Helstekt blomkål med indiske smaker

Lages på: 1 time 10 minutter Nivå: Enkel
Helstekt blomkål

På søndag forsøkte jeg meg på noe jeg aldri har forsøkt før, nemlig helstekt blomkål. Blomkålen hadde jeg smurt inn med en slags indisk-inspirert marinade, som satte en utrolig god smak over det hele.

For å forhindre at blomkålen skulle bli tørr så stekte jeg den de første 20 minuttene med lokk på. På den måten ble den dampet den første delen av tiden, før jeg stekte den uten lokk de neste 40 minuttene. Resultatet ble en nærmest smørmyk blomkålrett, som enten kan nytes som en helt egen rett, eller sammen med annet tilbehør. Jeg kan tenke meg at dette hadde vært nydelig sammen med hjemmelagede nanbrød, indisk dal eller stekt kylling.

Helstekt blomkål med indiske smaker

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steking

1

time 
Totalt

1

time 

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stor 1 blomkål

  • 2 dl 2 gresk yoghurt

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 ss 1 revet ingefær

  • 2 ts 2 garam masala

  • 1 ts 1 gurkemeie

  • 1/2 ts 1/2 tørket chili

  • 1 ts 1 flaksalt

  • Yoghurtdressing
  • 1,5 dl 1,5 gresk yoghurt

  • 25 gram 25 pistasjnøtter (valgfritt)

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1/2 ss 1/2 fersk mynte

  • 1/2 ts 1/2 spisskummin

  • 1 ss 1 sitronsaft

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skjær av de grønne bladene fra blomkålen. Vær forsiktig slik at du ikke skjærer av noen av bukettene. Skjær av nederste centimeter av stilken og skyll blomkålen i kaldt vann.
  • Bland sammen ingrediensene til marinaden. Ha gresk yoghurt i en skål. Rens og finhakk hvitløken, mens ingefæret skrelles og rives fint på et råkostjern. Ha både hvitløk og ingefær i bollen med yoghurt, sammen med garam masala, gurkemeie, chili og flaksalt. Bland godt sammen og smør blomkålen inn med marinaden over det hele.Marinade til blomkål
  • Ha bakepapir nedi en støpjernsgryte og legg blomkålen oppi. Legg på et lokk og sett gryten nederst i ovnen. Bak blomkålen de første 20 minuttene med lokket på. Har du ikke et lokk kan du også dekke over gryten med aluminiumsfolie.Gryte med bakepapir og blomkål
  • Fjern så lokket og stek blomkålen i ytterligere 40 minutter, til den er mør tvers gjennom. Stikk gjerne i den mot slutten av steketiden for å kjenne at den er myk tvers gjennom. Bruk en kniv, en grillpinne eller noe annet tynt og langt.
  • Mens blomkålen står i ovnen har du nok av tid til å lage yoghurtdressingen. Ha yoghurten i en skål og tilsett finhakkede pistasjnøtter. Fjern frøene fra en halv chili og kutt både chili og fersk mynte i smått, før det blandes sammen med yoghurten. Tilsett spisskummin, sitronsaft og smak til med salt og pepper. Sett yoghurtdressingen kjølig frem til servering.
  • Skjær opp den bakte blomkålen med en kniv sammen med frisk yoghurtdressing, enten som en egen rett eller sammen med andre retter.Bakt blomkål med yoghurtdressing

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*