Havrekjeks med sjokolade

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Havrekjeks med sjokolade

Forrige helg tenkte jeg det var kjekt å ha en boks kjeks stående i skapet, og jeg bestemte meg for å lage noen enkle havrekjeks med sjokolade. Tanken var veldig god, men faktum er at siden forrige helg har jeg småspist kjeks, og kakeboksen er nå tom igjen. Det sier litt om hvor gode havrekjeksene ble, eller hvor lite selvkontroll jeg har. Tror det er en viss sannhet i begge deler.

Oppskriften gir cirka 35-40 kjeks. Deigen du får kan også rulles til pølser og oppbevares i plastfolie i kjøleskap i opp til flere uker. Da kan du bare skjære noen skiver av kjeksdeigen, og steke de noen minutter i ovnen. Utrolig kjekt dersom du får besøk. Det bør også være mulig å fryse ned pølsen med kjeksdeig, men så langt kom jeg ikke.

Disse havrekjeksene med sjokolade må være blant de beste kjeksene jeg noen gang har laget, og smaker neste litt som en mellomting mellom amerikanske cookies og havreflarn. Og siden jeg er så glad i sjokolade så har jeg heller ikke holdt tilbake her.  Jeg kan love deg at det ikke blir siste gang jeg lager disse, men neste gang må jeg time det litt bedre med nært ovenstående besøk 😉

Havrecookies med sjokolade

Havrekjeks med sjokolade

0 fra 0 vurderinger
Type rett BakstNivå: Enkel
Cirka antall

35

kjeks
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 150 gram romtemperert smør

  • 150 gram hvitt sukker

  • 150 gram brunt sukker

  • 1 stk egg

  • 150 gram lettkokte havregryn

  • 150 gram siktet hvetemel

  • 1/4 ts salt

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1,5 ts bakepulver

  • 250 gram grovhakket sjokolade

Fremgangsmåte

  • Visp romtemperert smør og sukker hvitt. Beregn cirka 10 minutter med kjøkkenmaskin. Tilsett deretter ett egg og visp til egget er godt blandet.
  • Bland sammen havregryn, mel, salt, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Rør det så inn i resten.
  • Vend til slutt inn grovhakket sjokolade.
  • Del deigen til havrekjeksen i to like store deler. Form hver halvdel til pølser. Pakk de inn i plastfolie, og legg de i kjøleskapet i 10-15 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Ta kjeksdeigen ut av kjøleskapet. Skjær opp hver pølse opp i cirka 20 skiver. Skivene plasseres så på et bakepapirkledd stekebrett. Klem de flate, og stek de midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøles på rist. Oppbevares i tett kakeboks når de er helt avkjølte.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*