Hjemmelaget bringebærkrem

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel

Hjemmelaget bringebærkrem

Det er for tiden høysesong for bærplukking og gjett om jeg har plukket bær de siste dagene, både blåbær og bringebær. Ja for selv om jeg bor sentralt i Oslo så er det ikke lange veien til blåkledde lier og veikanter fulle av modne bringebær.

Vi har også litt familiebesøk for tiden og da benyttet jeg anledningen til  å servere hjemmelaget bringebærkrem. Fikk svært mye skryt for desserten, og fikk høre at den hadde en flott kombinasjon mellom det syrlige og det søte. Et ekstra kompliment er det så klart når både gjest og samboer synes det er så godt at de forsyner seg med en ny porsjon. Bringebærkremen ble også laget sukkerfri (dvs med sukrin), men du kan selv velge om du vil bruke vanlig sukker om du ønsker.

Bringebærkremen serverte jeg i fine glass, med en liten skje med krem og bringebærpuré på toppen.

Tips! Om du ikke har ferske bringebær så er det heller ikke noe i veien for å bruke frosne bringebær. Bare husk å tine de først.

Håper bringebærkremen smaker!

Hjemmelaget bringebærkrem

0 fra 0 vurderinger
Type rett DessertNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter

Ingredienser

  • 250 gram bringebær

  • 2,5 dl fløte

  • 6-7 ss sukrin eller 4 ss sukkker

  • 2 stk eggehviter

Fremgangsmåte

  • Stivpisk eggehviter og sett de til side.
  • Ha bringebær og sukker i en bolle og bruk en stavmikser eller mos de for hånd til en fin puré.
  • Pisk fløte til krem. Hold gjerne av noen skjeer krem til pynt.
  • Bruk en slikkepott til å vende sammen fløte og stivpiskede eggehviter. Bland forsiktig inn bringebærpuréen, men også her kan du holde igjen noen spiseskjeer.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Hei! Tåler denne kremen å kjøre bil i en times tid? Faller det sammen?

    • Rolf-Anders Vollan

      Beklager Annika, så ikke kommentaren din før nå. Jeg ville kanskje pisket den når jeg kom frem for å være helt sikker.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*