• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
8. april 2016

Hjemmelaget pizza med chorizo

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pizza med chorizo og serranoskinke

Pizza med chorizo er en av mine pizzafavoritter. Til tross for den tynne bunnen så kan jeg ikke kalle denne pizzaen for en italiensk pizza. Chorizo kommer nemlig fra den iberiske halvøy (dvs Spania og Portugal), så det blir en slags italiensk-spansk tilnærming over det hele. Kjøp gjerne en hel chorizopølse istedenfor de ferdig oppskårede skivene. Jeg innbiller meg at den er litt bedre, men det er kanskje bare noe jeg tror. Dessuten er det bestandig veldig kjekt å ha liggende en chorizosnabb i kjøleskapet. Den har lang holdbarhet, og det er så utrolig mye digg du kan lage med den.

Har du ikke forsøkt chorizo på pizza enda, så har du virkelig gått glipp av noe godt! Denne oppskriften blir nok til enten én stor pizza eller to litt mindre. Selv foretrekker jeg å lage de litt mindre, slik at jeg kan variere fyllet litt fra pizza til pizza. I denne oppskriften har jeg tatt meg litt ekstra tid til å lage pizzasausen, men ønsker du en enklere variant så har jeg også en pizzasaus som lages på få minutter.

Ta gjerne også en titt på noen av de andre pizzaoppskriftene her på bloggen for mer inspirasjon.

Serveringstips! Strø gjerne over ruccola og noen ristede pinjekjerner over pizzaen rett før servering.

Håper pizzaen faller i smak!

Pizza med chorizo og spekeskinke

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 8. april 2016
  • 2 pizzaer
  • 2 time(r)
  • Skriv ut
Pizza med chorizo og serranoskinke
Ingredienser
  • PIzzabunn
  • 6 dl fullkornsmel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 3 dl vann
  • 1 ss olivenolje
  • Pizzasaus
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 gul løk
  • 1 stangselleri
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss fersk oregano
  • 1 ts salt
  • Sort pepper
  • Topping
  • 50 gram chorizo
  • 8 skiver spekeskinke
  • 200 gram mozzarella
  • 2 sjampinjonger
  • 1/2 rødløk
Slik gjør du det
Steg 1
Ha alt det tørre i en bakstbolle, tilsett vann (max 20 grader) og olivenolje. Elt deigen i cirka 15 minutter ved bruk av kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok, eller minst like lenge dersom du elter for hånd. Deigen skal oppleves som smidig og elastisk, og gjerne litt klissete.
Steg 2
Dekk til bollen med et lokk, folie eller et klede. La pizzadeigen heve på et lunt sted til den har doblet størrelse. Dette tar normalt sett rundt 60 minutter.
Steg 3
Gå i gang med pizzasausen. Skrell og kutt opp løk, hvitløk, stangselleri og gulrøtter i passende biter. Surres så i en klunk olivenolje i en gryte til at løken er blank og myk.
Steg 4
Ha i tomatpuré og la det surre ytterligere ett minutt før du tilsetter boksen med hakkede tomater. La sausen koke i ca 15 minutter. Bruk en stavmikser til å lage en jevn og klumpfri pizzasaus. Tilsett litt finhakket oregano, og smak til med salt og pepper.
Steg 5
Forvarm stekeovnen til rundt 300 grader, eller så varmt du får den dersom den ikke går så høyt. Bruk vanlig over og undervarme. La stekebrettet, pizzastein eller pizzastålet stå i ovnen mens ovnen blir varm. Selv bruker jeg pizzastål når jeg baker. Stålplaten leder varmen godt, og gjør at du enklere får en knasende sprø bunn.
Steg 6
Kutt opp sjampinjong, rødløk og chorizo i passende skiver.
Steg 7
Kjevle ut deigen til en flat stor pizza. Jeg pleier å kjevle den ut på et melet underlag først, deretter flytter jeg den over på et bakepapir, hvor jeg kjevler den ferdig. Fordel pizzasausen utover pizzaen. Følg så på med biter av mozarella (eller vanlig revet hvitost), spekeskinke, chorizo, sopp og rødløk.
Steg 8
Bruk et stekebrett eller en fjøl til å forflytte pizzaen over på brettet/platen i stekeovnen. La pizzaen stå i ovnen i 7-9 minutter, til osten begynner å bli gylden.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Pizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Gulrotsuppe med kylling, ingefær og chili
Eltefritt brød i form

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales