Havregrynsgrøt må være en av de mest spiste hverdagsfrokostene mine her i huset. Bland havregryn med melk og eventuelt en bitteliten klype salt i en skål, og sett den i mikroen i et par minutter. Så er det bare å nyte varm grøt enten med smør, sukker og kanel, eller en sunnere variant med sukrin+ og kanel. Noen ferske bær eller kanskje litt grovhakkede mandler er heller ikke feil topping.
Du kan også lage havregrynsgrøten på en mer tradisjonell måte, dvs i en liten kasserolle, men ved å koke den i mikroen tar det både kortere tid i tillegg til at du slipper unna med minimalt med oppvask.
Se flere andre spennende grøtoppskrifter her på bloggen, deriblant en oppskrift på fløyelsgrøt av havre eller en kjøleskapsgrøt med blåbær og vanilje
Nyt en skål med lettvint havregrynsgrøt før du stikker avgårde på jobb eller skole!
Kjapp og enkel havregrynsgrøt
- 10. august 2015
- 1 skål
- 3 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 1,5 dl lettkokte havregryn
- 2 dl melk
- 1 klype salt
- Topping på grøten
- Smør
- Sukker/sukrin+
- Kanel
Slik gjør du det
- Steg 1
- Ha havregryn, melk, en liten klype salt.
- Steg 2
- Sett skålen i mikroen på ca 2 minutter, avhengig av effekten på mikroen. Når du ser det koker greit i skålen er grøten ferdig.
- Steg 3
- Ta ut skålen og rør med en skje.
- Steg 4
- Ha i smør (om du ønsker) og strø over litt kanel og sukker (eller sukrin+).
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.
Kjapt, enkelt og godt:)