Havrekjeks med sjokolade

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Havrekjeks med sjokolade

Forrige helg tenkte jeg det var kjekt å ha en boks kjeks stående i skapet, og jeg bestemte meg for å lage noen enkle havrekjeks med sjokolade. Tanken var veldig god, men faktum er at siden forrige helg har jeg småspist kjeks, og kakeboksen er nå tom igjen. Det sier litt om hvor gode havrekjeksene ble, eller hvor lite selvkontroll jeg har. Tror det er en viss sannhet i begge deler.

Oppskriften gir cirka 35-40 kjeks. Deigen du får kan også rulles til pølser og oppbevares i plastfolie i kjøleskap i opp til flere uker. Da kan du bare skjære noen skiver av kjeksdeigen, og steke de noen minutter i ovnen. Utrolig kjekt dersom du får besøk. Det bør også være mulig å fryse ned pølsen med kjeksdeig, men så langt kom jeg ikke.

Disse havrekjeksene med sjokolade må være blant de beste kjeksene jeg noen gang har laget, og smaker neste litt som en mellomting mellom amerikanske cookies og havreflarn. Og siden jeg er så glad i sjokolade så har jeg heller ikke holdt tilbake her.  Jeg kan love deg at det ikke blir siste gang jeg lager disse, men neste gang må jeg time det litt bedre med nært ovenstående besøk 😉

Havrecookies med sjokolade
Banner - Mat du blir glad av

Havrekjeks med sjokolade

4 fra 85 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Enkel
Cirka antall

35

kjeks
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 150 gram 150 romtemperert smør

  • 150 gram 150 hvitt sukker

  • 150 gram 150 brunt sukker

  • 1 stk 1 egg

  • 150 gram 150 lettkokte havregryn

  • 150 gram 150 siktet hvetemel

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • 1 ts 1 vaniljesukker

  • 1,5 ts 1,5 bakepulver

  • 250 gram 250 grovhakket sjokolade

Fremgangsmåte

  • Visp romtemperert smør og sukker hvitt. Beregn cirka 10 minutter med kjøkkenmaskin. Tilsett deretter ett egg og visp til egget er godt blandet.
  • Bland sammen havregryn, mel, salt, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Rør det så inn i resten.
  • Vend til slutt inn grovhakket sjokolade.
  • Del deigen til havrekjeksen i to like store deler. Form hver halvdel til pølser. Pakk de inn i plastfolie, og legg de i kjøleskapet i 10-15 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Ta kjeksdeigen ut av kjøleskapet. Skjær opp hver pølse opp i cirka 20 skiver. Skivene plasseres så på et bakepapirkledd stekebrett. Klem de flate, og stek de midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøles på rist. Oppbevares i tett kakeboks når de er helt avkjølte.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

6 Kommentarer

  1. Målfrid Høgstavoll

    Kunne du lagt inn i oppskriften ca diameter på pølsene og tykkelse på skivene du skjærer før du legger de på stekeplaten? Disse så utrolig gode ut derfor har jeg ikke lyst til å “spolere” noe av deigen. Kan tenke meg å prøve dem i glutenfri variant også 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Målfrid:) Hmm, det begynner å bli en stund siden jeg laget disse sist, men hvis jeg skal gjette så tipper jeg de var cirka 0,5 cm tykke da jeg klemte de flate. Da hadde de nok en diameter på rundt 6-7 cm vil jeg tro. Jeg tror ikke du skal være redd for å spolere deigen uansett, kan jo bare være de blir litt større eller mindre på bildet. Gode blir de nok uansett 🙂 Husk å bruke glutenfritt mel, havregryn og sjokolade for et glutenfritt alternativ, men det er du nok klar over. Har også disse som er glutenfrie, men det er jo en litt annen kjeks https://detgladekjokken.no/oppskrift/glutenfrie-havrekjeks-med-sjokolade/ 🙂

  2. De ble knallgode! Synes dog at det kanskje ble litt vel mye med 250 gram sjokolade. Batch nummer to går straks i ovnen, denne gangen med 125 gram sjokolade, en neve tørka tranebær og en neve nyplukka blåbær

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei
      Så hyggelig å høre at de falt i smak. Jeg er jo utrolig glad i sjokolade da, men veldig god idé å erstatte litt av sjokoladen med bær. Kan tenke meg at nøtter også hadde vært god i disse, så mulig det må en ny oppskrift til 🙂

  3. Knallgod. Tok 100g mindre sukker og 150g mindre mørk sjokolade

  4. Hadde trengt mer informasjon om hvor store bitene skulle bli skjært i.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*