
De norske eplene er i sesong og dette har jeg så klart utnyttet. Første oppskrift ut i år er en oppskrift på eplemos. Et enkelt eplesyltetøy som bare består av epler, vann, sukker og litt sitronsaft. Eplemosen prøvesmakte jeg på nystekt brytebrød med et glass melk ved siden av. Jeg kan love deg at det var utrolig godt, både eplemosen og brytebrødet!
Se også oppskrift på grovt brytebrød.
Personlig er jeg ikke så stor fan av syltetøy som er for søte, og syrligheten på eplene vil også variere veldig. Derfor er det lurt å bruke mengden sukker jeg har oppgitt som en pekepinn, og heller smake deg frem til ønsket sødme.
Eplemos er godt både som pålegg eller i desserter og kaker. Tidligere har jeg blant annet laget en porsjonsostekake med eple, og jeg kan forestille meg at det på ingen måte hadde vært feil i en eplepai eller som kakefyll.
Tips! Hjemmelaget eplemos egner seg også godt til å fryse ned. Pass på at du ikke har fylt glassene alt for fulle, da kan de fort sprekke.
Håper syltetøyet faller i smak!
Enkel og god oppskrift. Kjempegod eplemos😋
Så godt å høre 😀 Minner meg på om at det er på høy tid at jeg lager en liten batch med eplemos selv!
Hei, skal prøve denne oppskriften i dag, men lurer på om det skal være 1 kilo hele epler, eller 1 kilo skrelt og uten kjerne?
Hei Merete,
Beklager sent svar. Jeg mener det var 1 kg hele epler, med skall og alt:) Men smak deg gjerne frem til riktig mengde sukker uansett. Syrligheten på eplene varierer jo en god del 🙂