• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
15. mars 2017

Hjemmelaget meksikansk gryterett

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Meksikansk gryterett

Da jeg var liten var meksikansk gryterett noe av det beste jeg kunne få servert, gjerne med loff og en kinakålsalat ved siden av. Jeg har vage minner av at jeg hjalp til ved grytene med å hakke disse pølsene med kjøttdeig, som gjerne var frossen i midten. Mulig man kjøpte de ferske, men at vi pleide å hive de i fryseren før de gikk ut på dato.

Jeg er nok ikke like stor fan av TORO-posene i dag, og har derfor laget min egen variant av den «meksikanske» klassikeren. Den har litt flere naturlige ingredienser, smaker bedre, er enkel å lage, og bør ikke ta så mye lengre tid enn posevarianten.

Meksikansk gryterett

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 15. mars 2017
  • 6 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Hjemmelaget meksikansk gryterett
Ingredienser
  • Meksikansk gryte
  • 600 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 2 dl basmatiris
  • 6 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2-3 ss tomatpurè
  • 1/2 - 1 boks mais
  • 1/2 ts kajennepepper
  • 2 ts spisskummen
  • 1 liten boks kidneybønner
  • Fersk oregano
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Brun karbonadedeigen i en varm panne eller gryte, gjerne i to omganger slik at du ikke koker vannet ut av karbonadedeigen. Bruk litt olje om du trenger det for å unngå at det brenner seg fast.
Steg 2
Legg den ferdigstekte karbonadedeigen til side, og surr løk og paprika oppskåret i små terninger og finhakket hvitløk i den samme pannen/gryten. La det surre på medium varme til at løken er blank og myk, men ikke brun. Lag en liten grop til tomatpureen, og la den frese et lite minutt for å ta bort litt av spissen. Du må gjerne surre løk og paprika i to omganger.
Steg 3
Ha oppi den ferdigstekte karbonadedeigen, en boks hakkede tomater, buljong, mais, ris, vann og krydder (med unntak av salt og pepper). La koke i 20-30 minutter, til risen er ferdigkokt. Spe med mer vann underveis dersom du ser den blir for tykk.
Steg 4
Mot slutten av av koketiden skyller du kidneybønnene (eller andre bønner) og har de i gryten.
Steg 5
Smak til med salt og pepper, og dryss over fersk oregano rett før servering.

Jeg serverte gryten slik den var, men det smaker også svært godt enten med hvitløksbaguetter eller nybakt brød ved siden av og kanskje en enkel salat.

Håper det smaker!

Hjemmelaget meksikansk gryterett

 

Stikkord

  • gryter
  • gryterett

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Lag din egen surdeigsstarter
Surdeigsbrød av rug og hvete

Relaterte innlegg

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

11 comments

  • Christine
    16. mars 2017

    Så Herrlig! Eg har samme minnene om meksikansk gryterett som du har. Vil gjerne prøve denne, men vart litt i stuss ang tomatane.
    Skal d være en eller to boksar? Står to i oppskrifta men i framgangsmåten står det berre ein.

    Gler meg til å prøve !

    • Rolf-Anders Vollan
      16. mars 2017

      Heisann, takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Det skal være en boks i oppskriften 🙂 Så gøy 🙂
      Lykke til, og vær ikke redd for å spørre om det er noe annet du lurer på 🙂

      • Christine
        16. mars 2017

        Tusen takk for svar! ?

  • Mari Hove
    30. september 2017

    Jeg laget denne nå i kveld, men min mann likte den ikke, ble litt mye tomat smak, har du tips , så det ikke blir så markant tomat smak?

    Mine 2 barn likte den og jeg?

    • Rolf-Anders Vollan
      1. oktober 2017

      Leit å høre at denne ikke ble en innertier for mannen din. Neste gang kan du forsøke å utelate tomatpuréen. Tomatpuré har veldig mye smak, så vil tro det hjelper mye. Du kan også holde bittelitt igjen på boksen med hakkede tomater, og heller smake til med mer på slutten. Selv bruker jeg bestandig Mutti tomater, som jeg synes har god kvalitet:)

      Håper mannen din blir mer fornøyd neste gang 🙂

  • Åse
    7. april 2018

    Heisan

    Ble kjempebra her 🙂 Men jeg tok bare en boks med tomater 🙂
    Gleder meg til å prøve flere av dine spennende oppskrifter .

    • Rolf-Anders Vollan
      8. april 2018

      Tusen takk for fin tilbakemelding, og så bra at oppskriften falt i smak 🙂 Ikke nøl med å si i fra hvis det er noe som er uklart i noen av oppskriftene mine.

      Ha en flott søndag!

  • Camilla
    24. februar 2020

    Gryten ble veldig god, men det står 1 gulrot i ingredienslisten og ikke 1 gul løk som jeg antar det skulle stå. Lagde dette i forbindelse med dåp, og var først da jeg så prosessen for å lage den at det ble oppdaget at det skulle være løk og ikke gulrot i gryten. Så vil anbefale å få det rettet da det ble et ytterligere stressmoment for en allerede stresset mor at jeg manglet ingredienser. Men gryten slo veldig an hos voksne og barn i dåpen! 🙂

    • Rolf-Anders Vollan
      24. februar 2020

      Hei, du har helt rett. Det skulle stått 1 gul løk og ikke gulrot! Jeg flyttet alle oppskriftene inn i nytt design i fjor, og da må nok dette ha gluppet i farten. Tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette, det er nå korrigert. Enda godt at gryten falt i smak hos alle! Beklager virkelig dette!

  • KS
    7. desember 2020

    Denne oppskriften skal jeg prøve i morgen! Skal risen kokes ved siden av og puttes i gryten når den er ferdig, eller kan man putte den ukokt sammen med de andre ingrediensene?

    • Rolf-Anders Vollan
      7. desember 2020

      Risen har du ukokt oppi gryten, og så lar du gryten koke til risen er klar:) Lykke til!

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
215delinger