Hjemmelaget pizza i langpanne

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Langpannepizza

Jeg er svært glad i italienske pizzaer med tynn og sprø bunn, men iblant er det også utrolig godt med en tradisjonelle hjemmelaget pizza med kjøttsaus og ikke alt for tynn bunn. Denne pizzaen minner meg  om varianten vi pleide å spise hjemme da jeg vokste opp, med en ordinær kjøttsaus og en god neve ost på toppen. En god gammeldags familiepizza eller langpannepizza som passer godt når man skal mette mange sultne munner.

  • Blir det mye stress å lage pizzabunnen samme dag? Rør sammen en eltefri pizzadeig dagen i forveien.

Er du på utkikk etter litt mer pizzainspirasjon? På denne siden har jeg samlet en rekke pizzaoppskrifter. Alt fra den mere tradisjonelle typen, til tynne italienske pizzaer med tomatsaus, til hvit pizza med skinke og chorizo eller med reinsdyr med granateple, til pizzapai.

Pizza i langpanne

4 fra 10 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

1

langpanne
Tilberedning

2

timer 

30

minutter
Steketid

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 3 dl 3 fullkornshvetemel

  • 3 dl 3 pizzamel eller siktet hvetemel

  • 1/2 pose 1/2 tørrgjær

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 2,75 dl 2,75 vann

  • 1 ss 1 olje

  • Kjøttsaus
  • 400 gram 400 kjøttdeig eller karbonadedeig

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 ss 1 olivenolje

  • 1 ss 1 rødvinseddik

  • 2 ss 2 tomatpurè

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1 stk 1 buljongterning

  • 1/2 ss 1/2 tørket oregano

  • 1/2 ts 1/2 sukker

  • Salt og pepper

  • Pizzatopping
  • 150 gram 150 revet hvitost

  • 2 stk 2 sjampinjonger i skiver

  • 6 stk 6 cherrytomater delt i to

  • 1/2 stk 1/2 paprika i strimler

Fremgangsmåte

  • Start med å lage pizzabunnen. Ha alt det tørre i en bolle, og tilsett kaldt eller lunkent vann (max 20 grader) og olje. Elt alt sammen til en smidig deig, enten i cirka 15 minutter i en kjøkkenmaskin eller minst like lenge for hånd. Dekk så til bollen med en plastfolie eller et rent håndkle og la stå og heve på et lunt sted i cirka 1-1,5 time.
  • Mens deigen hever har du tid til å lage en god og hjemmelaget pizzasaus.
  • Skrell og kutt løk, hvitløk i smått, og surr løken i en klunk olivenolje i en gryte til den begynner å bli blank. Tilsett rødvinseddik, tomatpurè, hermetiske tomater, buljongterning, oregano og sukker.
  • Mens sausen koker går du i gang med å brune kjøttdeigen i en varm stekepanne. Ha det stekte kjøttet sammen med tomatsausen når den er ferdigstekt. Smak til med salt og pepper.
  • Sett ovnen på 275 grader, vanlig over- og undervarme, og sett et stekebrett nederst i ovnen.
  • Kjevle ut deigen til én stor pizza på et bakepapir, og fordel pizzasausen utover. Ha på hvitost, deretter skiver av sjampinjong, paprika og cherrytomater.
  • Ta stekebrettet ut av oppvarmet stekeovn og dra bakepapiret over på den fortsatt varme stekeplaten. Stek pizzaen nederst i stekeovnen i ca 12-15 minutter, til den er gjennomstekt og begynner å bli gyllen
  • Skjær opp den nystekte pizzaen med et pizzahjul og server den umiddelbart!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

8 Kommentarer

  1. Hei! Kan denne lages eltefri?

  2. Herlig, takk! Samme steketemperatur og tid som i denne oppskriften?

  3. Matilde

    Testet i kveld. Supergod pizza😃

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*