Ofte lager jeg en dobbel porsjon når jeg først lager pesto og fryser ned det jeg ikke benytter meg av. Pestoen er også svært rik på smak, så det er ikke så mye som skal til for å sette en skikkelig god smak på retten.

Så enkelt er det å lage pesto

  1. Napp av bladene av en stor potte med basilikum, og ha disse oppi en foodprosessor eller i stavmikserens hakkebolle.
  2. Tilsett ca halvparten av oljen, parmesanost oppskåret i terninger, hvitløk, ristede pinjekjerner og litt salt.
  3. Kjør det sammen til en jevn masse og spe på med eventuelt mer olje hvis du synes den blir for tykk.
  4. Smak til med eventuelt mer salt.
  5. Oppbevares kjølig eller fryses ned til senere bruk.

Håper pestoen faller i smak!

Det er vanskelig å si noe om antallet porsjoner i denne retten, for den kan jo brukes til så mye. Men min erfaring er at om jeg lager pesto av en krukke basilikum så har jeg nok pesto til ca 4 personer, avhengige av hvilken rett jeg skal bruke den til.

 

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst siden hvis du har noen spørsmål eller kommentarer.

Lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Du kan også få høydepunkter fra Sunnere Alternativ direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂