Hjemmelagede fiskepinner i wraps

Hjemmelagede fiskepinner i wraps

Hjemmelagede fiskepinner er mye bedre og sunnere enn de du finner i frysedisken i butikken. Kjøper du ferdige fiskepinner ligger andelen fisk på bare ca 60-65 prosent, mens lager du de selv så får du et mye renere fiskeprodukt. Disse fiskepinnene serverte jeg i tortillas, med litt salat, gulrot, eple, avokado og rømme. Sunn og god hverdagsmat som kan nytes med god samvittighet.

Neste gang jeg lager disse fiskepinnene vil jeg gjøre to ting annerledes. Vanligvis bruker jeg brødrasp som jeg har ristet lett i en stekepanne, mens jeg denne gangen brukte griljermel siden jeg var tom for brød. Det går fint å bruke griljermel, men jeg foretrekker å bruke brødrasp. Neste gang kommer jeg også til å lage en litt spicy salsa som jeg ser for meg hadde passet veldig fint sammen med disse fiskepinnene av torsk

Hjemmelagede fiskepinner i wraps

Hjemmelagede fiskepinner i wraps

Ingredienser

  • 600 gram torsk
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 100 gram brødrasp
  • 2 egg
  • Salat
  • Salatblader
  • 1 eple
  • 1 avokado
  • 1 gulrot
  • 1/2 sitron
  • Tilbehør
  • 4 tortillalefser
  • Lettrømme

Fremgangsmåte

Steg 1
Stekeovnstemperatur: 180 grader, vanlig over- og undervarme. Start med torsken. Skjær fileten i passe store biter (ca 2 x 5 cm). Pass på at alle bitene blir like store, slik at de blir jevnt stekte.
Steg 2
Sett frem tre fat. Ha en blanding av mel, salt og pepper på det ene, sammenvispet egg på fat nummer to og brødrasp/griljermel på det siste fatet.
Steg 3
Vend fiskebitene i melblandingen, deretter i egg og til slutt i griljermelet. Legg de over på et bakepapirkledd stekebrett etter hvert.
Steg 4
Sett stekebrettet midt i ovnen i ca 12 minutter til torsken er gjennomstekt. Mens fisken er i ovnen går du i gang med salaten.
Steg 5
Skyll salaten og skjær den opp i passe store biter. Skrell gulroten og del den opp i tynne staver eller bruk en spiralizer til å lage fine tynne strimler. Sett til side.
Steg 6
Del avokadoen i to fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet ved hjelp av en skje og kutt avokadoen opp i skiver. Vask og fjern kjernehuset fra eplet og del det opp i tynne staver. Bland eple og avokado lett sammen, sammen med litt sitronsaft for å forhindre at eplene blir brune.
Steg 7
Ta de ferdigstekte fiskepinnene ut av stekeovnen, og hiv øyeblikkelig inn noen tortillaslefser. Lefsene skal bare varmes og behøver ikke mer enn ca 20 sekunder i ovnen.
Steg 8
Legg hjemmelagede torskepinner, salat, frukt og grønnsaker vekselsvis i tortillasen. Ha over en liten skje med rømme. Håper det smaker!