• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
10. november 2015

Hjemmelaget granola med epler

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelaget granola med epler

I blant synes jeg det er godt å bytte ut den tradisjonelle havregrynsgrøten med denne litt sunnere granolaen. Ferdigkjøpte granolablandinger inneholder ofte en urovekkende høy andel av sukker, og minner mer om dessert eller topping enn et måltid. Jeg tar ofte utgangspunkt i mengden havregryn og væske oppgitt i denne oppskriften og bytter ut med det jeg måtte finne i skap og skuffer.

Siden jeg har hatt epler i denne granolaen opplevde jeg at den trengte noe lengre steketid enn det jeg er vant med fra tidligere. Sjekk den  derfor med evne mellomrom på slutten av steketiden.

Hvis du ønsker så kan du blande inn litt tørket frukt etter at den er ferdigstekt. Tranebær og aprikos er en av favorittene mine, men synes også den er svært god slik den er. Noen kokosflak gir også en svært god smak på blandingen.

Selv synes jeg at granola smaker svært godt sammen med skummet kulturmelk og kanskje toppet med en liten skje hjemmelaget sukkerfritt rørt jordbær. Det er også veldig godt å blande inn litt av granolaen med vanlig havregryn hvis du ønsker.

Se også oppskrift på hjemmelaget granola for en enklere variant uten epler.

Sunnere granola med epler

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 10. november 2015
  • 8 porsjoner
  • 1 time(r) 15 min
  • Skriv ut
Hjemmelaget granola med epler
Ingredienser
  • 300 gram store havregryn
  • 50 gram byggflak
  • 75 gram mandler
  • 25 gram sesamfrø
  • 2 epler
  • 2 klyper maldonsalt
  • 1/2 dl eplejuice
  • 35 gram sukrin gold
  • 1 ss rapsolje
Slik gjør du det
Steg 1
Ha havregryn, byggflak og to klyper salt i en bolle. Tilsett hakkede mandler og sesamfrø
Steg 2
Ha eplejuice og sukrin gold i en kasserolle, og varm opp blandingen forsiktig til at sukrinet er oppløst. Tilsett olje.
Steg 3
Skrell og fjern kjernehuset fra to epler, og kjør disse i en stavmikser eller foodprosessor til du har en klumpfri konsistens. Ha dette sammen med juiceblandingen og bland det inn med resten i bollen.
Steg 4
Fordel blandingen på en bakepapirkledd stekeovnsplate.
Steg 5
Stekes på 140 grader midt i ovnen i ca 50-60 minutter, til havregrynene begynner å bli gyldne og sprø. Rør i blandingen med en sleiv ca hvert 15 minutt.

Stikkord

  • Frokostblanding
  • Granola

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkel og litt magrere tikka masala
Kjøttgrateng med potet- og blomkålmos

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020
0 kommentarer

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020
0 kommentarer

Vafler av tørt brød

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales