Hjemmelaget og alkoholfri gløgg

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Hjemmelaget alkoholfri gløgg

Gløgg har bestandig vært en av høydepunktene nå i adventen, og i de senere årene er den velkjente tomtegløggen blitt erstattet med min egne hjemmelagede variant. Sammenlignet med ferdigkonsentrat så synes jeg at hjemmelaget gløgg får en mye friskere smak og mer autentisk kryddersmak. Når det i tillegg er så enkelt å lage (serveringsklar på ca 15-20 minutter), så er det ingen unnskyldning for å kjøpe ferdigutgaven.

Ha hjemmelaget gløgg over i en passende julekrus, gjerne sammen med en liten skje med mandler eller rosiner i. Server gjerne noen småkaker til, enten det er noen pepperkaker eller kanskje noen amerikanske cookies. Håper det smaker!

Alkoholfri gløgg

0 fra 0 vurderinger
Type rett DrikkeNivå: Enkel
Porsjoner

4

krus
Tilberedning

5

minutter
Trekketid

20

minutter

Ingredienser

  • 2,5 dl husholdningssaft

  • 3,5 dl vann

  • 5 dl eplejus

  • 3 skiver frisk ingefær

  • 1 stk stjerneanis

  • 5 stk nellikspikre

  • 5 stk kardemommekjerner (valgfritt)

  • 1 stk kanelstang

  • 1/2 stk sitron (saften)

  • 1/2 stk appelsin (skallet)

Fremgangsmåte

  • Bland vann, eplejuice og husholdningssaft i en kasserolle. Tilsett ingefær oppskåret i skiver, stjerneanis, nellikspiker, kardemommekjerner, kanestang, saften av en halv sitron og skallet av én halv appelsin.
  • Varm opp gløggen til ca 60 grader. Jeg pleier selv å varme opp drikken til det begynner å ryke.
  • La den hjemmelagede gløggen stå på lav varme i ca 15-20 minutter, og sil av krydderet ved servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Har laget mammas julebrød i dag, mmmmmmmm

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*