Het tomatsuppe med kylling

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Sterk tomatsuppe med kylling

Ingenting slår en litt het tomatsuppe med kylling på en kald dag. Denne tomatsuppen ble til etter en lang lang og våt løpetur etter jobb, og har etter dette blitt laget rett som det er hjemme hos oss.

For å få en fyldigere og rundere suppe har jeg både tilsatt gulrot og stangselleri. Sistnevnte kan gjerne sløyfes, men jeg personlig synes det er godt i suppen. Tomatsuppe med kylling er en både sunn og enkel hverdagsmiddag, og du kan beregne rundt 30 minutter fra du setter i gang til maten er ferdig.

Om du er på jakt etter litt mer suppeinspirasjon så kan jeg anbefale kremet gresskarsuppe (vegetar), gulrotsuppe med torsk og chili , eller sjekk samlesiden med alle suppeoppskriftene

Håper du ble inspirert!

Het tomatsuppe med kylling

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 stk kyllingfileter

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 stk rød chili

  • 2 stk gulrøtter

  • 1 stilk stangselleri (valgfritt)

  • 1 ss tomatpurè

  • 2 bokser (à 400 gram) hermetiske tomater

  • 4 dl utblandet kyllingbuljong

  • 1 ss fersk oregano

  • Salt og pepper

  • Olivenolje

  • 4 ss mager kesam eller lettrømme

Fremgangsmåte

  • Start med å krydre kyllingen med salt og pepper, og den stek den i en panne til den er gjennomstekt. Mens kyllingen steker kan du begynne på suppen.
  • Fjern frøene fra chilien og finhakk den. Skyll/skrell gulrot, stangselleri, hvitløk og sjalottløk, og skjær den i middels store biter. Grønnsakene surres på middels varme i olivenolje i en kasserolle til løken er blank og myk.
  • Tilsett tomatpuré, og la dette surre litt sammen med grønnsakene 1-2 minutter. Dette fjerner litt av den syrlige smaken fra tomatpuréen.
  • Ha i hakkede tomater, vann og kyllingbuljong, og la dette koke i ca 5 minutter. Bruk deretter stavmikser til å lage en jevn konsistens på suppen.
  • Sett tomatsuppen tilbake på platen og kok opp. Strø over litt grovhakket oreganoblader og smak til med salt og pepper.
  • Server tomatsuppen i en skål, med en liten skje mager kesam i midten og med biter av oppskåret kyllingfilet. Spis suppen slik den er eller server den med nystekte rundstykker eller brød ved siden av.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*