Hjemmelaget pizza i langpanne

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Familiepizza

Jeg er svært glad i italienske pizzaer med tynn og sprø bunn, men iblant er det også utrolig godt med en tradisjonelle hjemmelaget pizza med kjøttsaus og ikke alt for tynn bunn. Denne pizzaen minner meg  om varianten vi pleide å spise hjemme da jeg vokste opp, med en ordinær kjøttsaus og en god neve ost på toppen. En god gammeldags familiepizza eller langpannepizza som passer godt når man skal mette mange sultne munner.

  • Blir det mye stress å lage pizzabunnen samme dag? Rør sammen en eltefri pizzadeig dagen i forveien.

Er du på utkikk etter litt mer pizzainspirasjon? På denne siden har jeg samlet en rekke pizzaoppskrifter. Alt fra den mere tradisjonelle typen, til tynne italienske pizzaer med tomatsaus, til hvit pizza med skinke og chorizo eller med reinsdyr med granateple, til pizzapai.

Pizza i langpanne

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

1

langpanne
Tilberedning

2

timer 

30

minutter
Steketid

15

minutter

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 3 dl fullkornshvetemel

  • 3 dl pizzamel eller siktet hvetemel

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 1/2 ts salt

  • 3 dl vann

  • 1 ss olje

  • Kjøttsaus
  • 400 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss olivenolje

  • 2 ss tomatpurè

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 stk buljongterning

  • Fersk eller tørket oregano

  • Salt og pepper

  • Pizzatopping
  • 150 gram revet hvitost

  • 2 stk sjampinjonger i skiver

  • 6 stk cherrytomater delt i to

  • 1/2 stk paprika i strimler

Fremgangsmåte

  • Start med å lage pizzabunnen. Ha alt det tørre i en bolle, og tilsett kaldt eller lunkent vann (max 20 grader) og olje. Elt alt sammen til en smidig deig, enten i cirka 15 minutter i en kjøkkenmaskin eller minst like lenge for hånd. Dekk så til bollen med en plastfolie eller et rent håndkle og la stå og heve på et lunt sted i cirka 1-1,5 time.
  • Mens deigen hever har du tid til å lage en god og hjemmelaget pizzasaus.
  • Skrell og kutt løk, hvitløk i smått, og surr løken i en gryte til den begynner å bli blank. Tilsett tomatpure, hakkede tomater og én buljongterning. Bruker du tørket oregano er det lurt å tilsette krydret allerede nå, mens bruker du ferske urter så kan du vente til du smaker til med salt og pepper. Beregn ca 1 ts tørket oregano. La pizzasause koke i ca 10-15 minutter.
  • Mens sausen koker går du i gang med å brune karbonadedeigen i en varm stekepanne. Ha den stekte karbonadedeig sammen med pizzasausen når den er ferdigstekt. Smak til med salt og pepper.
  • Sett ovnen på 275 grader, vanlig over- og undervarme, og sett et stekebrett nederst i ovnen.
  • Kjevle ut deigen til én stor pizza på et bakepapir, og fordel pizzasausen utover. Ha på hvitost, deretter skiver av sjampinjong, paprika og cherrytomater.
  • Ta stekebrettet ut av oppvarmet stekeovn og dra bakepapiret over på den fortsatt varme stekeplaten. Stek pizzaen nederst i stekeovnen i ca 12-15 minutter, til den er gjennomstekt og begynner å bli gyllen
  • Skjær opp den nystekte pizzaen med et pizzahjul og server den umiddelbart!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

6 Kommentarer

  1. Hei! Kan denne lages eltefri?

  2. Herlig, takk! Samme steketemperatur og tid som i denne oppskriften?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*