Havrepannekaker med spinat

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Grønne pannekaker til frokost

I går kunne du se meg lage havrepannekaker med spinat til frokost, og i dag kommer oppskriften endelig ut på matbloggen. Jeg vurderte egentlig å kalle disse pannekakene for monsterpannekaker, som kanskje er mer spennende for barn, men endte opp med et mer forklarende navn.

Du lurer kanskje på hvordan jeg fikk disse pannekakene til å bli grønne? Hemmeligheten er faktisk spinat! Selv om det kanskje høres veldig spesielt ut så vil du ikke merke smaken av spinat på pannekakene. Nå skal det sies at jeg aldri har forstått hvor spinat har fått det litt dårlige ryktet fra, men kanskje denne oppskriften kan være med på å snu eventuell skeptisk!?

Ta gjerne også en  titt på disse kule hulkenpannekakene!

Havrepannekaker med spinat

0 fra 0 vurderinger
Porsjoner

8

små pannekkaer
Tilberede + svelle

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 egg

  • 1/2 boks 1/2 mager vaniljekesam

  • 4 ss 4 sukker eller sukrin

  • 1 ts 1 vaniljesukker

  • 1 dl 1 sammalt hvete, finmalt

  • 1 ts 1 bakepulver

  • 1 klype 1 salt

  • 1/2 dl 1/2 lettmelk

  • 2 ss 2 mager cottage cheese (valgfritt)

  • 1 dl 1 havregryn

  • 2 never 2 spinat

Fremgangsmåte

  • Ha egg, eggehviter, vaniljekesam, sukrin/sukker og vaniljesukker i en bolle eller en blender, og pisk kjapt sammen. Selv bruker jeg sukrin for å få en mer sunnere variant, men som fortsatt smaker like godt.
  • Om du lager røren for hånd så er det lurt å først røre inn fibramelet, salt og bakepulver til du har en klumpefri røre, og tilslutt tilsette melken.
  • Tilsett havregyn, cottage cheese og et par never spinat, og bruk en blender eller stavmikser til å lage en grønn og jevn rørehelt uten klumper.
  • La røren stå og svelle i ca 15-20 minutter før du går i gang med stekingen.
  • Stekes i en medium varm stekepanne til 8 små pannekaker, alternativt 4 store. Til frokost synes jeg det er sjarmerende med mindre og litt tykkere pannekaker, og passer derfor på at røren er ganske tykk. Håper disse havrepannekaker med spinat faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Hvorfor er spinat så sunt?

Noen årsaker til at vi bør spise mer spinat:

  • Rik på mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium
  • Høyt innhold av beta-karoten
  • Spinat er en god vitaminkilde:
    • Vitamin A – Blant annet viktig for syn, hud og fosterutvikling
    • vitamin C – Styrker immunforsvaret og jernopptaket og er nødvendg for å danne bindevev i hud, sener og bein.
    • vitamin E – Bidrar blant annet til å beskytte kroppen mot skadelige radikaler
    • vitamin B6 – Fremmer blant annet dannelsen av røde blodlegemer,
    • vitamin K – Sørger for at blodet levrer/koagulerer dersom du får en blødning.

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*