Havregrynssuppe (saftsuppe)

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel

Havregrynssuppe eller saftsuppe

Det må være mange år siden sist jeg laget havregrynssuppe, eller saftsuppe som vi kalte da jeg var liten. Mens mange kanskje er mer vant med ertesuppe, så har jeg vokst opp med  havregrynssuppe og sagogrynssuppe som fast tilbehør til pannekakene. Jeg forstår godt om du synes det høres litt rart ut å ha en søt havregrynssuppe som tilbehør. Likevel utfordrer jeg deg til å gi denne suppen en sjans neste gang du lager pannekaker til middag. Den krever lite innsats, er klar på ca 10 minutter, og selv samboeren min (som i utgangspunktet var skeptisk) likte den.

Jeg har brukt sukkerfri husholdningssaft i denne oppskriften, men bruk den du liker aller best. Jeg håper det smaker!

Havregrynssuppe (saftsuppe)

4 fra 3 vurderinger
Type rett SuppeKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Koketid

15

minutter

Ingredienser

  • Havregrynsuppe
  • 5 dl vann

  • 2 dl husholdningssaft

  • 1 dl lettkokte havregryn

  • 1 stk kanelstang

  • Rosiner (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Ha vann, saft, havregryn og en kanelstang i en kasserolle og kok opp. Ha gjerne oppi litt rosiner om du ønsker.
  • La suppen koke i 10-15 minutter.
  • Suppen er ferdig og klar til å serveres, gjerne som tilbehør til grove pannekaker

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*