Da jeg var liten så husker jeg godt at vi barna bidro til julebaksten hjemme. Det gikk neppe i et kjempestort tempo, og jeg husker at det blant annet var var marsipan, smeltet sjokolade og pepperkakedeig klint på bord, gulv i sokker og puter i store deler av desember.

Jeg husker at marsipan var en av høydepunktene, og det var like  spennende hvert år om deigen var bra nok til  å lage figurer av. Mamma hadde spart på flere utklipp fra ulike blader, av ulike marsipanfigurer i forskjellige farger. Det var ikke mye å utsette på kreativiteten, og mange ganger så nok fatene med marsipan mer ut som en dyrehage, for det var marsipankrokodiller, frosker, gris og andre figurer i alle slags farger.

Dette er oppskriften på hjemmelaget og litt sunnere marsipan hvor jeg har benyttet dadler som søtning. Det var riktignok ikke denne varianten vi  pleide å lage hjemme, men også denne sunne utgaven er svært god og har en fin marsipansmak. Jeg tror dessverre ikke denne oppskriften egner like godt dersom en ønsker å lage figurer, men det var svært enkel å lage enkle marsipankuler.

Lykke til med bakingen av en sunn og svært god marsipan som kan nytes med mye bedre samvittighet!

Tips 1! Jeg har sett  at mange bruker fettredusert mandelmel eller bare kverner mandler. Det går sikkert også helt fint, men jeg har ikke forsøkt det selv

Tips 2! Tragant er tilsatt for å få en mer smidig deig, som skal gjøre at marsipanen ikke så lett sprekker. Den kan sløyfes ved eget ønske.

 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Snapchat (sunnere_alt) hvis du ikke gjør det fra før, og legg gjerne igjen en kommentar nederst siden hvis du enten har spørsmål til denne oppskriften eller også dersom du har noe annet på hjertet:)

PS! Det er også mulig å få siste nytt fra bloggen på e-post hvis du ønsker.
Meld deg på