• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • JUL (NY!)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • TA KONTAKT
  • SØK
10. august 2019

Hjemmelaget is (uten iskremmaskin)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelaget is

Selv om det regner i Oslo i dag så nekter jeg å gi slipp på sommeren, og kommer derfor med en oppskrift på hjemmelaget is. Selv tilsatte jeg kakao og litt kaffepulver i iskremen for å gjøre den om til en deilig sjokoladeis, men du kan også holde den helt enkel om du synes det er aller best.

Du har kanskje erfart at hjemmelaget is enten blir steinharde eller fulle av iskrystaller? I denne oppskriften har jeg brukt noe som heter søtet kondensert melk, som gjør at du kan lage deilig is, selv uten bruk av iskremmaskin. De første gangene jeg laget iskrem med kondensert melk brukte jeg usøtet kondensert melk (vikingmelk). Isen ble fortsatt god på smak, men den ble mye hardere i konsistensen. Jeg mener å ha lest at det har noe med sukkeret i melken, siden glukose har at lavere frysepunkt så er det enklere å få et mykere resultat når man bruker den søte melken.

Jeg vet ikke om det har så mye å si, men jeg oppbevarer både den søte kondenserte melken og fløten  i kjøleskapet. Jeg tenker at jo kaldere jeg kan holde blandingen mens jeg lager isen, jo bedre må det jo være.

Håper denne oppskriften på hjemmelaget is faller i smak! Hos oss ble det nemlig en kjempesuksess!

Hjemmelaget sjokoladeis

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 10. august 2019
  • Cirka 1 liter
  • 6 time(r)
  • Skriv ut
Sjokoladeis med kaffesmak
Ingredienser
  • 1 boks søtet kondensert melk
  • 6 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt
  • Sjokoladesmak
  • 1/2 dl fløte
  • 5 ss kakao
  • 1 ts instant coffe (kaffepulver)
Slik gjør du det
Steg 1
Pisk kald kremfløte, kondensert melk og frøene fra en vaniljestang (eller vaniljeekstrakt) til myk krem.
Steg 2
For sjokoladesmak – Bland fløte, kakao og kaffepulver i en liten kopp, og sett til side mens du visper kremen.
Steg 3
Visp sjokoladeblandingen inn i den myke kremen. Om det er noen små biter eller klumper så går det fint, men pass på at du ikke pisker kremen for mye.
Steg 4
Ha iskremen enten over i en liten brødform på cirka 1,5 liter, kledd med plastfolie eller bakepapir. Eller ha det over i ispinneformer.
Steg 5
Sett isen i fryseren og la den stå i minst 6 timer.

 

Stikkord

  • iskrem

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grillspyd med marinert steinbit
Ukemeny med fokus på matsvinn – august 2019

Relaterte innlegg

Bakt ostekake med blåbær
24. august 2019
0 kommentarer

Bakt ostekake med blåbær

Panna cotta med ripssaus
1. august 2019
0 kommentarer

Panna cotta med ripssaus

Smuldrepai med rabarbra og jordbær
8. juni 2019
0 kommentarer

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Stikkord

  • BBQ
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • grillmat
  • grillsalat
  • grilltilbehør
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • Kanelsnurrer
  • kjeks
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • milkshake
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • Rundstykker
  • salat
  • salater
  • Salsa
  • Scones
  • slow cooked
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • viltgryte
  • Wok
  • Wrap
Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales