
Dette er oppskriften på hvordan du kjapt og enkelt kan lage hjemmelaget bringebærsyltetøy uten sukker – Perfekt for deg som enten har diabetes eller kanskje bare ønsker å kutte ned på inntak av sukker.
Jeg opplever at svært mange setter et likhetstegn mellom sukkerfritt og kunstig smak. I mange tilfeller kan jeg være enig i at dette stemmer, særlig dersom man kjøper ferdigprodukter på butikken. I andre tilfeller, slik som dette hjemmelagede bringebærsyltetøyet, så mener jeg at denne varianten er minst like god som det oriignale syltetøyet.
Hvis du ønsker et mest mulig naturlig søtet syltetøy så vil jeg også trekke frem et svært godt tips fra en leser på hvordan man kan lage et bringebærsyltetøy naturlig søtet av eple. Se innspillet fra Christine i kommentarfeltet på siden:)
Bringebærsyltetøy er et friskt og godt syltetøy som smaker fortreffelig enten på en skive med nystekt brød med brunost eller kanskje på helgas grove vafler eller pannekaker. En av favorittene mine er å lage en liten skål med mager cottage cheese med et par spiseskjeer bringebærsyltetøy på toppen. Et sunt og godt mellommåltid som ikke kan bli enklere.
I motsetning til rørte bær, så kokes syltetøy, og kan dermed oppbevares over lengre perioder så lenge man tar noen forbehold. Her er noen tips:
– Bruk alltid glass som er helt tett, da unngår du at det kommer inn luft i glassene.
– Kok glass og lokk i noen minutter, slik at de blir sterile. Ha det kokende varme syltetøyet over på de varme glassene, og fyll de nesten helt opp. Skru på lokket mens syltetøyet fortsatt er varmt og sett syltetøyglassene opp med. Da må eventuelle bakterier i luften jobbe seg gjennom det glovarme syltetøyet.
– Oppbevar uåpnet syltetøy mørkt og svalt/kjølig.
Lykke til!
Hei! Heg har et forslag til et sukkerfritt bringebærsyltetøy uten verken sukker eller sukrin (er personlig ikke en stor tilhenger av helsekostprodukter og liknende). Selv er jeg helt dilla på dette syltetøyet, det er både godt, friskt og enkelt!
Oppskriften:
300g frosne bringebær
1 grønt eple
Litt vaniljeessens (kan sløyfes eller erstattes med litt vaniljesukker)
Skrell og riv eplet grovt. Kok bringebær og eple i en kjele på middels/høy varme i ca. 20 min (eller så lenge du vil, men selv liker jeg ikke når eplet fortsatt er crispy). Tilsett vaniljen mot slutten av koketiden.
Om man vil kan man også ha i 2ss chiafrø.
Håper du tar interesse i denne oppskriften!
Hei Christine!
Tusen takk for tilbakemelding 🙂 Jeg foretrekker selv å bruke naturlige alternativer for søtning hvor det er mulig, så denne oppskriften skal jeg absolutt forsøke! Jeg syntes faktisk at dette hørtes så fristende ut at jeg har lagt det inn som et tips i oppskriften.
Jeg er helt enig med deg i at naturlig er det aller beste, så igjen tusen takk for tilbakemelding 🙂
Hei. Lurer litt på holdbarhet. Kan det lages med syltepulver feks?
Hei Kristin,
Du kan absolutt bruke syltepulver, men dropp da maizenaen i oppskriften 🙂 Maizenaen er et alternativ til syltepulver, da syltepulver inneholder sukker. Men holdbarheten blir nok bedre med syltepulver. Les for øvrig også noen tips til dette med holdbarhet i denne oppskriften på plommesyltetøy fra i fjor (se blå boks) – https://detgladekjokken.no/oppskrift/plommesyltetoy-med-ingefaer/ 🙂
Hvor lang holdbarhet vil dette syltetøyet ha? Og hva kan man gjøre for å få d til å holde lenge uten å fryse d.
Så nå at noen andre hadde spurt om d samme 🤪
Hei Trude,
Så bra du fikk svar på spørsmålet ditt. Jeg ser det er flere som lurer på akkurat dette, så jeg skal oppdatere oppskriften. Takk for at du sendte inn kommentar:)