Hjemmelaget bringebærsyltetøy uten sukker

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Bringebærsyltetøy uten sukker

Dette er oppskriften på hvordan du kjapt og enkelt kan lage hjemmelaget bringebærsyltetøy uten sukker – Perfekt for deg som enten har diabetes eller kanskje bare ønsker å kutte ned på inntak av sukker.

Jeg opplever at svært mange setter et likhetstegn mellom sukkerfritt og kunstig smak. I mange tilfeller kan jeg være enig i at dette stemmer, særlig dersom man kjøper ferdigprodukter på butikken. I andre tilfeller, slik som dette hjemmelagede bringebærsyltetøyet, så mener jeg at denne varianten er minst like god som det oriignale syltetøyet.

Hvis du ønsker et mest mulig naturlig søtet syltetøy så vil jeg også trekke frem et svært godt tips fra en leser på hvordan man kan lage et bringebærsyltetøy naturlig søtet av eple. Se innspillet fra Christine i kommentarfeltet på siden:)

Bringebærsyltetøy er et friskt og godt syltetøy som smaker fortreffelig enten på en skive med nystekt brød med brunost eller kanskje på helgas grove vafler eller pannekaker. En av favorittene mine er å lage en liten skål med mager cottage cheese med et par spiseskjeer bringebærsyltetøy på toppen. Et sunt og godt mellommåltid som ikke kan bli enklere.

Hvordan få øke holdbarheten i syltetøy?

I motsetning til rørte bær, så kokes syltetøy, og kan dermed oppbevares over lengre perioder så lenge man tar noen forbehold. Her er noen tips:
– Bruk alltid glass som er helt tett, da unngår du at det kommer inn luft i glassene.
– Kok glass og lokk i noen minutter, slik at de blir sterile. Ha det kokende varme syltetøyet over på de varme glassene, og fyll de nesten helt opp. Skru på lokket mens syltetøyet fortsatt er varmt og sett syltetøyglassene opp med. Da må eventuelle bakterier i luften jobbe seg gjennom det glovarme syltetøyet.
– Oppbevar uåpnet syltetøy mørkt og svalt/kjølig.

Lykke til!

Hjemmelaget bringebærsyltetøy uten sukker

4.3 fra 24 vurderinger
Type rett: PåleggNivå: Enkel
Porsjoner

1

glass
Tilberedning

5

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

15

minutter

Hjemmelaget bringebærsyltetøy er utrolig enkelt å lage og smaker mye bedre enn de ferdigvariantene en får kjøpt. Leser du bakpå glassene på de mest vanlige syltetøysortene vil du oppdage at svært mange av de inneholder ned mot 40% bær. Resten består av sukker, vann, farge, fortykningsmiddel, konserveringsmiddel og surhetsregulerende midler.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 400 gram bringebær

 • 1/4 stk sitron

 • 1 dl sukrin

 • 1 ts maizena

Fremgangsmåte

 • Ha bringebærene i en kasserolle og kok bærene på medium varme sammen med en liten skvis sitronsaft. Mos bærene med en sleiv.
 • Bland inn sukrin og maizena, som du rører inn i bærene etter at du har most de med sleiven. La blandingen koke i minst 5-10 minutter.
 • Ha det kokende syltetøyet over i glovarme glass. Fyll de så godt som fulle, og skru på lokket med det samme. Se flere tips over oppskriften. La bringebærsyltetøyet stå på benken til det er temperert, og sett det så kjølig.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

7 Kommentarer

 1. Christine Evjen

  Hei! Heg har et forslag til et sukkerfritt bringebærsyltetøy uten verken sukker eller sukrin (er personlig ikke en stor tilhenger av helsekostprodukter og liknende). Selv er jeg helt dilla på dette syltetøyet, det er både godt, friskt og enkelt!

  Oppskriften:

  300g frosne bringebær
  1 grønt eple
  Litt vaniljeessens (kan sløyfes eller erstattes med litt vaniljesukker)

  Skrell og riv eplet grovt. Kok bringebær og eple i en kjele på middels/høy varme i ca. 20 min (eller så lenge du vil, men selv liker jeg ikke når eplet fortsatt er crispy). Tilsett vaniljen mot slutten av koketiden.

  Om man vil kan man også ha i 2ss chiafrø.

  Håper du tar interesse i denne oppskriften!

  • Rolf-Anders

   Hei Christine!
   Tusen takk for tilbakemelding 🙂 Jeg foretrekker selv å bruke naturlige alternativer for søtning hvor det er mulig, så denne oppskriften skal jeg absolutt forsøke! Jeg syntes faktisk at dette hørtes så fristende ut at jeg har lagt det inn som et tips i oppskriften.

   Jeg er helt enig med deg i at naturlig er det aller beste, så igjen tusen takk for tilbakemelding 🙂

 2. Kristin Halvorsen

  Hei. Lurer litt på holdbarhet. Kan det lages med syltepulver feks?

  • Rolf-Anders Vollan

   Hei Kristin,
   Du kan absolutt bruke syltepulver, men dropp da maizenaen i oppskriften 🙂 Maizenaen er et alternativ til syltepulver, da syltepulver inneholder sukker. Men holdbarheten blir nok bedre med syltepulver. Les for øvrig også noen tips til dette med holdbarhet i denne oppskriften på plommesyltetøy fra i fjor (se blå boks) – https://detgladekjokken.no/oppskrift/plommesyltetoy-med-ingefaer/ 🙂

 3. Hvor lang holdbarhet vil dette syltetøyet ha? Og hva kan man gjøre for å få d til å holde lenge uten å fryse d.

  • Så nå at noen andre hadde spurt om d samme 🤪

   • Rolf-Anders Vollan

    Hei Trude,
    Så bra du fikk svar på spørsmålet ditt. Jeg ser det er flere som lurer på akkurat dette, så jeg skal oppdatere oppskriften. Takk for at du sendte inn kommentar:)

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*