• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
1. september 2016

Saftig og hjemmelaget eplekake

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelaget eplekake med en sunnere vri

Forrige helg hadde vi invitert noen venner til spillekveld her hos oss, og jeg benyttet anledningen til å servere en hjemmelaget eplekake av norske epler. Jeg fikk veldig mye skryt for kaken, og at gjestene forsynte seg flere ganger er kanskje det beste tegnet på at kaken falt i smak.

Eplekaken inneholder små mengder med sukker, mindre smør og en god del grovt mel, og er derfor en litt sunnere variant av en tradisjonell eplekake. Eplebitene blandet jeg godt med sukrin gold, men du kan fint bruke vanlig brunt sukker om du foretrekker.

Hjemmelaget eplekake smaker best mens den fortsatt er lun. Server den slik den er, med en skje pisket krem, vaniljeis eller vaniljekesam.

Litt sunnere eplekake

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 1. september 2016
  • 1 springform
  • 1 time(r)
  • Skriv ut
Hjemmelaget eplekake med en sunnere vri
Ingredienser
  • 4 egg
  • 1 dl sukker
  • 75 gram smør
  • 2 dl fullkornshvetemel eller finmalt hvete
  • 2 dl sammalt speltmel
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 3 epler
  • 100 gram sukrin gold
  • 1 ss kanel
  • Perlesukker
Slik gjør du det
Steg 1
Skrell og fjern kjernehuset fra eplene. Skjær eplene i tynne båter og legg de i en pose sammen med sukrin gold og kanel. Blås luft i posen og rist den slik at du får blandet eplebåtene godt. Bruker du vanlig brunt sukker kan du redusere mengden til ca 75 gram.
Steg 2
Pisk romtempererte egg og sukker til tykk eggedosis.
Steg 3
Smelt smøret på svak varme i en kasserolle eller i en skål i mikroen. Ha melken i smøret når det er smeltet.
Steg 4
Mål opp og bland sammen melsortene og bakepulveret.
Steg 5
Sikt melet over eggedosisen, ha i melkeblandingen og bruk en slikkepott til å vende dette sammen til en tykk røre.
Steg 6
Ha røren oppi en smurt form som er ca 25 cm i diameter. Strø litt perlesukker på toppen og stek den på 170 grader i ca 45 minutter.
Steg 7
Avkjøl på rist.

Håper eplekaken faller i smak!

Stikkord

  • kake

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Fiskesuppe med blåskjell
Grov salsa med koriander

Relaterte innlegg

Boller med sjokoladekrem
20. februar 2021

Boller med sjokoladekrem

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021

Gulrotmuffins med kremostglasur

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021

Suksessterte i liten langpanne

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales