
I går kunne du se meg lage havrepannekaker med spinat til frokost, og i dag kommer oppskriften endelig ut på matbloggen. Jeg vurderte egentlig å kalle disse pannekakene for monsterpannekaker, som kanskje er mer spennende for barn, men endte opp med et mer forklarende navn.
Du lurer kanskje på hvordan jeg fikk disse pannekakene til å bli grønne? Hemmeligheten er faktisk spinat! Selv om det kanskje høres veldig spesielt ut så vil du ikke merke smaken av spinat på pannekakene. Nå skal det sies at jeg aldri har forstått hvor spinat har fått det litt dårlige ryktet fra, men kanskje denne oppskriften kan være med på å snu eventuell skeptisk!?
Ta gjerne også en titt på disse kule hulkenpannekakene!
Hvorfor er spinat så sunt?
Noen årsaker til at vi bør spise mer spinat:
- Rik på mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium
- Høyt innhold av beta-karoten
- Spinat er en god vitaminkilde:
- Vitamin A – Blant annet viktig for syn, hud og fosterutvikling
- vitamin C – Styrker immunforsvaret og jernopptaket og er nødvendg for å danne bindevev i hud, sener og bein.
- vitamin E – Bidrar blant annet til å beskytte kroppen mot skadelige radikaler
- vitamin B6 – Fremmer blant annet dannelsen av røde blodlegemer,
- vitamin K – Sørger for at blodet levrer/koagulerer dersom du får en blødning.