Kylling tikka masala

Lages på: 2 timer Nivå: Middels
Hjemmelaget tikka masala

Når det kommer til kylling tikka masala så må jeg komme med en guilty pleasure. Jeg pleier vanligvis å kjøpe de sorte Toro-eskene, og jeg synes faktisk det er skikkelig digg. Det blir ikke helt det samme som når man lager maten selv fra bunnen av, men av og til velger også en matblogger de enkle utveiene og det er ikke noe i veien med det.

Denne gangen laget jeg derimot laget kylling tikka masala helt fra scratch, og ja det blir noe helt annet. Du får frem en deilig aroma fra alle krydrene og retten virker mye mer autentisk. Det tar litt lengre tid enn å bruke en Toro-pakke, men det er jaggu verdt det! Skal du virkelig slå på stortrommen så lager du også raitaen og nanbrødene helt selv.

Kylling tikka masala og raita

Noen andre fristende indiske retter fra bloggen:

Server tikka masala med ris, nanbrød, raita og kanskje en liten neve cashewnøtter over det hele. Om du liker koriander så er det ikke noe i veien for å drysse over litt grovhakket koriander også.

Håper det smaker!

Hjemmelaget tikka masala

5 fra 1 vurdering
Type rett MiddagKjøkken: IndiskNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

2

timer 

Ingredienser

  • 600 gram kylling

  • olje/smør

  • Marinade
  • 1,5 ss garam masala

  • 1/2 ts chilipulver

  • 1 ss paprikapulver

  • 1/2 ts salt

  • 1 ss revet ingefær

  • 1 dl yoghurt

  • 1 ss sitronsaft

  • 2 ss olje

  • Saus
  • 2 ss smør

  • 1 stk rødløk

  • 2 ss ingefær

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss garam masala

  • 1 ts chilipulver

  • 1 ss paprikapulver

  • 1 boks hermetiske cherrytomater

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts sukker

  • 2 dl matfløte

  • Forslag til tilbehør
  • Ris

  • Nanbrød

  • Raita

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Ha krydrene sammen med yoghurt naturell i en bolle, riv over litt fersk ingefær, skvis over litt sitronsaft og tilsett et par spiseskjeer med en nøytral olje.
  • Skjær hver kyllingfilet i 4-5, slik at du har forholdsvis store biter. Bland kyllingfiletene med marinaden og la den stå kjølig i minst én time.
  • i gang med sausen. Smelt smøret i en gryte. Ha i finhakket rødløk og la den frese i noen minutter til løken blir lett gyllen. Tilsett så finhakket hvitløk og ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver, og fres videre noen minutter. Kjenn de deilige luktene som brer seg i kjøkkenet.
  • Tilsett en boks cherrytomater, salt og litt sukker. La sausen koke i 15-25 minutter med lokk.
  • Skal du servere ris til er dette et smart tidspunkt å gå i gang med det, det samme gjelder dersom du har planer om å lage raita.
  • i gang med å steke den marinerte kyllingen mens sausen koker. Ta kyllingbitene ut av marinaden og stek de på forholdsvis høyt varme i litt olje i en panne. Det viktigste er at du får en fin stekeskorpe, om de ikke er helt gjennomstekte så gjør ikke det noe siden de skal trekke i sausen etterpå. Legg ferdigstekt kylling til side.
  • år sausen har kokt ferdig kjører du den sammen ved hjelp av en stavmikser. Tilsett så matfløte, kok opp og smak til med eventuelt med salt eller sukker.
  • Ha i de ferdigstekte kyllingbitene i sausen. La kyllingen trekke på svak varme i 10-15 minutter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*