Hjemmelaget oreokake til to

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Oreo porsjonskake

Det er ikke ofte jeg lager kaker hjemme, men når jeg først går i gang så liker jeg å forsøke meg på noen nye varianter. Samboeren min derimot, har oreokake øverst på ønskelisten sin. Så når det nærmer seg bursdagstid og jeg spør om skal lage en bursdagskake, så er svaret “Oreokake” hver eneste gang. Tidligere har jeg laget en enklere oreo-porsjonskake etter denne oppskriften, mens denne gangen har jeg laget en ny variant hvor også sjokolademoussen er laget helt fra bunnen av.

Tips! Kle kakeringene med bakepapir på innsiden for å unngå at kaken sitter fast i kakeringen.

Siden vi er en liten familie på to + bikkje (som ikke får kake), så lager jeg oftest porsjonskaker. Da slipper vi å småspise kaker utover hele uken, eller ender opp med å kaste restene mot neste helg. Bra for miljøet og bra for midjen. Denne oreokaken er laget i to kakeringer med en diameter på 7,5  cm.

Håper denne nye varianten av oreokake faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Oreokake for to

5 fra 3 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Middels
Antall

2

porsjonskaker
Tilberedning + hvile

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Bunn
  • 5 stk 5 oreokjeks

  • 1 ts 1 smør

  • Ostefyll
  • 1 toppet ss 1 kremost naturell

  • 1 toppet ss 1 melis

  • 1/2 dl 1/2 kremfløte

  • 2 stk 2 oreokjeks

  • Sjokolademousse
  • 2 stk 2 egg

  • 70 gram 70 kokesjokolade

  • 2 ss 2 kremfløte (til smelting)

  • 0,75 dl 0,75 fløte (til krem)

  • 1/2 ss 1/2 melis

  • Topping
  • 1/2 dl 1/2 kremfløte

  • 1/2 ts 1/2 melis

  • Oreokjeks

  • Bringebær eller bringebærstøv (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Bunnen. Ha kjeks og smør i en foodprosessor eller matmølle, og kjør det sammen til du har en sammenhengende masse. Du kan også knus kjeksen med et kjevle og blande inn smeltet smør, men vær obs på at bunnen kan bli litt mer kompakt.
  • Sett 2 kakeringer med en diameter på cirka 7,5 cm på et fat. Fordel bunnen utover hver av kakeringene. Avkjøl bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
  • Ostefyll. Ha kremost, kremfløte og melis i en bolle, og visp det sammen til en tykk og myk krem. Fordel ostekremen utover bunnene. Stikk så nedi grovhakkede oreokjeks og sett bunnene tilbake i kjøleskapet.
  • Sjokolademousse. Skill eggeplommer fra eggehviter. Visp eggehvitene stive i en liten bolle. Finhakk kokesjokoladen. Ha sjokoladen og litt kremfløte i en liten kjele eller bolle, og smelt sjokoladen så forsiktig over et vannbad. Sett sjokoladen til siden mens du gjør klar resten.
  • Visp fløten og melisen til myk krem. Ha eggeplommene i den smeltede sjokoladen (én plomme av gangen) og rør godt sammen. Vend forsiktig inn pisket frem og deretter de stivpiskede eggehvitene. Fordel sjokolademoussen forsiktig utover ostekremen, og sett oreokaken tilbake i kjøleskapet. Kaken bør stå i minst 2 timer til moussen har stivnet.
  • Topping. Rett før servering pisker du fløte og lit melis til myk krem. Fordel kremen på toppen av kaken, strø over litt hakket oreokjeks og kanskje friske bringebær eller litt bringebærstøv . Fjern kakeringene rett før servering.

Notater

  • Bringebærstøv lager jeg ved å tørke bringebærpuré (moste og silte bringebær) i stekeovnen. Jeg brer pureen utover et bakepapir og tørker ved 75 grader varmluft i 3-4 timer, til bringebærene er helt tørre. Deretter kjører jeg det hakkebollen til stavmikseren.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*