
Selv om det regner i Oslo i dag så nekter jeg å gi slipp på sommeren, og kommer derfor med en oppskrift på hjemmelaget is. Selv tilsatte jeg kakao og litt kaffepulver i iskremen for å gjøre den om til en deilig sjokoladeis, men du kan også holde den helt enkel om du synes det er aller best.
Du har kanskje erfart at hjemmelaget is enten blir steinharde eller fulle av iskrystaller? I denne oppskriften har jeg brukt noe som heter søtet kondensert melk, som gjør at du kan lage deilig is, selv uten bruk av iskremmaskin. De første gangene jeg laget iskrem med kondensert melk brukte jeg usøtet kondensert melk (vikingmelk). Isen ble fortsatt god på smak, men den ble mye hardere i konsistensen. Jeg mener å ha lest at det har noe med sukkeret i melken, siden glukose har at lavere frysepunkt så er det enklere å få et mykere resultat når man bruker den søte melken.
Jeg vet ikke om det har så mye å si, men jeg oppbevarer både den søte kondenserte melken og fløten i kjøleskapet. Jeg tenker at jo kaldere jeg kan holde blandingen mens jeg lager isen, jo bedre må det jo være.
Ønsker du en mer fruktig variant? Sjekk denne oppskriften på frozen yoghurt med mango.
Håper denne oppskriften på hjemmelaget is faller i smak! Hos oss ble det nemlig en kjempesuksess!