Hjemmelaget granola med epler

Hjemmelaget granola med epler

I blant synes jeg det er godt å bytte ut den tradisjonelle havregrynsgrøten med denne litt sunnere granolaen. Ferdigkjøpte granolablandinger inneholder ofte en urovekkende høy andel av sukker, og minner mer om dessert eller topping enn et måltid. Jeg tar ofte utgangspunkt i mengden havregryn og væske oppgitt i denne oppskriften og bytter ut med det jeg måtte finne i skap og skuffer.

Siden jeg har hatt epler i denne granolaen opplevde jeg at den trengte noe lengre steketid enn det jeg er vant med fra tidligere. Sjekk den  derfor med evne mellomrom på slutten av steketiden.

Hvis du ønsker så kan du blande inn litt tørket frukt etter at den er ferdigstekt. Tranebær og aprikos er en av favorittene mine, men synes også den er svært god slik den er. Noen kokosflak gir også en svært god smak på blandingen.

Selv synes jeg at granola smaker svært godt sammen med skummet kulturmelk og kanskje toppet med en liten skje hjemmelaget sukkerfritt rørt jordbær. Det er også veldig godt å blande inn litt av granolaen med vanlig havregryn hvis du ønsker.

Se også oppskrift på hjemmelaget granola for en enklere variant uten epler.

Sunnere granola med epler

  • 10. november 2015
  • 8 porsjoner
  • 1 hr 15 min
  • Skriv ut
Hjemmelaget granola med epler

Ingredienser

  • 300 gram store havregryn
  • 50 gram byggflak
  • 75 gram mandler
  • 25 gram sesamfrø
  • 2 epler
  • 2 klyper maldonsalt
  • 1/2 dl eplejuice
  • 35 gram sukrin gold
  • 1 ss rapsolje

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha havregryn, byggflak og to klyper salt i en bolle. Tilsett hakkede mandler og sesamfrø
Steg 2
Ha eplejuice og sukrin gold i en kasserolle, og varm opp blandingen forsiktig til at sukrinet er oppløst. Tilsett olje.
Steg 3
Skrell og fjern kjernehuset fra to epler, og kjør disse i en stavmikser eller foodprosessor til du har en klumpfri konsistens. Ha dette sammen med juiceblandingen og bland det inn med resten i bollen.
Steg 4
Fordel blandingen på en bakepapirkledd stekeovnsplate.
Steg 5
Stekes på 140 grader midt i ovnen i ca 50-60 minutter, til havregrynene begynner å bli gyldne og sprø. Rør i blandingen med en sleiv ca hvert 15 minutt.