Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni

Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni

Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni lager jeg alt for sjelden. Jeg føler det er en litt avglemt rett og er heller ikke så vanskelig å lage som man skulle tro. I grove trekke så er det jo bare fisk, makaroni, hvit saus og noen brødsmuler på toppen som skal til for å lage en god fiskegrateng. Server fiskegratengen sammen med nykokte poteter, råkost, og eventuelt litt smeltet smør.

Fiskegrateng

Selv har jeg benyttet fersk torsk i denne oppskriften, men du kan også benytte eventuelle fiskerester du har i kjøleskapet.

Tips! Lag råkost av epler og gulrøtter for en friskere variant. Se fremgangsmåte i denne oppskriften.

Håper oppskriften på hjemmelaget fiskegrateng med makaroni faller i smak!

Fiskegrateng med makaroni

Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni

Ingredienser

  • 400 gram torsk
  • 2 egg
  • 1 ss finhakket gressløk
  • 100 gram makaroni
  • 1 dl brødsmuler
  • Hvit saus
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • 1/2 ts hvit pepper
  • Tilbehør
  • Poteter
  • Råkost av gulrot og eple

Fremgangsmåte

Steg 1
Hvis du benytter fersk fisk er det lurt å starte med å rense fisken. Selv kjøpte jeg fersk torskefilet som jeg fjernet skinnet på og kokte i lettsaltet vann. Kok opp vannet og la fisken trekke i ca 8 minutter på svak varme.
Steg 2
Kok makaronien etter anvisning på pakken, og skyll den i kaldt vann i et dørslag når den er ferdigkokt.
Steg 3
Skjær skorpen av noen brødskiver, og hakk dette til smuler ved hjelp av hakkefunksjonen på stavmikseren. Bruk gjerne grovt brød.
Steg 4
Rist disse brødsmulene i en tørr og varme stekepanne til de blir gyldne og har en crispy overflate.
Steg 5
Lag en enkel hvitsaus. Smelt smør i en kasserolle og bland deretter inn hvetemelet. Ta kasserollen av platen og bland inn 1 dl av melken ved hjelp av en visp, til du har en klumpefri blanding. Rør inn resten av melken og kok opp sausen.
Steg 6
La sausen koke et par minutter og tilsett salt, pepper og muskatnøtt.
Steg 7
Bland inn den kokte og avkjølte makaronien i sausen. Rør deretter inn 2 sammenvispede egg og finhakket gressløk. Tilsett så biter av torsk.
Steg 8
Hell blandingen over i enten to små ildfastformer eller en som er medium stor, og strø over brødsmulene.
Steg 9
Stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter.