
Her kommer nok en middagsrett som er serveringsklar på under halvtimen, nemlig Bali kyllinggryte – den hjemmelagede varianten. Så langt tilbake jeg kan huske så har nemlig TORO hatt en gryterett som heter Bali kyllinggryte. Selv har jeg laget denne en god del ganger opp gjennom årene, men må innrømme at jeg har fått avsmak på både posesupper og -gryter etter at jeg ble voksen. I tillegg til å være smakløs så er posemat heller ikke ernæringsmessig så mye å skryte av, de inneholder mye salt, konserveringsmidler og mange tilsetningsstoffer som slett ikke har noe med retten å gjøre.
Så etter en titt på ingredienslisten på en av Bali-posene jeg fant på butikken så bestemte jeg meg for å lage min egen variant av denne populære kyllinggryten. Og det tok faktisk ikke mer enn 25 minutter fra jeg startet å lage middag og til at jeg hadde en serveringsklar gryte stående å putre på komfyren.
Selv om jeg kanskje ikke tror at dette er en gryte som ville blitt servert på Bali, så vil jeg påstå at den er et mye bedre alternativ enn posevarianten. Den er både enkel å lage og lett å like, og er faktisk den desidert mest leste oppskriften her på bloggen. Det er heller ikke bare hos leserne at oppskriften er populær, men dukker rett som det er opp på menyen her hjemme.

Serveringstips
- Skjær et eple i terninger, og tilsett det sammen med boksen med anans rett før servering.
- Hvis du vil kose deg litt ekstra kan du servere kyllinggryten sammen med noen nystekte nanbrød.
På utkikk etter andre fristende gryteretter? Sjekk noen av disse:
Kjempegod oppskrift. Forsøkte den i går 🙂
Så bra, og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
Kyllinggryta ble meget god! 🙂 Dette blir en slager på travle hverdager!
Så bra den falt i smak! 🙂
Supergod oppskrift!
Takk! Så bra den falt i smak 🙂
Denne må prøves! Så ut som en kjempegod oppskrift. Er det karri i krydderform eller paste du bruker til gryta? 😊
Jeg bruker karri i krydderform 🙂 Håper oppskriften faller i smak 🙂
Smakte fortreffelig, ny favoritt 🙂
Så gøy å høre! Tusen takk for at du tok deg bryet med å legge igjen en tilbakemelding 😀
Denne skal prøves i dag. Er det buljong terning eller er det fond?
Heisann, jeg brukte buljongterning da jeg laget denne, men fond kan også brukes. Lykke til! 🙂
Bali kyllinggryte var knallgod!
Tusen takk for tilbakemelding, utrolig å hyggelig å høre at baligryten falt i smak!
Laget denne i kveld. Fantastisk oppskrift, men sausen ble litt vannaktig. Tok opi 0,5 dl matfløte og da ble den helt fantastisk. Alt ble spist opp. 🙂 Takk for god inspirasjon!
Så hyggelig at gryten falt i smak 🙂 Jeg har ikke opplevd den som vannet når jeg har laget den, men vet at det er store forskjeller på kokosmelken. Men smart å tilsett litt matfløte, det gir den en rundere smak 🙂 Hyggelig å kunne inspirere!
Laget den igjen i dag. Så lettlaget og god. Alle som liker Asiatisk anbefales å prøve denne.
Takk, så utrolig hyggelig å høre at denne faller i så god smak hos mange 🙂
Skal buljongen blandes ut?
Jeg blander buljongen ut i vannet. Skal presisere det i oppskriften, takk for tilbakemelding 🙂
test