Slik lager du helgens pastaform

  1. Start med å sette ovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme. Det finnes ikke noe mer irriterende enn å oppdage at man har glemt å skru den på rett før man skal sette maten i ovnen.
  2. Kok pastarør etter anvisning på pakken. Du kan gjerne trekke fra et par minutter på oppgitt koketid, siden pastarørene skal oppi kjøttsausen etterpå.
  3. Brun så karbonadedeigen i en varm panne, gjerne i to omganger. Ha den over i en gryte etter hvert som den er ferdigstekt.

    Steker du all karbonadedeigen på én gang kan det fort være at mengden kjøtt avkjøler ned pannen, og så ender du opp med å koke karbonadedeigen i steden for å steke den. Det kan du ofte se ved at pannen blir full av væske.

  4. Rens løk og hvitløk, fjern steinene fra chilien og vask selleristangen. Kutt disse i små biter eller terninger. Hvitløken finhakkes eller du kan bruke en hvitløkspresse om du har. Surr løk, chili og selleri i litt olje i noen minutter, til løken er blank og myk. Tilsett så tomatpuré, og la det surre et lite minutt til før du har alt sammen med den stekte karbonadedeigen.

    Det er mange som synes selleri har en altfor markant smak. Ved å varmebehandle sellerien slik så fjerner du denne, og den vil være med på å skape et rikere smaksbilde av retten.

  5. Ha oppi hakkede tomater og ananasbiter, og la kjøttsausen småkoke. Knus eller smuldre opp en grønnsaksbuljong-terning, tilsett hakket oregano, og smak deg så frem med salt.
  6. Tilsett så tabascosaus etter eget ønske. Noen liker det litt mer spicy enn andre, men tror jeg hadde oppi rundt 1/2 ts.. Tabascosausens rolle er å sørge for at pastaformen får en varm og spennende ettertone, og av erfaring så blir den ofte litt mildere når jeg blander inn pasta og får litt ost på toppen.
  7. Bland oppi ferdigkokte pastarør og ha alt sammen over i en ildfastform. Strø over en god neve med revet hvitost og sett den midt i ovnen i ca 20 minutter, til osten begynner å få en gylden farge.

Server pastaformen slik den er, eller kanskje med en enkel salat ved siden av. Siden denne formretten inneholder chili så synes jeg det er ekstra godt med en skje mager kesam ved siden av.

Håper det smaker!

Pastaform med karbonadedeig - servert med kesam
Pastaform med karbonadedeig – servert med kesam
Pastaform med karbonadedeig og chili
Pastaform med karbonadedeig og chili