Hjemmelaget potetsalat med eple

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Enkel

Hjemmelaget potetsalat

Hjemmelaget potetsalat kan virkelig ikke sammenlignes med den du kjøper på butikken. Jeg synes ofte at de smaker alt for mye majones, inneholder alt for lite poteter, og mangler en stor porsjon friskhet. Lager du potetsalaten selv så vil du bli overrasket over hvor stor forskjellen er og hvor enkelt det er å lage den. En annen flott ting ved å lage hjemmelaget potetsalat er at da kan du også tilpasse smaken underveis, litt avhengig av hva man liker og hva man skal servere den til. I denne potetsalaten har jeg tilsatt eple, som gir både sødme og friskhet til salaten.

Ta gjerne også en titt på flere andre oppskrifter som passer fint som tilbehør til grillmaten. Se flere forslag til grilltilbehør.

Håper det smaker!

Potetsalat med eple

4 fra 12 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

35

minutter

Ingredienser

  • 4-6 poteter

  • 1 stk eple

  • 3 stk vårløk

  • 1,5 dl lettrømme

  • 1 ss majones

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • cirka 1/2 sitron

  • 1 ss gressløk

Fremgangsmåte

  • Har du allerede noen ferdigkokte poteter liggende, så er denne salaten serveringsklar på 1-2-3. Og er du ikke så heldig, så er det dette du bør starte med, å koke noen poteter i lettsaltet vann. Når potetene har kokt seg møre (ca 20-25 minutter, avhengig av type og størrelse) så heller du av kokevannet og avkjøler de. Jeg avkjølte de i kaldt vann noen minutter. Har du poteter med tynt skall så beholder du skallet på, mens er skallet tykt så bør du skrelle de.
  • Vask eplet, del det i to og fjern kjernehuset. Del eplet i terninger på ca 1×1 cm, men behold gjerne skallet på. Ha eplebitene over i en bolle og ha litt sitronsaft over.
  • Kutt de avkjølte potetene i terninger, omentrent på samme størrelse som eplebitene. Hakk vårløk i tynne skiver og finhakk gressløk. Ha løk og poteter sammen med eplebitene.
  • Bland lettrømme, majones, salt og pepper, og vend dette forsiktig inn med resten.
  • Smak deg frem og juster med sitronsaft, majones, salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Skal lage den for første gang i morgen. Tror den er god!

    • Rolf-Anders Vollan

      Så hyggelig å høre. Selv liker jeg hvordan eplet tilfører sødme og friskhet til potetsalaten. Lykke til!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*