
Det er ikke ofte jeg lager kaker hjemme, men når jeg først går i gang så liker jeg å forsøke meg på noen nye varianter. Samboeren min derimot, har oreokake øverst på ønskelisten sin. Så når det nærmer seg bursdagstid og jeg spør om skal lage en bursdagskake, så er svaret “Oreokake” hver eneste gang. Tidligere har jeg laget en enklere oreo-porsjonskake etter denne oppskriften, mens denne gangen har jeg laget en ny variant hvor også sjokolademoussen er laget helt fra bunnen av.
Tips! Kle kakeringene med bakepapir på innsiden for å unngå at kaken sitter fast i kakeringen.
Siden vi er en liten familie på to + bikkje (som ikke får kake), så lager jeg oftest porsjonskaker. Da slipper vi å småspise kaker utover hele uken, eller ender opp med å kaste restene mot neste helg. Bra for miljøet og bra for midjen. Denne oreokaken er laget i to kakeringer med en diameter på 7,5 cm.
Håper denne nye varianten av oreokake faller i smak!
