Så enkelt lager du hjemmebakte grove pitabrød

 1. Bland alt det tørre, men hold igjen noe av fibramelet

  Tips! Dersom du ikke har fibra fullkornshvetemel kan du også benytte sammalt hvete finmalt, men kan være lurt å blande inn en liten andel hvetemel for at de ikke skal bli for løse.

 2. Varm vannet til ca fingervarmt, og tilsett det i melblandingen.
 3. Elt deigen i 8-10 minutter ved hjelp av en kjøkkenmaskin til du har en smidig deig, eller så lenge du bare orker for hånd. Deigen skal være litt klissete, men spe med noe av melet dersom du synes den er umulig å jobbe med.
 4. La deigen heve under plast eller tørkle i ca 45 minutter.
 5. Ha mel på bakstbordet/underlaget og form 6 små boller deigen. Bruk et kjevle til  å lage flate pitabrød av det som i utgangspunkt var en bolle.
 6. Legg deigemnene på et bakepapir på to stekebrett, dekk til med et klede og la etterheve i ca 20 minutter.
 7. Pitabrødene stekes midt i ovnen på hele 250 grader, i ca 5-7 minutter avhengig av ovn. Pass på at de ikke blir overstekte!
 8. Avkjøl på rist. Del pitabrødene på langs og fyll de opp med det du måtte ønske. Selv inngikk disse som en del av gresk gyros.

Tips til bruk av pitabrød:

 • Lage en god gresk gyros  med grove pitabrød og en enkel tzatziki.
 • Lag en  litt morsom vri på fredagens taco eller fajitas, og bytt ut den tradisjonelle tortillaslefsen med grove pitabrød.
 • Forsøk å steke kylling i litt tikka masala krydder og server den i pitabrød sammen med salat og en liten dæsj gresk yoghurt.
 • Bytt ut det tradisjonelle brødet med pita, og fyll det med ost, skinke og paprika og salat.

Chicken tikka i grov pita
Chicken tikka i grov pita
Gresk gyros
Gresk gyros

Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden enten du har noen kommentarer til akkurat denne oppskriften på grove pitabrød, men også hvis du har noe annet på hjetet.  Og lik gjerne Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din.

Du kan også få høydepunkter fra bloggen min direkte i innboksen din  ved å registrere deg e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂