Sunnere eplekake

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Hjemmelaget eplekake med en sunnere vri

Forrige helg hadde vi invitert noen venner til spillekveld her hos oss, og jeg benyttet anledningen til å servere en hjemmelaget eplekake av norske epler. Jeg fikk veldig mye skryt for kaken, og at gjestene forsynte seg flere ganger er kanskje det beste tegnet på at kaken falt i smak.

Eplekaken inneholder små mengder med sukker, mindre smør og en god del grovt mel, og er derfor en litt sunnere variant av en tradisjonell eplekake. Eplebitene blandet jeg godt med sukrin gold, men du kan fint bruke vanlig brunt sukker om du foretrekker.

Hjemmelaget eplekake smaker best mens den fortsatt er lun. Server den slik den er, med en skje pisket krem, vaniljeis eller vaniljekesam.

Håper eplekaken faller i smak!

Litt sunnere eplekake

0 fra 0 vurderinger
Type rett KakeNivå: Enkel
Mengde

1

springform
Tilberedning

15

minutter
Steketid

45

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 4 stk egg

  • 1 dl sukker

  • 75 gram smør

  • 2 dl fullkornshvetemel eller finmalt hvete

  • 2 dl sammalt speltmel

  • 2 dl hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 2 dl melk

  • 3 stk epler

  • 100 gram sukrin gold

  • 1 ss kanel

  • Perlesukker

Fremgangsmåte

  • Pisk romtempererte egg og sukker til tykk eggedosis.
  • Skrell og fjern kjernehuset fra eplene. Skjær eplene i tynne båter og legg de i en pose sammen med sukrin gold og kanel. Blås luft i posen og rist den slik at du får blandet eplebåtene godt. Bruker du vanlig brunt sukker kan du redusere mengden til ca 75 gram.
  • Smelt smøret på svak varme i en kasserolle eller i en skål i mikroen. Ha melken i smøret når det er smeltet.
  • Mål opp og bland sammen melsortene og bakepulveret.
  • Sikt melet over eggedosisen, ha i melkeblandingen og bruk en slikkepott til å vende dette sammen til en tykk røre.
  • Ha røren oppi en smurt form som er cirka 24-25 cm i diameter. Dytt eplebitene ned i røren, og strø over litt perlesukker på toppen. Stek eplekaken på på 170 grader i rundt 45 minutter. Sjekk med en kakepinne underveis.
  • Avkjøl den stekte kaken på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*