• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
10. august 2015

Havregrynsgrøt på 1-2-3 minutter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Lettvint havregrynsgrøt med smør, sukker og kanel

Havregrynsgrøt må være en av de mest spiste hverdagsfrokostene mine her i huset. Bland havregryn med melk og eventuelt en bitteliten klype salt i en skål, og sett den i mikroen i et par minutter. Så er det bare å nyte varm grøt enten med smør, sukker og kanel, eller en sunnere variant med sukrin+ og kanel. Noen ferske bær eller kanskje litt grovhakkede mandler er heller ikke feil topping.

Du kan også lage havregrynsgrøten på en mer tradisjonell måte, dvs i en liten kasserolle, men ved å koke den i mikroen tar det både kortere tid i tillegg til at du slipper unna med minimalt med oppvask.

Se flere andre spennende grøtoppskrifter her på bloggen, deriblant en oppskrift på fløyelsgrøt av havre eller en kjøleskapsgrøt med blåbær og vanilje

Nyt en skål med lettvint havregrynsgrøt før du stikker avgårde på jobb eller skole!

Kjapp og enkel havregrynsgrøt

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 10. august 2015
  • 1 skål
  • 3 min
  • Skriv ut
Lettvint havregrynsgrøt
Ingredienser
  • 1,5 dl lettkokte havregryn
  • 2 dl melk
  • 1 klype salt
  • Topping på grøten
  • Smør
  • Sukker/sukrin+
  • Kanel
Slik gjør du det
Steg 1
Ha havregryn, melk, en liten klype salt.
Steg 2
Sett skålen i mikroen på ca 2 minutter, avhengig av effekten på mikroen. Når du ser det koker greit i skålen er grøten ferdig.
Steg 3
Ta ut skålen og rør med en skje.
Steg 4
Ha i smør (om du ønsker) og strø over litt kanel og sukker (eller sukrin+).

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Grøt
  • Havregrynsgrøt

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Proteinrike pannekaker uten hvetemel
Ovnsbakt laks med grønn puré

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple
1. desember 2020
0 kommentarer

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple

Kyllingsuppe med tortellini
30. september 2020
0 kommentarer

Kyllingsuppe med tortellini

1 comment

  • Tone
    26. februar 2016

    Kjapt, enkelt og godt:)

    Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales