Hjemmelaget is (uten iskremmaskin)

Lages på: 6 timer Nivå: Enkel
Hjemmelaget is

Selv om det regner i Oslo i dag så nekter jeg å gi slipp på sommeren, og kommer derfor med en oppskrift på hjemmelaget is. Selv tilsatte jeg kakao og litt kaffepulver i iskremen for å gjøre den om til en deilig sjokoladeis, men du kan også holde den helt enkel om du synes det er aller best.

Du har kanskje erfart at hjemmelaget is enten blir steinharde eller fulle av iskrystaller? I denne oppskriften har jeg brukt noe som heter søtet kondensert melk, som gjør at du kan lage deilig is, selv uten bruk av iskremmaskin. De første gangene jeg laget iskrem med kondensert melk brukte jeg usøtet kondensert melk (vikingmelk). Isen ble fortsatt god på smak, men den ble mye hardere i konsistensen. Jeg mener å ha lest at det har noe med sukkeret i melken, siden glukose har at lavere frysepunkt så er det enklere å få et mykere resultat når man bruker den søte melken.

Jeg vet ikke om det har så mye å si, men jeg oppbevarer både den søte kondenserte melken og fløten  i kjøleskapet. Jeg tenker at jo kaldere jeg kan holde blandingen mens jeg lager isen, jo bedre må det jo være.

Ønsker du en mer fruktig variant? Sjekk denne oppskriften på frozen yoghurt med mango.

Håper denne oppskriften på hjemmelaget is faller i smak! Hos oss ble det nemlig en kjempesuksess!

Hjemmelaget is med sjokolade

0 fra 0 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

1

liter
Tilberedning

30

minutter
Fryseren

5

timer 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 boks 1 søtet kondensert melk

  • 6 dl 6 kremfløte

  • 1 stk 1 vaniljetang eller 1 ts vaniljeekstrakt

  • Sjokoladesmak
  • 1/2 dl 1/2 fløte

  • 5 ss 5 kakao

  • 1 ts 1 instant coffe (kaffepulver)

Fremgangsmåte

  • Pisk kald kremfløte, kondensert melk og frøene fra en vaniljestang (eller vaniljeekstrakt) til myk krem.
  • For sjokoladesmak – Bland fløte, kakao og kaffepulver i en liten kopp, og sett til side mens du visper kremen.
  • Visp sjokoladeblandingen inn i den myke kremen. Om det er noen små biter eller klumper så går det fint, men pass på at du ikke pisker kremen for mye.
  • Ha iskremen enten over i en liten brødform på cirka 1,5 liter, kledd med plastfolie eller bakepapir. Eller ha det over i ispinneformer.
  • Sett isen i fryseren og la den stå i minst 6 timer.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*