• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
2. februar 2016

Hjemmelaget bringebærsyltetøy uten sukker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Bringebærsyltetøy uten sukker

Dette er oppskriften på hvordan du kjapt og enkelt kan lage hjemmelaget bringebærsyltetøy uten sukker – Perfekt for deg som enten har diabetes eller kanskje bare ønsker å kutte ned på inntak av sukker.

Jeg opplever at svært mange setter et likhetstegn mellom sukkerfritt og kunstig smak. I mange tilfeller kan jeg være enig i at dette stemmer, særlig dersom man kjøper ferdigprodukter på butikken. I andre tilfeller, slik som dette hjemmelagede bringebærsyltetøyet, så mener jeg at denne varianten er minst like god som det oriignale syltetøyet.

Hvis du ønsker et mest mulig naturlig søtet syltetøy så vil jeg også trekke frem et svært godt tips fra en leser på hvordan man kan lage et bringebærsyltetøy naturlig søtet av eple. Se innspillet fra Christine i kommentarfeltet på siden:)

Bringebærsyltetøy er et friskt og godt syltetøy som smaker fortreffelig enten på en skive med nystekt brød med brunost eller kanskje på helgas grove vafler eller pannekaker. En av favorittene mine er å lage en liten skål med mager cottage cheese med et par spiseskjeer bringebærsyltetøy på toppen. Et sunt og godt mellommåltid som ikke kan bli enklere.

Hvordan få øke holdbarheten i syltetøy?
I motsetning til rørte bær, så kokes syltetøy, og kan dermed oppbevares over lengre perioder så lenge man tar noen forbehold. Her er noen tips:

  • Bruk alltid glass som er helt tett, da unngår du at det kommer inn luft i glassene.
  • Kok glass og lokk i noen minutter, slik at de blir sterile. Ha det kokende varme syltetøyet over på de varme glassene, og fyll de nesten helt opp.
  • Skru på lokket mens syltetøyet fortsatt er varmt og sett syltetøyglassene opp med. Da må eventuelle bakterier i luften jobbe seg gjennom det glovarme syltetøyet.
  • Oppbevar uåpnet syltetøy mørkt og svalt/kjølig.

Lykke til!

Sukkerfritt bringebærsyltetøy

Hjemmelaget bringebærsyltetøy er utrolig enkelt å lage og smaker mye bedre enn de ferdigvariantene en får kjøpt. Leser du bakpå glassene på de mest vanlige syltetøysortene vil du oppdage at svært mange av de inneholder ned mot 40% bær. Resten består av sukker, vann, farge, fortykningsmiddel, konserveringsmiddel og surhetsregulerende midler.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 2. februar 2016
  • 1 glass
  • 10 min
  • Skriv ut
Sukkerfri bringebærsyltetøy
Ingredienser
  • 400 gram bringebær
  • 1/4 sitron
  • 1 dl sukrin
  • 1 ts maizena
Slik gjør du det
Steg 1
Ha bringebærene i en kasserolle og kok bærene på medium varme sammen med en liten skvis sitronsaft. Mos bærene med en sleiv.
Steg 2
Bland inn sukrin og maizena, som du rører inn i bærene etter at du har most de med sleiven. La blandingen koke i minst 5-10 minutter.
Steg 3
Ha det kokende syltetøyet over i glovarme glass. Fyll de så godt som fulle, og skru på lokket med det samme. Se flere tips over oppskriften. La bringebærsyltetøyet stå på benken til det er temperert, og sett det så kjølig.

Benytt gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen spørsmål eller kommentar til denne oppskriften på hjemmelaget bringebærsyltetøy.

Stikkord

  • Syltetøy

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Tilbakeblikk på januar 2016
Kjøleskapsgrøt med bringebær og chiafrø

Relaterte innlegg

Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)
3. november 2020
0 kommentarer

Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)

Enkel hummus
7. oktober 2020
0 kommentarer

Enkel hummus

Blåbærsyltetøy
3. september 2020
0 kommentarer

Blåbærsyltetøy

7 comments

  • Christine Evjen
    2. februar 2016

    Hei! Heg har et forslag til et sukkerfritt bringebærsyltetøy uten verken sukker eller sukrin (er personlig ikke en stor tilhenger av helsekostprodukter og liknende). Selv er jeg helt dilla på dette syltetøyet, det er både godt, friskt og enkelt!

    Oppskriften:

    300g frosne bringebær
    1 grønt eple
    Litt vaniljeessens (kan sløyfes eller erstattes med litt vaniljesukker)

    Skrell og riv eplet grovt. Kok bringebær og eple i en kjele på middels/høy varme i ca. 20 min (eller så lenge du vil, men selv liker jeg ikke når eplet fortsatt er crispy). Tilsett vaniljen mot slutten av koketiden.

    Om man vil kan man også ha i 2ss chiafrø.

    Håper du tar interesse i denne oppskriften!

    Reply
    • Rolf-Anders
      2. februar 2016

      Hei Christine!
      Tusen takk for tilbakemelding 🙂 Jeg foretrekker selv å bruke naturlige alternativer for søtning hvor det er mulig, så denne oppskriften skal jeg absolutt forsøke! Jeg syntes faktisk at dette hørtes så fristende ut at jeg har lagt det inn som et tips i oppskriften.

      Jeg er helt enig med deg i at naturlig er det aller beste, så igjen tusen takk for tilbakemelding 🙂

      Reply
  • Kristin Halvorsen
    2. august 2020

    Hei. Lurer litt på holdbarhet. Kan det lages med syltepulver feks?

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      2. august 2020

      Hei Kristin,
      Du kan absolutt bruke syltepulver, men dropp da maizenaen i oppskriften 🙂 Maizenaen er et alternativ til syltepulver, da syltepulver inneholder sukker. Men holdbarheten blir nok bedre med syltepulver. Les for øvrig også noen tips til dette med holdbarhet i denne oppskriften på plommesyltetøy fra i fjor (se blå boks) – https://detgladekjokken.no/oppskrift/plommesyltetoy-med-ingefaer/ 🙂

      Reply
  • Trude
    16. august 2020

    Hvor lang holdbarhet vil dette syltetøyet ha? Og hva kan man gjøre for å få d til å holde lenge uten å fryse d.

    Reply
    • Trude
      16. august 2020

      Så nå at noen andre hadde spurt om d samme 🤪

      Reply
      • Rolf-Anders Vollan
        16. august 2020

        Hei Trude,
        Så bra du fikk svar på spørsmålet ditt. Jeg ser det er flere som lurer på akkurat dette, så jeg skal oppdatere oppskriften. Takk for at du sendte inn kommentar:)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales