Havregrynsgrøt på 1-2-3 minutter

Lages på: 3 minutter Nivå: Enkel
Lettvint havregrynsgrøt med smør, sukker og kanel
Havregrynsgrøt med smør, sukker og kanel

Havregrynsgrøt må være en av de mest spiste hverdagsfrokostene mine her i huset. Bland havregryn med melk og eventuelt en bitteliten klype salt i en skål, og sett den i mikroen i et par minutter. Så er det bare å nyte varm grøt enten med smør, sukker og kanel, eller en sunnere variant med sukrin+ og kanel. Noen ferske bær eller kanskje litt grovhakkede mandler er heller ikke feil topping.

Du kan også lage havregrynsgrøten på en mer tradisjonell måte, dvs i en liten kasserolle, men ved å koke den i mikroen tar det både kortere tid i tillegg til at du slipper unna med minimalt med oppvask.

Se flere andre spennende grøtoppskrifter her på bloggen, deriblant en oppskrift på fløyelsgrøt av havre eller en kjøleskapsgrøt med blåbær og vanilje

Nyt en skål med lettvint havregrynsgrøt før du stikker avgårde på jobb eller skole!

Kjapp og enkel havregrynsgrøt

0 fra 0 vurderinger
Type rett Frokost, LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

1

skål
Tilberedning

1

minutt
Koketid

2

minutter
Totalt

3

minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl lettkokte havregryn

  • 2 dl melk

  • 1 klype salt

  • Topping på grøten
  • Smør

  • Sukker eller annen søtning

  • Kanel

Fremgangsmåte

  • Ha havregryn, melk, en liten klype salt.
  • Sett skålen i mikroen på ca 2 minutter, avhengig av effekten på mikroen. Når du ser det koker greit i skålen er grøten ferdig.
  • Ta ut skålen og rør med en skje.
  • Server havregrynsgrøten med et smørøye, kanel og sukker (eller annen søtning).

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Én kommentar

  1. Kjapt, enkelt og godt:)

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*