Hjemmelaget oreokake til to

Hjemmelaget oreokake

Det er ikke ofte jeg lager kaker hjemme, men når jeg først går i gang så liker jeg å forsøke meg på noen nye varianter. Samboeren min derimot, har oreokake øverst på ønskelisten sin. Så når det nærmer seg bursdagstid og jeg spør om skal lage en bursdagskake, så er svaret “Oreokake” hver eneste gang. Tidligere har jeg laget en enklere oreo-porsjonskake etter denne oppskriften, mens denne gangen har jeg laget en ny variant hvor også sjokolademoussen er laget helt fra bunnen av.

Tips! Kle kakeringene med bakepapir på innsiden for å unngå at kaken sitter fast i kakeringen.

Siden vi er en liten familie på to + bikkje (som ikke får kake), så lager jeg oftest porsjonskaker. Da slipper vi å småspise kaker utover hele uken, eller ender opp med å kaste restene mot neste helg. Bra for miljøet og bra for midjen. Denne oreokaken er laget i to kakeringer med en diameter på 7,5  cm.

Små oreokaker

 

Håper denne nye varianten av oreokake faller i smak!

Oreokake i porsjonsformer

Oreokake

Ingredienser

  • Bunn
  • 5 oreokjeks
  • 1 ts smør
  • Ostefyll
  • 1 toppet ss kremost naturell
  • 1 toppet ss melis
  • 1/2 dl kremfløte
  • 2 oreokjeks
  • Sjokolademousse
  • 70 gram kokesjokolade
  • 2 små egg
  • 1/2 ss melis
  • 1 dl fløte
  • Topping
  • 1/2 dl kremfløte
  • 1/2 ts melis
  • Oreokjeks
  • Bringebær

Fremgangsmåte

Steg 1
Bunnen. Ha kjeks og smør i en foodprosessor eller matmølle, og kjør det sammen til du har en sammenhengende masse. Du kan også knus kjeksen med et kjevle og blande inn smeltet smør, men vær obs på at bunnen kan bli litt mer kompakt.
Steg 2
Sett 2 kakeringer med en diameter på cirka 7,5 cm på et fat. Fordel bunnen utover hver av kakeringene. Avkjøl bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Steg 3
Ostefyll. Ha kremost, kremfløte og melis i en bolle, og visp det sammen til en tykk og myk krem. Fordel ostekremen utover bunnene. Stikk så nedi grovhakkede oreokjeks og sett bunnene tilbake i kjøleskapet.
Steg 4
Sjokolademousse. Finhakk kokesjokoladen og smelt den så forsiktig over et vannbad. Sett sjokoladen til siden mens du gjør klar resten. Visp fløten til myk krem og sett til side. Ha eggeplommer og melis i en bolle og visp det sammen. Bland den tempererte sjokoladen inn i eggeblandingen mens du visper. Vend til slutt inn den ferdigpiskede kremen. Fordel sjokolademoussen forsiktig utover ostekremen, og sett oreokaken tilbake i kjøleskapet. Kaken bør stå i minst 2 timer til moussen har stivnet.
Steg 5
Topping. Rett før servering pisker du fløte og lit melis til myk krem. Fordel kremen på toppen av kaken, strø over litt hakket oreokjeks og kanskje en bringebær eller to. Fjern kakeringene rett før servering.