• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. desember 2015

Hjemmelaget og alkoholfri gløgg

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelaget alkoholfri gløgg

Gløgg har bestandig vært en av høydepunktene nå i adventen, og i de senere årene er den velkjente tomtegløggen blitt erstattet med min egne hjemmelagede variant. Sammenlignet med ferdigkonsentrat så synes jeg at hjemmelaget gløgg får en mye friskere smak og mer autentisk kryddersmak. Når det i tillegg er så enkelt å lage (serveringsklar på ca 15-20 minutter), så er det ingen unnskyldning for å kjøpe ferdigutgaven.

Ha hjemmelaget gløgg over i en passende julekrus, gjerne sammen med en liten skje med mandler eller rosiner i. Server gjerne noen småkaker til, enten det er noen pepperkaker eller kanskje noen amerikanske cookies. Håper det smaker!

Hjemmelaget og alkoholfri gløgg

Denne oppskriften er alkoholfri og passer godt for både små og store barn. Jo lengre du lar gløggen trekke i krydrene, jo kraftigere kryddersmak får du. Når du synes at gløggen har blitt passe krydret kan du sile ut krydrene.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. desember 2015
  • 4 krus
  • 25 min
  • Skriv ut
Hjemmelaget alkoholfri gløgg
Ingredienser
  • 2,5 dl husholdningssaft
  • 3,5 dl vann
  • 5 dl eplejus
  • 2-3 ingefærskiver
  • 1 stjerneanis
  • 5 nellikspikre
  • 5 kardemommekjerner (valgfritt)
  • 1 kanelstang
  • 1/2 sitron (saften)
  • 1/2 appelsin (skallet)
Slik gjør du det
Steg 1
Bland vann, eplejuice og husholdningssaft i en kasserolle. Tilsett ingefær oppskåret i skiver, stjerneanis, nellikspiker, kardemommekjerner, kanestang, saften av en halv sitron og skallet av én halv appelsin.
Steg 2
Varm opp gløggen til ca 60 grader. Jeg pleier selv å varme opp drikken til det begynner å ryke.
Steg 3
La den hjemmelagede gløggen stå på lav varme i ca 15-20 minutter, og sil av krydderet ved servering.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grove scones – Kjapp og enkel frokost
Grønnsakslasagne

Relaterte innlegg

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020
0 kommentarer

Riskrem med jordbærsaus

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

2 comments

  • Kari Thorvaldsen
    24. november 2020

    Har laget mammas julebrød i dag, mmmmmmmm

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      24. november 2020

      Det er så godt. Skal selv snart i gang med å fylle opp fryseren til desember 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales