Kjøttkaker av karbonadedeig

En tallerken kjøttkaker i brun saus med potet og gulrot

Det er få ting som slår hjemmelagde kjøttkaker i brunsaus servert med enkelt tilbehør som potet, gulrot brokkoli og så klart tyttebærsyltetøy. Skikkelig deilig og tradisjonsrik søndagsmiddag. Ønsker du en litt annen variant på kjøttkakene kan du ta en titt på denne oppskriften på kjøttkaker med kålstuing.

Jeg pleier å lage deigen til kjøttkakene for hånd, og bruker bestandig kald karbonadedeig. Det blir litt gris på hendene og kan være en kald fornøyelse, men min erfaring er at dette gir både saftige, luftige og ikke så kompakte kjøttkaker. Du kan også bruke kjøttdeig istedenfor karbonadedeig. Kjøttdeigen inneholder en høyere andel fett og det vil derfor gjøre det enklere å få et saftig resultat. Lykke til!

Hjemmelagede kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker av karbonadedeig

4 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Middels
Antall

10

kjøttkaker
Tilberedning

30

minutter
Steke-/koketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kjøttkaker
  • 600 gram 600 karbonadedeig eller kjøttdeig

  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 1/2 ss 1/2 revet ingefær

  • 2 ss 2 potetmel

  • 1 ts 1 salt

  • 1/4 ts 1/4 muskatnøtt

  • 1/4 ts 1/4 pepper

  • 1 stk 1 egg

  • 1 dl 1 melk

  • Brun saus
  • 2 ss 2 smør

  • 2 ss 2 hvetemel

  • 4 dl 4 kjøttkraft/-buljong

  • 1/2 dl 1/2 fløte

  • 1 ts 1 tyttebærsyltetøy

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Potet

  • Gulrot

  • Brokkoli

  • Tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann til potetene og la potetene koke i ca 20 minutter, avhengige av sort og størrelse. Stikk forsiktig med en gaffel for å sjekke om de er ferdige.
  • Ha karbonadedeig, finhakket sjalottløk, revet ingefær, potetmel, salt, pepper og muskattnøtt i en bolle. Kna deigen forsiktig sammen.
  • Slå sammen egg og melk med en gaffel, og kna dette inn i karbonadedeigen.
  • Dypp en spiseskje i kaldt vann og form deigen til passende store kjøttkaker ved hjelp av spiseskjeen og hånden din. Legg stekeklare kaker på et fat. Stek kjøttkakene i litt olivenolje i en varm stekepanne, ca 2-3 minutter på hver side.
  • Brun saus lages ved å smelte smøret i en kasserolle. Tilsett hvetemel og brun blandingen ved svak varme til du får en brun nøtteaktig farge. Rør kontinuerlig slik at du ikke brenner bruningen, og smør deg med litt talmodighet.
  • Når bruningen er klar tar du kasserollen av platen og spe forsiktig i med vann under stadig omrøring, til du får en passe tykk saus. Tilsett en buljongterning, matfløte, en liten skje tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper.
  • Kok sausen i noen minutter før du har i kjøttkakene, og ta de trekke i 5-10 minutter.
  • Skrell gulrøtter og skjær de i like store staver, skyll og del opp brokkolien i små buketter. Damp eller kok grønnsakene i 2-3 minutter, slik at de fortsatt beholder litt av sprøheten.
  • Server hjemmelagede kjøttkaker med brunsaus, sammen med nykokte grønnsaker og en skje tyttebærsyltetøy. Håper det smaker

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Én kommentar

  1. thøger

    en og god oppskrift,denne blir brukt flere ganger

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*