• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
11. april 2016

Hjemmelaget pesto

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Basilikumpesto

Hjemmelaget pesto er bare så utrolig godt kan ikke sammenliknes med mange av variantene du kjøper på butikken. Både når det gjelder smak og innhold. Sjekker du ingredienslisten på de de får kjøpt vil du nemlig se at de ofte verken inneholder olivenolje eller pinjekjerner, altså ingen autentisk basilikumpesto.

Pesto av basilikum

Pesto er kanskje kjent for bruk i pastaretter, men er også svært godt på pizza, hamburger, i kyllingmarinade eller ha det på brødskiven som et alternativ til smør. Selv om kanskje pestoen er kaloririk, så kommer størstedelen av fettet fra olivenolje og pinjekjerner, som inneholder det sunne fettet som vi gjerne skal spise mer av.

Ofte lager jeg en dobbel porsjon når jeg først lager pesto og fryser ned det jeg ikke benytter meg av. Da har jeg lettvinte middager ikke mange minuttene unna.

En skikkelig god basilikumpesto er rik på smak, og er ikke mye som skal til for å sette en skikkelig god smak på retten.

Pesto

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 11. april 2016
  • 4-6 porsjoner
  • 10 min
  • Skriv ut
Pesto
Ingredienser
  • Basilikumpesto
  • 1 potte basilikum
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 ts flaksalt
  • 25 gram pinjekjerner
  • 50 gram parmesan
  • cirka 0,75 dl olivenolje
Slik gjør du det
Steg 1
Napp av bladene av en stor potte med basilikum, og ha disse oppi en foodprosessor eller i stavmikserens hakkebolle.
Steg 2
Tilsett ca halvparten av oljen, parmesanost oppskåret i terninger, hvitløk, ristede pinjekjerner og litt salt.
Steg 3
Kjør det sammen til en jevn masse og spe på med eventuelt mer olje hvis du synes den blir for tykk. Smak til med eventuelt mer salt.
Steg 4
Oppbevares kjølig eller fryses ned til senere bruk.

Pesto laget av basilikum

Stikkord

  • Tilbehør til grillmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Eltefritt brød i form
Stekt torsk med tomatsalat

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
0 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales