Hjemmelaget pesto

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Basilikumpesto

Hjemmelaget pesto er bare så utrolig godt kan ikke sammenliknes med mange av variantene du kjøper på butikken. Både når det gjelder smak og innhold. Sjekker du ingredienslisten på de de får kjøpt vil du nemlig se at de ofte verken inneholder olivenolje eller pinjekjerner, altså ingen autentisk basilikumpesto.

Pesto av basilikum

Pesto er kanskje kjent for bruk i pastaretter, men er også svært godt på pizza, hamburger, i kyllingmarinade eller ha det på brødskiven som et alternativ til smør. Selv om kanskje pestoen er kaloririk, så kommer størstedelen av fettet fra olivenolje og pinjekjerner, som inneholder det sunne fettet som vi gjerne skal spise mer av.

Ofte lager jeg en dobbel porsjon når jeg først lager pesto og fryser ned det jeg ikke benytter meg av. Da har jeg lettvinte middager ikke mange minuttene unna.

En skikkelig god basilikumpesto er rik på smak, og er ikke mye som skal til for å sette en skikkelig god smak på retten.

Pesto

4 fra 8 vurderinger
Type rett: TilbehørKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Basilikumpesto
  • 1 potte 1 basilikum

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 ts 1/2 flaksalt

  • 25 gram 25 pinjekjerner

  • 50 gram 50 parmesan

  • cirka 0,75 dl olivenolje

Fremgangsmåte

  • Napp av bladene av en stor potte med basilikum, og ha disse oppi en foodprosessor eller i stavmikserens hakkebolle.
  • Tilsett cirka halvparten av oljen, parmesanost oppskåret i terninger, hvitløk, ristede pinjekjerner og litt salt.
  • Kjør det sammen til en jevn masse og spe på med eventuelt mer olje hvis du synes den blir for tykk. Smak til med eventuelt mer salt.
  • Oppbevares kjølig eller fryses ned til senere bruk.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*