Hjemmelaget fiskegrateng

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng, snakk om undervurdert middagsrett! Ikke bare er fiskegrateng en kjempefin måte å bli kvitt fiskerester på, men smaker jo så utrolig godt.

For en tid tilbake var det en følger som sendte bilde av store mengder fiskegrateng som hun hadde laget. Etter dette har jeg tenkt mye på fiskegrateng, og jeg så meg derfor nødt til å lage det til middag. Selv brukte jeg sei i oppskriften min, men det er ikke noe i veien for å bruke andre fiskeslag. Et triks for å få den ekstra luftig er å blande inn stivpiskede eggehviter helt til slutt. Bare sjekk hvor fristende den ser ut på bildene!

Nystekt fiskegrateng

Luftig fiskegrateng

Har du fiskerester til overs  kan du på kort tid servere en digg fiskegrateng til middag. Kanskje er dette også en fin måte å få barna dine til å spise fisk? Et annet tips dersom du har fiskerester til overs er å lage plukkfisk med makaroni, en annen barndomsfavoritt som jeg med jevne mellomrom drømmer om.

Håper du ble inspirert!

Fiskegrateng

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 500 gram kokt sei eller torsk

  • 1 stk purre

  • 4 stk egg

  • 4 ss strøkavring

  • 100 gram makaroni

  • Hvit saus
  • 3 ss smør

  • 5 ss hvetemel

  • 6 dl melk

  • 1/2 ts hvit pepper

  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, vanlig over og undervarme.
  • Start med å trekke fisken, dersom du ikke har fiskerester fra før av som du kan bruke. Kok opp lettsaltet vann, legg i fisken, skru ned varmen og la den trekke i 8-10 minutter. Hvor lenge den bør trekke avhenger litt av hvor store fiskestykkene er, og hvor stor kasserollen din er. Når fisken er ferdig legger du den over på et fat for å avkjøle litt.
  • Kok makaroni etter anvisning på pakken. Ha den over i et dørslag når den nærmer seg ferdig.
  • Lag så en enkel hvitsaus. Smelt smøret i en kasserolle. Bland så inn hvetemelet. Dra kasserollen av varmen og spe på med litt av melken. Visp godt, til du blir kvitt alle melklumpene og har en jevn masse. Spe på med mer melk og visp ut denne også. Tilsett resten av melken og kok opp sausen. Det er viktig at du hele tiden får rørt ut alle klumpene. Når hvitsausen begynner å nærme seg kokepunktet vil den tykne, da bør du røre hyppig slik at det ikke brenner seg i bunnen. La sausen koke i 5-6 minutter til du er kvitt melsmaken. Tilsett salt og hvit pepper.
  • Dra hvitsausen av platen. Ha ferdigkokt makaroni sammen med hvitsausen. Del den ferdigkokte opp i mindre biter og bland den inn i makaroniblandingen sammen med purreløk oppskåret i tynne ringer.
  • Skill eggehvite fra eggeplommen. Eggeplommene blander du inn med makaroniblandingen. Eggehvitene stivpiskes. Bland så også eggehvitene forsiktig inn med resten. Dette gjør at fiskegratengen får en fantastisk luftig og fin konsistens. Smak til med eventuelt mer salt og pepper.
  • Ha fiskegratengen over i en smurt ildfastform. Strø over strøkavring og sett formen i ovnen. Fiskegratengen stekes i 30-40 minutter.
  • Server fiskegratengen med råkost, kokte poteter og kanskje litt smeltet smør om du vil. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*