Hjemmelaget og alkoholfri gløgg

Hjemmelaget alkoholfri gløgg

Gløgg har bestandig vært en av høydepunktene nå i adventen, og i de senere årene er den velkjente tomtegløggen blitt erstattet med min egne hjemmelagede variant. Sammenlignet med ferdigkonsentrat så synes jeg at hjemmelaget gløgg får en mye friskere smak og mer autentisk kryddersmak. Når det i tillegg er så enkelt å lage (serveringsklar på ca 15-20 minutter), så er det ingen unnskyldning for å kjøpe ferdigutgaven.

Ha hjemmelaget gløgg over i en passende julekrus, gjerne sammen med en liten skje med mandler eller rosiner i. Server gjerne noen småkaker til, enten det er noen pepperkaker eller kanskje noen amerikanske cookies. Håper det smaker!

Hjemmelaget og alkoholfri gløgg

Denne oppskriften er alkoholfri og passer godt for både små og store barn. Jo lengre du lar gløggen trekke i krydrene, jo kraftigere kryddersmak får du. Når du synes at gløggen har blitt passe krydret kan du sile ut krydrene.
Hjemmelaget alkoholfri gløgg

Ingredienser

  • 2,5 dl husholdningssaft
  • 3,5 dl vann
  • 5 dl eplejus
  • 2-3 ingefærskiver
  • 1 stjerneanis
  • 5 nellikspikre
  • 5 kardemommekjerner (valgfritt)
  • 1 kanelstang
  • 1/2 sitron (saften)
  • 1/2 appelsin (skallet)

Fremgangsmåte

Steg 1
Bland vann, eplejuice og husholdningssaft i en kasserolle. Tilsett ingefær oppskåret i skiver, stjerneanis, nellikspiker, kardemommekjerner, kanestang, saften av en halv sitron og skallet av én halv appelsin.
Steg 2
Varm opp gløggen til ca 60 grader. Jeg pleier selv å varme opp drikken til det begynner å ryke.
Steg 3
La den hjemmelagede gløggen stå på lav varme i ca 15-20 minutter, og sil av krydderet ved servering.

Har laget mammas julebrød i dag, mmmmmmmm