Hjemmelaget pasta

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Hjemmelaget pasta

Jeg må innrømme at jeg har aldri før forsøkt å lage hjemmelaget pasta, i hvert fall ikke før nå i høst. Og det er ikke det at jeg ikke har hatt lyst til å gjøre det, for det er noe jeg har tenkt på lenge. Samtidig så har jeg fått for meg at det å lage pasta må være et stort og omfattende prosjekt. Ja, og så har jeg jo heller ikke pastamaskin. Det er kanskje den aller største årsaken. I leiligheten vår så synes jeg at kjøkkenmaskinene allerede tar nok av skapplass.

Så da jeg litt tidligere i høst fikk tilbudet om å låne en pastamaskin av en venninne, så var jeg snar med å takke ja. Og jeg har allerede både laget ravioli og hjemmelaget tagliatelle (båndspagetti). Utrolig godt, og er på ingen måte vanskelig å lage. Og vet du hva, den pastamaskinen tar på ingen måte stor plass. Snakker vi julegavetips?

Forenklet forklart så blandes mel, egg og salt sammen til du har en deig. Deretter lar du deigen hvile i 30 minutter, før du bruker en pastamaskin eller kjevler ut pastaen til ønsket form og fasong.

Enkel ikke sant? Jeg har brukt tipo 0 mel til nå, som er et ekstra finmalt hvetemel. Men også hvetemel og durumhvete kan brukes.

Hjemmelaget pasta

4 fra 12 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning + hvile

1

time 
Koketid

2

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

 • 250 gram hvetemel, tipo 00 eller durumhvete

 • 1/2 ts salt

 • 2 stk egg

 • 2 stk eggeplommer

Fremgangsmåte

 • Samle melet i en haug på bordet, og lag en grop i midten slik at du får en slags vulkan. Pass på at gropen er nok stor slik at du får plass til eggene, og at sideveggene er nok kraftige til at de står i mot eggene. Ha i egg, eggeplommer og salt.Egg, mel og salt
 • Bruk en gaffel til å vispe sammen eggene. Litt etter litt så blander du inn litt av melet mens du visper eggene sammen. Eggeblandingen vil på denne måten bli tykkere og tykkere, og få en røre-/deiglignende konsistens.Slik lager du pasta
 • Kna deigen sammen i noen minutter når det blir vanskelig å bruke gaffelen. Deigen skal bli ganske fast. Synes du den er veldig tørr kan du tilsette litt av eggehvitene, eller bittelitt vann (en spiseskje eller to). Pakk deigen i plast og la den hvile i 30 minutter før du kjører den gjennom pastamaskin eller kjevler den ut. Du kan også oppbevare den i kjøleskapet dersom du ønsker å vente med å bruke den. Ta den i så fall ut av kjøleskapet cirka 30 minutter før du kjevler den ut.Pastadeig
 • Ha deigen over på et melet underlag når pastaen skal lages. Form/kjevle deigen utover til et rektangel/firkant, med samme bredde som pastamaskinen. Her er det pastamaskinen som skal kjevle den tynnere, så du behøver ikke tenke på å kjevle den så tynn selv.
 • Still pastamaskinen slik at den står på det tykkeste hakket. Sveiv i gang pastamaskinen, mens du fører pastadeigen gjennom.
 • Still pastamaskinen på et tynnere hakk, og før deigen i gjennom på nytt. Strø eventuelt over litt mel dersom den er veldig klissete. Still inn pastamaskinen på nok et tynnere hakk og gjenta prosessen. Brett gjerne sidene inn mot midten, slik at du får rette og fine kanter. Da må du også utvide tykkelsen igjen, siden deigen nå har blitt tykkere.
 • Fortsett å kjøre pastaen gjennom pastamaskinen til du har kommet til hakk 6. Nå er pastaen klar til å formes til ravioli, båndspagetti eller hva du måtte ønske.
 • Del pastadeigen opp i lengder på cirka 30-40 cm. Kjør så pastaen gjennom båndspagetti-rullen (den som strimler opp pastaen).Hjemmelaget pasta
 • La pastaen tørke noen minutter, mens du koker opp lettsaltet vann. Ha tagliatellen i det fosskokende vannet. Et par minutter i det kokende vannet er nok til å få pastaen al dente. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*