Hjemmelaget Bali kyllinggryte

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Baligryte

Her kommer nok en middagsrett som er serveringsklar på under halvtimen, nemlig Bali kyllinggryte – den hjemmelagede varianten. Så langt tilbake jeg kan huske så har nemlig TORO hatt en gryterett som heter Bali kyllinggryte. Selv har jeg laget denne en god del ganger opp gjennom årene, men må innrømme at jeg har fått avsmak på både posesupper og -gryter etter at jeg ble voksen. I tillegg til å være smakløs så er posemat heller ikke ernæringsmessig så mye å skryte av, de inneholder mye salt, konserveringsmidler og mange tilsetningsstoffer som slett ikke har noe med retten å gjøre.

Etter en titt på ingredienslisten på en av Bali-posene jeg fant på butikken så bestemte jeg meg for å lage min egen variant av denne populære kyllinggryten. Og det tok faktisk ikke mer enn 25 minutter fra jeg startet å lage middag og til at jeg hadde en serveringsklar gryte stående å putre på komfyren.

Selv om jeg kanskje ikke tror at dette er en gryte som ville blitt servert på Bali, så vil jeg påstå at den er et mye bedre alternativ enn posevarianten. Den er både enkel å lage og lett å like, og er faktisk den desidert mest leste oppskriften her på bloggen. Det er heller ikke bare hos leserne at oppskriften er populær, men dukker rett som det er opp på menyen her hjemme.

  • Få inspirasjon rett i feeden din – følg Det glade kjøkken på Instagram.

Serveringstips

  • Skjær et eple i terninger, og tilsett det sammen med boksen med anans rett før servering.
  • Hvis du vil kose deg litt ekstra kan du servere kyllinggryten sammen med noen nystekte nanbrød.

På utkikk etter andre fristende gryteretter? Sjekk noen av disse:

Hjemmelaget Bali kyllinggryte

4.1 fra 228 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram kyllingfilet

  • 1 stk rødløk

  • 1 stk paprika

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 dl kokosmelk

  • 1 dl utblandet kyllingbuljong

  • 1 ss soyasaus

  • 2 ts karri

  • 2 ts maizena (til jevning)

  • 1 boks ananas

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Bladsalat

  • 12 stk cherrytomater

  • Ris eller byggris

Fremgangsmåte

  • Kok ris etter anvisning på pakken. Ønsker du ekstra sunnere alternativ til den vanlige hvite risen kan du velge byggris.
  • Del kyllingen i enten terninger eller strimler om du ikke har kjøpt den ferdigstrimlede varianten. Stek den kjapt i litt olje i en varm panne, og legg den til side.
  • Skjær løk og paprika i små terninger og hvitløk i smått. Surr løk og paprika i en gryte i noen minutter, til løken begynner å bli blank og myk. Ha i finhakket hvitløk og surr videre et par minutter.
  • Tilsett den stekte kyllingen, sammen med kokosmelk, kyllingbuljong og soyasaus. Kok opp, og smak til med karri, salt og pepper. Om du ønsker en litt tykkere baligryte kan du blande ut litt maizena i kaldt vann og spe blandingen i gryten under omrøring.
  • Hell vannet av en boks ananas og ha anansen i gryten. Tilsett gjerne også bittelitt av ananassaften.
  • Lag en enkel salat med cherrytomater mens kyllingryten småkoker i 5-6 minutter.
  • Server hjemmelaget Bali kyllinggryte sammen med salat og eventuelt med ris som tilbehør. Håper det smaker!

Notater

  • Tips! Dersom du ikke er så glad i ananas kan du også erstatte den med ett eple oppskåret i terninger.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

38 Kommentarer

  1. Kjempegod oppskrift. Forsøkte den i går 🙂

  2. Kristoffer

    Kyllinggryta ble meget god! 🙂 Dette blir en slager på travle hverdager!

    • Rolf-Anders

      Så bra den falt i smak! 🙂

    • Veldig god gryte! Rørte ut maizena med litt fløte. Tilsatte ca halv rød chili (uten frø) og litt revet ingefær, tips hvis du liker det spicy.

    • Laget denne Bali kyllinggryta for første gang i dag. Den falt i smak hos både ungdommen og oss voksne. Dette spiser vi gjerne igjen! Tusen takk for riktig god oppskrift!

      • Rolf-Anders Vollan

        Så stas å lese, takk! 😀 Faktisk står denne på middagsmenyen hos oss i morgen 🙂

  3. Supergod oppskrift!

  4. Denne må prøves! Så ut som en kjempegod oppskrift. Er det karri i krydderform eller paste du bruker til gryta? 😊

  5. Anette Grøndahl

    Smakte fortreffelig, ny favoritt 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Så gøy å høre! Tusen takk for at du tok deg bryet med å legge igjen en tilbakemelding 😀

  6. Denne skal prøves i dag. Er det buljong terning eller er det fond?

    • Rolf-Anders Vollan

      Heisann, jeg brukte buljongterning da jeg laget denne, men fond kan også brukes. Lykke til! 🙂

  7. Eva Helleve

    Bali kyllinggryte var knallgod!

  8. Laget denne i kveld. Fantastisk oppskrift, men sausen ble litt vannaktig. Tok opi 0,5 dl matfløte og da ble den helt fantastisk. Alt ble spist opp. 🙂 Takk for god inspirasjon!

    • Rolf-Anders Vollan

      Så hyggelig at gryten falt i smak 🙂 Jeg har ikke opplevd den som vannet når jeg har laget den, men vet at det er store forskjeller på kokosmelken. Men smart å tilsett litt matfløte, det gir den en rundere smak 🙂 Hyggelig å kunne inspirere!

      • Laget den igjen i dag. Så lettlaget og god. Alle som liker Asiatisk anbefales å prøve denne.

        • Rolf-Anders Vollan

          Takk, så utrolig hyggelig å høre at denne faller i så god smak hos mange 🙂

  9. Ann Kristin Eide

    Skal buljongen blandes ut?

    • Rolf-Anders Vollan

      Jeg blander buljongen ut i vannet. Skal presisere det i oppskriften, takk for tilbakemelding 🙂

  10. Victoria

    Denne Baligryten er virkelig god – definitivt bedre enn pose-Bali’n.
    Oppskriften har blitt en av mine nye favoritter! Kjempegod! 🙂
    (Også er den jo superrask å smekke sammen – perfekt lørdagsmat!).

  11. Passer 4 porsjoner til 4 personer? Eller burde jeg ta f. eks 6 porsjoner?

  12. Kult. Denne må jeg prøve!

    Er det mulig å bytte ut litt av risen med ekstra grønnsaker?
    Har du evt noe tips til hva slags grønnsaker som ville passet?

    • Rolf-Anders Vollan

      Det går helt fint. Jeg tenker de fleste passer fint. Ville kanskje lagt til litt mer grønt i salaten, som paprika, agurk, vårløk og kanskje mango eller granateple 😊

  13. Hei! Skal lage denne til 15stk imorgen. Men ser at 20 porsjoner kun gir 1,5L væske?!
    Er det feil i oppskriften eller stemmer det?😅

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Marte,
      Det skal være riktig væske i forhold til antallet porsjoner. Hvis det er mange sultne voksne til bords ville jeg vurdert å lage 24 porsjoner for å være helt sikker på at alle blir mette. Så klart veldig avhengig om det er flere retter, om det er noen barn, og appetitten til hver enkelt. Dette vet du nok best 😀

  14. Skal teste kyllinggryte Bali. Dumt at det i beskrivelsen står gul løk og i oppskriften kun rødløk. Hva menes ?

  15. Kristine

    Hei
    I noen oppskrifter brukes også matfløte. Jeg lurer på hvordan det er å bruke naturell yoghurt i stedet, og evt hvordan det går eller ikke sammen med kokosmelk? 😊

    • Rolf-Anders Vollan

      Matfløte og yoghurt tåler ikke koking så godt. Jeg ville i så fall blandet maizenaen med fløten eller yoghurten før den has i gryten, så er det mindre sjans for at sausen blir kornete.

  16. VELDIG GOD! Lagde den til familien og den ble veldig veldig god! Takk for oppskriften! Håper du har flere gode oppskrifter pga lager middag en gang i uka! Så hadde vært gøy å lage en av dine🫶🏻👍

    • Rolf-Anders Vollan

      Takk for tilbakemeldingen 🙂 Jeg har mange kjappe og enkle oppskrifter her på bloggen, håper du finner mye som frister 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*