
I blant synes jeg det er godt å bytte ut den tradisjonelle havregrynsgrøten med denne litt sunnere granolaen. Ferdigkjøpte granolablandinger inneholder ofte en urovekkende høy andel av sukker, og minner mer om dessert eller topping enn et måltid. Jeg tar ofte utgangspunkt i mengden havregryn og væske oppgitt i denne oppskriften og bytter ut med det jeg måtte finne i skap og skuffer.
Siden jeg har hatt epler i denne granolaen opplevde jeg at den trengte noe lengre steketid enn det jeg er vant med fra tidligere. Sjekk den derfor med evne mellomrom på slutten av steketiden.
Hvis du ønsker så kan du blande inn litt tørket frukt etter at den er ferdigstekt. Tranebær og aprikos er en av favorittene mine, men synes også den er svært god slik den er. Noen kokosflak gir også en svært god smak på blandingen.
Selv synes jeg at granola smaker svært godt sammen med skummet kulturmelk og kanskje toppet med en liten skje hjemmelaget sukkerfritt rørt jordbær. Det er også veldig godt å blande inn litt av granolaen med vanlig havregryn hvis du ønsker.
Se også oppskrift på hjemmelaget granola for en enklere variant uten epler.