Hjemmelaget meksikansk gryterett

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Hjemmelaget meksikansk gryterett

Da jeg var liten var meksikansk gryterett noe av det beste jeg kunne få servert, gjerne med loff og en kinakålsalat ved siden av. Jeg har vage minner av at jeg hjalp til ved grytene med å hakke disse pølsene med kjøttdeig, som gjerne var frossen i midten. Mulig man kjøpte de ferske, men at vi pleide å hive de i fryseren før de gikk ut på dato.

Jeg er nok ikke like stor fan av TORO-posene i dag, og har derfor laget min egen variant av den “meksikanske” klassikeren. Den har litt flere naturlige ingredienser, smaker bedre, er enkel å lage, og bør ikke ta så mye lengre tid enn posevarianten.

Banner - Mat du blir glad av

Hjemmelaget meksikansk gryterett

4 fra 118 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

25

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Meksikansk gryte
  • 600 gram 600 karbonadedeig eller kjøttdeig

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 stk 2 paprikaer

  • 2 dl 2 basmatiris

  • 6 dl 6 utblandet grønnsaksbuljong

  • 1 boks 1 hakkede tomater

  • 2 ss 2 tomatpurè

  • 1/2 boks 1/2 mais

  • 1/2 ts 1/2 kajennepepper

  • 2 ts 2 spisskummen

  • 1 boks 1 kidneybønner

  • Fersk oregano

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Brun karbonadedeigen i en varm panne eller gryte, gjerne i to omganger slik at du ikke koker vannet ut av karbonadedeigen. Bruk litt olje om du trenger det for å unngå at det brenner seg fast.
  • Legg den ferdigstekte karbonadedeigen til side, og surr løk og paprika oppskåret i små terninger og finhakket hvitløk i den samme pannen/gryten. La det surre på medium varme til at løken er blank og myk, men ikke brun. Lag en liten grop til tomatpureen, og la den frese et lite minutt for å ta bort litt av spissen. Du må gjerne surre løk og paprika i to omganger.
  • Ha oppi den ferdigstekte karbonadedeigen, en boks hakkede tomater, buljong, mais, ris, vann og krydder (med unntak av salt og pepper). La koke i 20-30 minutter, til risen er ferdigkokt. Spe med mer vann underveis dersom du ser den blir for tykk.
  • Mot slutten av av koketiden skyller du kidneybønnene (eller andre bønner) og har de i gryten.
  • Smak til med salt og pepper, og dryss over fersk oregano rett før servering.
  • Server den meksikanske gryten slik den er, eller med en enkel salat, hvitløksbaguetter eller nybakt brød ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

25 Kommentarer

  1. Christine

    Så Herrlig! Eg har samme minnene om meksikansk gryterett som du har. Vil gjerne prøve denne, men vart litt i stuss ang tomatane.
    Skal d være en eller to boksar? Står to i oppskrifta men i framgangsmåten står det berre ein.

    Gler meg til å prøve !

    • Rolf-Anders Vollan

      Heisann, takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Det skal være en boks i oppskriften 🙂 Så gøy 🙂
      Lykke til, og vær ikke redd for å spørre om det er noe annet du lurer på 🙂

      • Christine

        Tusen takk for svar! ?

      • Helt fantastisk god 😃👍
        Kan anbefales på det sterkeste til alle andre alltså 😄. Min man er følsom for sterk mat så jeg strupet ned på kajennen å da gikk det bra ☺️👍. Takk for en nydelig oppskrift 😃

        • Rolf-Anders Vollan

          Tusen takk for veldig fin tilbakemelding 🙂 Så bra at oppskriften falt i smak. Takk for at du deler din tilbakemelding 😀

  2. Jeg laget denne nå i kveld, men min mann likte den ikke, ble litt mye tomat smak, har du tips , så det ikke blir så markant tomat smak?

    Mine 2 barn likte den og jeg?

    • Rolf-Anders Vollan

      Leit å høre at denne ikke ble en innertier for mannen din. Neste gang kan du forsøke å utelate tomatpuréen. Tomatpuré har veldig mye smak, så vil tro det hjelper mye. Du kan også holde bittelitt igjen på boksen med hakkede tomater, og heller smake til med mer på slutten. Selv bruker jeg bestandig Mutti tomater, som jeg synes har god kvalitet:)

      Håper mannen din blir mer fornøyd neste gang 🙂

  3. Heisan

    Ble kjempebra her 🙂 Men jeg tok bare en boks med tomater 🙂
    Gleder meg til å prøve flere av dine spennende oppskrifter .

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk for fin tilbakemelding, og så bra at oppskriften falt i smak 🙂 Ikke nøl med å si i fra hvis det er noe som er uklart i noen av oppskriftene mine.

      Ha en flott søndag!

  4. Gryten ble veldig god, men det står 1 gulrot i ingredienslisten og ikke 1 gul løk som jeg antar det skulle stå. Lagde dette i forbindelse med dåp, og var først da jeg så prosessen for å lage den at det ble oppdaget at det skulle være løk og ikke gulrot i gryten. Så vil anbefale å få det rettet da det ble et ytterligere stressmoment for en allerede stresset mor at jeg manglet ingredienser. Men gryten slo veldig an hos voksne og barn i dåpen! 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei, du har helt rett. Det skulle stått 1 gul løk og ikke gulrot! Jeg flyttet alle oppskriftene inn i nytt design i fjor, og da må nok dette ha gluppet i farten. Tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette, det er nå korrigert. Enda godt at gryten falt i smak hos alle! Beklager virkelig dette!

  5. Denne oppskriften skal jeg prøve i morgen! Skal risen kokes ved siden av og puttes i gryten når den er ferdig, eller kan man putte den ukokt sammen med de andre ingrediensene?

  6. Jeg brukte ekstra krydder men hadde fortsatt lite smak, skuffende.

    • Rolf-Anders Vollan

      Takk for tilbakemelding. Det var veldig leit å høre at den ikke stod til forventningene. Jeg skal teste denne på nytt for å se om det er justeringer som bør gjøres.

  7. Gleder meg til å prøve den i morgen 😃
    Det blir en variant av den der jeg bruker tacorester. Har stor tro på at det blir bra 😃

    Ser veldig bra ut denne 👍🏻😃

    • Rolf-Anders Vollan

      Håper det smaker! Har lenge tenkt at jeg bør gjøre en “revisjon” av oppskriften, men det får bli senere i høst 🙂

  8. Kristoffer

    Denne må jeg prøve! Kanskje dumt spørsmål; Hvis jeg skal justere opp mengden ris, bør jeg justere opp mengden vann også?

  9. Hei, kan denne lages dagen i forveien, eller bør den lages samme dag?

    • Rolf-Anders Vollan

      Du kan lage den dagen før, men tenker risen fort kan bli litt grøtete på dag nummer 2

  10. Kan jeg bruke annen ris en den som står i oppskriften?

    • Rolf-Anders Vollan

      Det går nok fint, men synes kanskje at jasminrisen er såpass klebrig at den egner seg best til mat som spises med pinner.

  11. Denne her var rett og slett nydelig. Samboeren er litt kresen av seg når det kommer til mat, men denne falt i smak hos han også.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*