Het kjøttform med potetmos

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels
Spicy kjøttform med potetmos
Spicy kjøttform med potetmos

Er du klar for en ny formrett? Denne hete kjøttformen med potetmos er en middagsrett som passer ekstra godt nå som vi går i mot litt kjølige og mørkere høstkvelder.

For å sette litt fart på smaksløkene har jeg tilsatt harissa, en slags nordafrikansk chilipuré, i kjøttsausen. Det sier seg selv at harissa er svært sterkt, men akkurat hvor sterk den faktisk er vil variere mellom de ulike merkene. Jeg anbefaler deg derfor å smake deg frem til riktig styrke på sausen. Harissa kjøpte jeg på Mathallen her i Oslo, men det er også mulig å kjøpe den på enkelte dagligvarebutikker med godt utvalg. Får du ikke tak i harissa så kan du alltids bytte den ut med litt tabasco, selv om det vil gi en litt annen smak.

Het kjøttform med potetmos

Er du like glad i formretter som det jeg er? Dette er noen av mine favoritter:

Denne varmende kjøttformen kan spises slik den er, eller server den sammen med en enkel bladsalat med noen ferske tomater.

Håper det smaker!

Gratinert kjøttform med potetmos (spicy)

3.5 fra 11 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 800 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 125 gram sopp

  • 2 ts harissa

  • 1 boks (400 gram) hermetiske tomater

  • 2 ts oregano

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • Potetmos
  • 8 stk poteter

  • 1 dl melk

  • 1 ss smør

  • Salt og pepper

  • Topping
  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 210 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Gå så videre i gang med å koke potetene til potetmosen. Har potetene tynt skall kan du gjerne koke de med skallet på, alternativt må du fjerne det før/etter de har kokt. Koketiden vil variere ut fra størrelse og type poteter, men du bør sikkert beregne cirka 20 minutter.
  • Mens potetene koker kan du starte med kjøttsausen. Brun karbonadedeig i et par omganger og ha det over i en gryte sammen med hakkede tomater. Kok opp og la småputre mens du fortsetter med resten.
  • Kutt opp løk og hvitløk i smått og soppen i tynne skiver, og surr grønnsakene noen i minutter i litt olje i pannen. Tilsett et par teskjeer harissa og fres videre i et lite minutt. Ha alt sammen over i gryten med den stekte karbonadedeigen.
  • Tilsett tørket oregano og smak deg frem med salt og pepper. La kjøttsausen koke i 5-10 minutter, mens du gjør ferdig potetmosen.
  • Når potetene er ferdigkokte heller du av kokevannet fra kasserollen. Tilsett cirka én desiliter melk og en klatt smør, og mos potetene ved hjelp av en rotmoser eller potetstapper. Bruk så en sleiv rør inn salt og pepper etter smak. Er potetmosen svært tykk kan du spe på med litt ekstra melk.
  • Smør en ildfastform med litt olje. Legg potetmosen i et lag nederst i formen og fordel den spicy kjøttsausen over. Topp det hele med litt revet hvitost.
  • Stek kjøttformen midt i ovnen i cirka 15 minutter, til posten begynner å bli gyllen. Ta formen ut av ovnen og la den stå på benken i cirka 10 minutter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*