Fiskegrateng med makaroni

Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni

Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni lager jeg alt for sjelden. Jeg føler det er en litt avglemt rett og er heller ikke så vanskelig å lage som man skulle tro. I grove trekke så er det jo bare fisk, makaroni, hvit saus og noen brødsmuler på toppen som skal til for å lage en god fiskegrateng. Server fiskegratengen sammen med nykokte poteter, råkost, og eventuelt litt smeltet smør.

Selv har jeg benyttet fersk torsk i denne oppskriften, men du kan også benytte eventuelle fiskerester du har i kjøleskapet.

Tips! Lag råkost av epler og gulrøtter for en friskere variant. Se fremgangsmåte i denne oppskriften.

Håper oppskriften på hjemmelaget fiskegrateng med makaroni faller i smak!

Fiskegrateng med makaroni

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

35

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram 400 torsk

  • 2 stk 2 egg

  • 1 ss 1 finhakket gressløk

  • 100 gram 100 makaroni

  • 1 dl 1 brødsmuler

  • Hvit saus
  • 1 ss 1 smør

  • 2 ss 2 hvetemel

  • 3 dl 3 melk

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/4 ts 1/4 muskatnøtt

  • 1/2 ts 1/2 hvit pepper

  • Tilbehør
  • Poteter

  • Råkost av gulrot og eple

Fremgangsmåte

  • Hvis du benytter fersk fisk er det lurt å starte med å rense fisken. Selv kjøpte jeg fersk torskefilet som jeg fjernet skinnet på og kokte i lettsaltet vann. Kok opp vannet og la fisken trekke i ca 8 minutter på svak varme.
  • Kok makaronien etter anvisning på pakken, og skyll den i kaldt vann i et dørslag når den er ferdigkokt.
  • Skjær skorpen av noen brødskiver, og hakk dette til smuler ved hjelp av hakkefunksjonen på stavmikseren. Bruk gjerne grovt brød.
  • Rist disse brødsmulene i en tørr og varme stekepanne til de blir gyldne og har en crispy overflate.
  • Lag en enkel hvitsaus. Smelt smør i en kasserolle og bland deretter inn hvetemelet. Ta kasserollen av platen og bland inn 1 dl av melken ved hjelp av en visp, til du har en klumpefri blanding. Rør inn resten av melken og kok opp sausen.
  • La sausen koke et par minutter og tilsett salt, pepper og muskatnøtt.
  • Bland inn den kokte og avkjølte makaronien i sausen. Rør deretter inn 2 sammenvispede egg og finhakket gressløk. Tilsett så biter av torsk.
  • Hell blandingen over i enten to små ildfastformer eller en som er medium stor, og strø over brødsmulene.
  • Stekes nederst i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*