
Dette er en oppskriften på hjemmelaget og litt sunnere marsipan, med ca 65% mandler. Marsipanen du lager selv kan ikke sammenlignes med kjøpesvarianten, hvor enkelte varianter inneholder kun 20% mandler, og smaker svært kunstig.
Da jeg var liten så husker jeg godt at vi barna bidro til julebaksten hjemme. Det gikk neppe i et kjempestort tempo, og jeg husker at det blant annet var var marsipan, smeltet sjokolade og pepperkakedeig klint på bord, gulv i sokker og puter i store deler av desember.
Jeg husker at marsipan var en av høydepunktene, og det var like spennende hvert år om deigen var bra nok til å lage figurer av. Mamma hadde spart på flere utklipp fra ulike blader, av ulike marsipanfigurer i forskjellige farger. Det var ikke mye å utsette på kreativiteten, og mange ganger så nok fatene med marsipan mer ut som en dyrehage, for det var marsipankrokodiller, frosker, gris og andre figurer i alle slags farger.
I denne marsipanoppskriften har jeg brukt dadler som søtning. Det var riktignok ikke denne varianten vi pleide å lage hjemme, men også denne sunne utgaven er svært god og har en fin marsipansmak. Jeg tror dessverre ikke denne oppskriften egner like godt dersom en ønsker å lage figurer, men det var svært enkel å lage enkle marsipankuler.
Lykke til med bakingen av en sunn og svært god marsipan som kan nytes med mye bedre samvittighet!
Tips! Tragant er tilsatt for å få en mer smidig deig, som skal gjøre at marsipanen ikke så lett sprekker. Den kan sløyfes ved eget ønske.
Lykke til med marsipanlagingen!
Hei ! Spennende oppskrift 🙂 Jeg lurer på hvor får jeg tak i tragant ? Og hvilken foodprosessor anbefaller du ? I fjor kjøpte jeg en Brown, men den døde om et år. Takk for svar 🙂 Fantastiske oppskrifter du har !
Hei Marina 🙂
Takk for det. Det er mange år siden jeg kjøpte tragant sist, men da kjøpte jeg det på apoteket 🙂
Når det gjelder foodprosessor så brukte jeg matmøllen/hakkebollen til stavmikseren. Jeg har en Braun stavmikser med litt ulike deler til, men husker dessverre ikke hva modellen heter.