Helgens pastaform med karbonadedeig

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Helgens pastaform med karbonadedeig

Dette er en oppskrift på en pastaform med karbonadedeig, og er perfekt helgemat. Kok litt pasta (rør, skruer, makaroni eller annet), lag en enkel kjøttsaus av det du måtte finne i kjøleskapet, strø litt ost over og gi det noen minutter i stekeovnen. Aldeles nydelig!

I denne utgaven har jeg også tilsatt litt chili og tabasco, som gir en varm og deilig ettertone på retten, og er en av mine favoritter. Ellers har jeg publisert mange andre formretter på bloggen, så om du ikke blir fristet av denne så ta gjerne en titt på noen av de andre.

Helgens pastaform med karbonadedeig

0 fra 0 vurderinger
Type rett Middag
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • Pastaform med karbonadedeig
  • 5 dl fullkornspasta

  • 600 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 2 stilk stangselleri

  • 2 bokser hermetiske tomater

  • 2 ss tomatpurè

  • Tabasco etter smak

  • 1 boks ananas

  • 1 ss fersk oregano

  • 1 terning grønnsaksbuljong

  • Salt

  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Start med å sette ovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme. Det finnes ikke noe mer irriterende enn å oppdage at man har glemt å skru den på rett før man skal sette maten i ovnen.
  • Kok pastarør etter anvisning på pakken. Du kan gjerne trekke fra et par minutter på oppgitt koketid, siden pastarørene skal oppi kjøttsausen etterpå.
  • Brun så karbonadedeigen i en varm panne, gjerne i to omganger. Ha den over i en gryte etter hvert som den er ferdigstekt. Steker du all karbonadedeigen på én gang kan det fort være at mengden kjøtt avkjøler ned pannen, og så ender du opp med å koke karbonadedeigen i steden for å steke den. Det kan du ofte se ved at pannen blir full av væske.
  • Rens løk og hvitløk, fjern steinene fra chilien og vask selleristangen. Kutt disse i små biter eller terninger. Hvitløken finhakkes eller du kan bruke en hvitløkspresse om du har. Surr løk, chili og selleri i litt olje i noen minutter, til løken er blank og myk. Tilsett så tomatpuré, og la det surre et lite minutt til før du har alt sammen med den stekte karbonadedeigen.
  • Ha oppi hakkede tomater og ananasbiter, og la kjøttsausen småkoke. Knus eller smuldre opp en grønnsaksbuljong-terning, tilsett hakket oregano, og smak deg så frem med salt.
  • Tilsett så tabascosaus etter eget ønske. Noen liker det litt mer spicy enn andre, men tror jeg hadde oppi rundt 1/2 ts.. Tabascosausens rolle er å sørge for at pastaformen får en varm og spennende ettertone, og av erfaring så blir den ofte litt mildere når jeg blander inn pasta og får litt ost på toppen.
  • Bland oppi ferdigkokte pastarør og ha alt sammen over i en ildfastform. Strø over en god neve med revet hvitost og sett den midt i ovnen i ca 20 minutter, til osten begynner å få en gylden farge.
  • Server pastaformen slik den er, eller kanskje med en enkel salat ved siden av. Siden denne formretten inneholder chili så synes jeg det er ekstra godt med en skje mager kesam eller lettrømme ved siden av. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*