
Forrige helg tenkte jeg det var kjekt å ha en boks kjeks stående i skapet, og jeg bestemte meg for å lage noen enkle havrekjeks med sjokolade. Tanken var veldig god, men faktum er at siden forrige helg har jeg småspist kjeks, og kakeboksen er nå tom igjen. Det sier litt om hvor gode havrekjeksene ble, eller hvor lite selvkontroll jeg har. Tror det er en viss sannhet i begge deler.
Oppskriften gir cirka 35-40 kjeks. Deigen du får kan også rulles til pølser og oppbevares i plastfolie i kjøleskap i opp til flere uker. Da kan du bare skjære noen skiver av kjeksdeigen, og steke de noen minutter i ovnen. Utrolig kjekt dersom du får besøk. Det bør også være mulig å fryse ned pølsen med kjeksdeig, men så langt kom jeg ikke.
Disse havrekjeksene med sjokolade må være blant de beste kjeksene jeg noen gang har laget, og smaker neste litt som en mellomting mellom amerikanske cookies og havreflarn. Og siden jeg er så glad i sjokolade så har jeg heller ikke holdt tilbake her. Jeg kan love deg at det ikke blir siste gang jeg lager disse, men neste gang må jeg time det litt bedre med nært ovenstående besøk 😉


Kunne du lagt inn i oppskriften ca diameter på pølsene og tykkelse på skivene du skjærer før du legger de på stekeplaten? Disse så utrolig gode ut derfor har jeg ikke lyst til å “spolere” noe av deigen. Kan tenke meg å prøve dem i glutenfri variant også 🙂
Hei Målfrid:) Hmm, det begynner å bli en stund siden jeg laget disse sist, men hvis jeg skal gjette så tipper jeg de var cirka 0,5 cm tykke da jeg klemte de flate. Da hadde de nok en diameter på rundt 6-7 cm vil jeg tro. Jeg tror ikke du skal være redd for å spolere deigen uansett, kan jo bare være de blir litt større eller mindre på bildet. Gode blir de nok uansett 🙂 Husk å bruke glutenfritt mel, havregryn og sjokolade for et glutenfritt alternativ, men det er du nok klar over. Har også disse som er glutenfrie, men det er jo en litt annen kjeks https://detgladekjokken.no/oppskrift/glutenfrie-havrekjeks-med-sjokolade/ 🙂
De ble knallgode! Synes dog at det kanskje ble litt vel mye med 250 gram sjokolade. Batch nummer to går straks i ovnen, denne gangen med 125 gram sjokolade, en neve tørka tranebær og en neve nyplukka blåbær
Hei
Så hyggelig å høre at de falt i smak. Jeg er jo utrolig glad i sjokolade da, men veldig god idé å erstatte litt av sjokoladen med bær. Kan tenke meg at nøtter også hadde vært god i disse, så mulig det må en ny oppskrift til 🙂
Knallgod. Tok 100g mindre sukker og 150g mindre mørk sjokolade
Hadde trengt mer informasjon om hvor store bitene skulle bli skjært i.