Gløgg har bestandig vært en av høydepunktene nå i adventen, og i de senere årene er den velkjente tomtegløggen blitt erstattet med min egne hjemmelagede variant. Sammenlignet med ferdigkonsentrat så synes jeg at hjemmelaget gløgg får en mye friskere smak og mer autentisk kryddersmak. Når det i tillegg er så enkelt å lage (serveringsklar på ca 15-20 minutter), så er det ingen unnskyldning for å kjøpe ferdigutgaven.
Ha hjemmelaget gløgg over i en passende julekrus, gjerne sammen med en liten skje med mandler eller rosiner i. Server gjerne noen småkaker til, enten det er noen pepperkaker eller kanskje noen amerikanske cookies. Håper det smaker!
Hjemmelaget og alkoholfri gløgg
- 6. desember 2015
- 4 krus
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 2,5 dl husholdningssaft
- 3,5 dl vann
- 5 dl eplejus
- 2-3 ingefærskiver
- 1 stjerneanis
- 5 nellikspikre
- 5 kardemommekjerner (valgfritt)
- 1 kanelstang
- 1/2 sitron (saften)
- 1/2 appelsin (skallet)
Slik gjør du det
- Steg 1
- Bland vann, eplejuice og husholdningssaft i en kasserolle. Tilsett ingefær oppskåret i skiver, stjerneanis, nellikspiker, kardemommekjerner, kanestang, saften av en halv sitron og skallet av én halv appelsin.
- Steg 2
- Varm opp gløggen til ca 60 grader. Jeg pleier selv å varme opp drikken til det begynner å ryke.
- Steg 3
- La den hjemmelagede gløggen stå på lav varme i ca 15-20 minutter, og sil av krydderet ved servering.
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.
Har laget mammas julebrød i dag, mmmmmmmm
Det er så godt. Skal selv snart i gang med å fylle opp fryseren til desember 🙂