Slik lager du hjemmelagede kjøttaker i brun saus:

  1. Kok opp vann til potetene og la potetene koke i ca 20 minutter, avhengige av sort og størrelse. Stikk forsiktig med en gaffel for å sjekke om de er ferdige.
  2. Ha karbonadedeig, finhakket sjalottløk, revet ingefær, potetmel, salt, pepper og muskattnøtt i en bolle. Kna deigen forsiktig sammen.
  3. Slå sammen egg og melk med en gaffel, og kna dette inn i karbonadedeigen.
  4. Dypp en spiseskje  i kaldt vann og form deigen til passende store kjøttkaker ved hjelp av spiseskjeen og hånden din. Legg stekeklare kaker på et fat. Stek kjøttkakene i litt olivenolje i en varm stekepanne, ca 2-3 minutter på hver side.
  5. Brun saus lages ved å smelte smøret i en kasserolle. Tilsett hvetemel og brun blandingen ved svak varme til du får en brun nøtteaktig farge. Rør kontinuerlig slik at du ikke brenner bruningen, og smør deg med litt talmodighet.
  6. Når bruningen er klar tar du kasserollen av platen og spe forsiktig i med vann under stadig omrøring, til du får en passe tykk saus. Tilsett en buljongterning, matfløte, en liten skje tyttebærsyltetøy og smak til med salt og pepper.
  7. Kok sausen i noen minutter før du har i kjøttkakene, og ta de trekke i 5-10 minutter.
  8. Skrell gulrøtter og skjær de i like store staver, skyll og del opp brokkolien i små buketter. Damp eller kok grønnsakene i 2-3 minutter, slik at de fortsatt beholder litt av sprøheten.

Server hjemmelagede kjøttkaker med brunsaus, sammen med nykokte grønnsaker og en skje tyttebærsyltetøy.

Håper det smaker!

Hjemmelagede kjøttkaker i brun saus

kjøttkaker i brun saus
kjøttkaker i brun saus

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.