• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. desember 2015

Hjemmelaget og litt sunnere marsipan

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelaget og litt sunnere marsipan, sunn marsipan

Dette er en oppskriften på hjemmelaget  og litt sunnere marsipan, med ca 65% mandler. Marsipanen du lager selv kan ikke sammenlignes med kjøpesvarianten, hvor enkelte varianter inneholder kun 20% mandler, og smaker svært kunstig.

Da jeg var liten så husker jeg godt at vi barna bidro til julebaksten hjemme. Det gikk neppe i et kjempestort tempo, og jeg husker at det blant annet var var marsipan, smeltet sjokolade og pepperkakedeig klint på bord, gulv i sokker og puter i store deler av desember.

Jeg husker at marsipan var en av høydepunktene, og det var like  spennende hvert år om deigen var bra nok til  å lage figurer av. Mamma hadde spart på flere utklipp fra ulike blader, av ulike marsipanfigurer i forskjellige farger. Det var ikke mye å utsette på kreativiteten, og mange ganger så nok fatene med marsipan mer ut som en dyrehage, for det var marsipankrokodiller, frosker, gris og andre figurer i alle slags farger.

I denne marsipanoppskriften har jeg brukt dadler som søtning. Det var riktignok ikke denne varianten vi  pleide å lage hjemme, men også denne sunne utgaven er svært god og har en fin marsipansmak. Jeg tror dessverre ikke denne oppskriften egner like godt dersom en ønsker å lage figurer, men det var svært enkel å lage enkle marsipankuler.

Lykke til med bakingen av en sunn og svært god marsipan som kan nytes med mye bedre samvittighet!

Tips! Tragant er tilsatt for å få en mer smidig deig, som skal gjøre at marsipanen ikke så lett sprekker. Den kan sløyfes ved eget ønske.

Lykke til med marsipanlagingen!

Sunnere marsipan

Ta deg tiden til å lage marsipan fra bunnen av, og jeg er ganske sikker på at du ikke vil angre.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. desember 2015
  • 30 marsipankuler
  • Skriv ut
Hjemmelaget og litt sunnere marsipan
Ingredienser
  • 160 gram mandler
  • 90 gram dadler
  • 1/4 ts tragant
  • 85 gram sukkerfri sjokolade
Slik gjør du det
Steg 1
Skolding av mandler. Legg mandlene i kokende vann i ca 4-5 minutter.
Steg 2
Ha mandlene over i et dørslag for å fjerne vannet. Fjern skallet fra mandlene ved å poppe de mellom tommelen og pekefingeret. Kast skallet og ha de hvite mandlene over på et stekebrett som du har kledd med et kjøkkenhåndkle.
Steg 3
Legg et håndkle over og la tørke i 1-2 dager.
Steg 4
Lage marsipan. Skjær 4-5 dadler på langs for å fjerne steinen. Del dadlene i 4 biter og ha de sammen med mandlene og litt tragant oppi en stavmikserbolle.
Steg 5
Benytt foodprosessor eller hakkefunksjonen til stavmikseren for å male mandlene sammen med dadlene til en ganske fin masse.
Steg 6
Kna litt med massen slik at det blir en formbar deig, og trill den ut til små kuler.
Steg 7
Dypp kulene i smeltet sjokolade og sett de kjølig.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kald laks med eple og druesalat
Kokosmakroner uten sukker

Relaterte innlegg

Boller med sjokoladekrem
20. februar 2021
0 kommentarer

Boller med sjokoladekrem

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021
2 kommentarer

Gulrotmuffins med kremostglasur

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales