Når jeg lager hjemmelagede kjøttkaker synes jeg det er best å jobbe med deigen for hånd. Mange liker å bruke foodprosessor når det lager deigen, men jeg liker det best når kjøttkakene har en litt grov og ikke så kompakt konsistens.

Hjemmelagede kjøttkaker i brun saus

Fremgangsmåte på hjemmelagede kjøttaker i brun saus:

  1. Kok opp vann til potetene og la potetene koke i ca 20 minutter, avhengige av sort og størrelse. Stikk forsiktig med en gaffel for å sjekke om de er ferdige.
  2. Ha karbonadedeig, finhakket sjalottløk, revet ingefær, potetmel, salt, pepper og muskattnøtt i en bolle. Kna deigen forsiktig sammen.

    Bruk gjerne kald karbonadedeig når du lager farsen til kjøttkakene!

  3. Slå sammen egg og melk med en gaffel, og kna dette inn i karbonadedeigen.
  4. Dypp en spiseskje  i kaldt vann og form deigen til passende store kjøttkaker ved hjelp av spiseskjeen og hånden din. Legg stekeklare kaker på et fat. Stek kjøttkakene i litt olivenolje i en varm stekepanne, ca 2-3 minutter på hver side.
  5. Brun saus lages ved å smelte smøret i en kasserolle. Tilsett hvetemel og brun ved svak varme til du får en brun farge. Ta kasserollen av platen og spe forsiktig i med vann under stadig omrøring, til du får en passe tykk saus. Tilsett en buljongterning, matfløte, en liten skje tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper.
  6. La kjøttkakene ligge og trekke i sausen i 5-10 minutter.
  7. Skrell gulrøtter som du skjærer i passe store biter. Ha gulrøttene i kokende vann og la de trekke i ca 3-4 minutter.

Server hjemmelagede kjøttkaker med brunsaus, nykokte poteter og gulrøtter, sammen med en tyttebærsyltetøy. Håper det smaker!

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst siden hvis du har noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften.

 

Lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Du kan også få høydepunkter fra Det glade kjøkken direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂