Havrekjeks med appelsin og sjokolade

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Havrekjeks med appelsin og sjokolade

I går laget jeg noen kjempegode havrekjeks med appelsin og sjokolade, og jeg forstod med en gang at dette var jo en oppskrift jeg var nødt til å dele. Kjeksene var lette å lage, og allerede i løpet av 15 minutter stod første brettet i ovnen.

I kjeksene har jeg brukt både saft og skall fra appelsin. Jeg brukte bare saften av halve appelsinen og skallet fra hele, noe som gav en passelig mengde appelsinsmak. Når det gjelder kokesjokoladen så hadde jeg kun vanlig dronningsjokolade tilgjengelig. Kjeksene ble kjempegode, men jeg kan tenke meg at en mørkere sjokolade hadde blitt bare enda bedre.

Om du også er fan av kombinasjonen av appelsin og sjokolade kan du også sjekke ut denne oppskriften på vaffelkjeks med sjokolade. Dette er en slags hjemmelaget Kvitt-Lunsj. Er du derimot ikke så glad i kombinasjonen av sjokolade og appelsin så har jeg også en oppskrift på enkle havrekjeks med sjokolade.

Håper du ble inspirert!

Havrekjeks med appelsin og sjokolade

4.3 fra 12 vurderinger
Type rett: KjeksNivå: Enkel
Antall

20

kjeks
Tilberedning

15

minutter
Steketid per brett

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 100 gram romtemperert smør

  • 75 gram brun farin

  • 50 gram melis

  • 120 gram siktet hvetemel

  • 60 gram lettkokte havregryn

  • 1,5 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 klype salt

  • 100 gram kokesjokolade eller mørk sjokolade

  • 1 stk appelsin

  • 1 egg

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Pisk det romtempererte smøret lyst og luftig sammen med brun farin og melis.
  • Mål opp hvetemelet, havregrynene, bakepulveret, vaniljesukkeret og saltet i en skål. Hakk sjokoladen i små biter. Vask appelsinen godt og finrasp det aller ytterste skallet med et rivjern (kun den aller ytterste delen som er gul). Del appelsinen i to og press saften fra den ene halvdelen.
  • Visp egget godt sammen med smøret. Rør så inn melblandingen, sjokoladen og appelsinen (skallet + saften fra halve appelsinen). Ikke rør for mye, for å unngå å aktivere glutenet.
  • Bruk to teskjeer til å sette deigen i topper på to bakepapirkledde stekebrett. Det blir totalt 20 kjeks av denne oppskriften.
  • Stek havrekjeksene nest nederst i ovnen i 15-18 minutter, til de får farge ytterst. Stek ett brett av gangen. Steker du kjeksene ikke lenge nok blir de ikke helt sprø tvers gjennom. Avkjøl dem på en rist til de er kalde. Oppbevares i en tett boks.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Knallgode kjeks!

  2. Fantastisk gode, skikkelig med appelsinsmak 😋

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*