Kylling tikka masala

Lages på: 2 timer Nivå: Middels
Kylling tikka masala

Når det kommer til kylling tikka masala så må jeg komme med en guilty pleasure. Jeg pleier iblant å kjøpe Toro-eskene du finner på butikken. Det blir på ingen måte det samme som når jeg lager den fra bunnen av, men av og til velger også en matblogger de enkle utveiene.

Denne gangen har jeg laget kylling tikka masala helt fra scratch, og det ble så utrolig godt. Du får frem en deilig aroma fra alle krydrene og retten virker mye mer autentisk. Det tar litt lengre tid enn å bruke en Toro-pakke, men det er jaggu verdt det! Skal du virkelig slå på stortrommen så lager du også raitaen og nanbrødene helt selv.

Hjemmelaget tikka masala

Noen andre fristende indiske retter fra bloggen:

Server tikka masala med ris, nanbrød, raita og kanskje en liten neve cashewnøtter over det hele. Om du liker koriander så er det ikke noe i veien for å drysse over litt grovhakket koriander også.

Håper det smaker!

Hjemmelaget tikka masala

4 fra 28 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: IndiskNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

2

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 kylling

  • olje/smør

  • Marinade
  • 1,5 ss 1,5 garam masala

  • 1 ss 1 paprikapulver

  • 1/2 ts 1/2 chilipulver

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1 ss 1 revet ingefær

  • 1 dl 1 yoghurt

  • 1 ss 1 sitronsaft

  • 2 ss 2 olje

  • Saus
  • 2 ss 2 smør

  • 1 stk 1 rødløk

  • 2 ss 2 ingefær

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 ss 2 garam masala

  • 1 ts 1 chilipulver

  • 1 ss 1 paprikapulver

  • 1 boks 1 hermetiske cherrytomater

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/2 ts 1/2 sukker

  • 2 dl 2 matfløte

  • Forslag til tilbehør
  • Ris

  • Nanbrød

  • Raita

Fremgangsmåte

  • Mariner kyllingen.
    Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Ha krydrene sammen med yoghurt naturell i en bolle, riv over litt fersk ingefær, skvis over litt sitronsaft og tilsett et par spiseskjeer med en nøytral olje.
  • Skjær hver kyllingfilet i 4-5 biter, slik at du har forholdsvis store biter. Bland kyllingen med marinaden og la den stå kjølig i minst én time.
  • Lag sausen.
    Smelt smøret i en gryte. Ha i finhakket rødløk og la den frese i noen minutter til løken blir lett gyllen. Tilsett så finhakket hvitløk og ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver, og fres videre noen minutter. Kjenn de deilige luktene som brer seg i kjøkkenet.
  • Tilsett en boks cherrytomater, salt og litt sukker. La sausen koke i 15-25 minutter med lokk.
  • Kok risen.
    Skal du servere ris til er dette et smart tidspunkt å gå i gang med det, det samme gjelder dersom du har planer om å lage raita.
  • Stek kyllingen
    Gå i gang med å steke den marinerte kyllingen mens sausen koker. Ta kyllingbitene ut av marinaden og stek de på forholdsvis høyt varme i litt olje i en panne. Det viktigste er at du får en fin stekeskorpe, om de ikke er helt gjennomstekte så gjør ikke det noe siden de skal trekke i sausen etterpå. Legg ferdigstekt kylling til side.
  • Når sausen har kokt ferdig kjører du den sammen ved hjelp av en stavmikser. Tilsett så matfløte, kok opp og smak til med eventuelt med salt eller sukker.
  • Ha i de ferdigstekte kyllingbitene i sausen. La kyllingen trekke på svak varme i 10-15 minutter.
  • Server hjemmelaget tikka masala med ris, nanbrød, raita og en enkel salat. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

4 Kommentarer

  1. Denne var skikkelig god! Gleder meg til å spise restene til lunsj i mårra!!!

  2. Hei! Hva tenker du om å bytte matfløten i sausen med feks naturell yoghurt? så får jeg brukt opp yoghurten.

    Randi

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Randi,
      Den vil jo ikke bli like rund i smaken, men litt syrligere. Jeg lurer på om jeg heller ville brukt restene av yoghurten i en hjemmelaget raita 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*