Slik lager du hjemmelaget potetsalat

  1. Har du allerede noen ferdigkokte poteter liggende, så er denne salaten serveringsklar på 1-2-3. Og er du ikke så heldig, så er det dette du bør starte med, å koke noen poteter i lettsaltet vann. Når potetene har kokt seg møre (ca 20-25 minutter, avhengig av type og størrelse) så heller du av kokevannet og avkjøler de. Jeg avkjølte de i kaldt vann noen minutter. Har du poteter med tynt skall så beholder du skallet på, mens er skallet tykt så bør du skrelle de.
  2. Vask eplet, del det i to og fjern kjernehuset. Del eplet i terninger på ca 1×1 cm, men behold gjerne skallet på. Ha eplebitene over i en bolle og ha litt sitronsaft over.
  3. Kutt de avkjølte potetene i terninger, omentrent på samme størrelse som eplebitene. Hakk vårløk i tynne skiver og finhakk gressløk. Ha løk og poteter sammen med eplebitene.
  4. Bland lettrømme, majones, salt og pepper, og vend dette forsiktig inn med resten.
  5. Smak deg frem og juster med sitronsaft, majones, salt og pepper.

Håper det smaker!

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Hjemmelaget potetsalat med eple