Hjemmebakte grove pitabrød

Lages på: 2-3 timer Nivå: Enkel

Grove pitabrød

Nystekte grove pitabrød smaker fantastisk godt og er også svært kjekke å ha liggende i fryseren. Grove pitabrød kan brukes til så mye, enten det er som en del av en middag eller kanskje som et litt smartere alternativ til grovt brød.

Selv er jeg svært glad i å spise brød hvor andelen pålegg gjerne er dobbelt så tykt som brødet. Da mener jeg ikke at jeg har et tykt lag med sjokoladepålegg på, men heller at jeg lager meg et skikkelig smørbrød med litt ost, skinke, noen salatblader, paprika, avokado og eggerøre. Og det sier seg selv at når man ønsker å bruke så mye forskjellig pålegg på en gang, så er disse grove pitabrødene ypperlige.

Tips til bruk av pitabrød:

Hjemmebakte grove pitabrød

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Antall

6

pitabrød
Tilberedning + heving

2

timer 
Steketid

7

minutter

Ingredienser

  • 300 gram fullkornshvetemel eller finmalt hvete

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 1/2 ts salt

  • 2,25 dl vann

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre, men hold igjen noe av fullkornshvetemelet. Dersom du ikke har fullkornshvetemel kan du også benytte sammalt hvete finmalt, men kan være lurt å blande inn en liten andel hvetemel for at de ikke skal bli for løse. Tilsett kaldt eller lunkent vann (max 20 grader) i melblandingen.
  • Elt deigen i 12-15 minutter ved hjelp av en kjøkkenmaskin til du har en smidig deig, eller så lenge du bare orker for hånd. Deigen skal være litt klissete, men spe med noe av melet dersom du synes den er umulig å jobbe med.
  • La deigen heve under plast eller klede i omentrent 1 time.
  • Ha mel på bakstbordet/underlaget og form 6 små boller deigen. Bruk et kjevle til å lage flate pitabrød av det som i utgangspunkt var en bolle. Legg deigemnene på et bakepapir på to stekebrett, dekk til med et klede og la etterheve i ca 20 minutter.
  • Pitabrødene stekes midt i ovnen på hele 250 grader, i ca 5-7 minutter avhengig av ovn. Pass på at de ikke blir overstekte!
  • Avkjøl på rist. Del pitabrødene på langs og fyll de opp med det du måtte ønske.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*