Rabarbrasyltetøy med jordbær

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Vafler med rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy kan jeg ikke huske at jeg har noe personlig forhold til. Tror faktisk det først er i år at jeg virkelig har fått opp øynene for dette fantastisk gode syltetøyet. Den siste uken har jeg faktisk spist syltetøy stort sett hver dag, og jeg var nødt til å lage en ny batch igjen i går.

I dag deler jeg en oppskrift på hvordan man lager rabarbrasyltetøy med jordbær. Det er på ingen måte noe hokus pokus, for det meste av tiden skal det bare stå å koke på lav varme til syltetøyet har fått en passe tykke konsistens. Denne gangen nøt jeg rabarbrasyltetøy på nystekte vafler, absolutt helt nydelig!

I syltetøyet mitt har jeg også tilsatt jordbær. Jordbær og rabarbra passer fantastisk godt sammen, noe jeg også erfarte da jeg laget en smuldrepai med rabarbra og jordbær. Hvis du har litt rabarbra til overs kan jeg også anbefale denne panna cottaen med jordbær og rabarbrasaus, en fjorårets mest populære desserter hos oss. Jeg har også en variant uten jordbær om du ønsker, se oppskrift på rabarbrasyltetøy.

Håper rabarbrasyltetøyet går like fort unna hos deg som det gjorde hos meg!

Rabarbrasyltetøy med jordbær

4.0 fra 9 vurderinger
Type rett: PåleggNivå: Enkel
Mengde

1

glass
Tilberedning

30

minutter
Koketid

30

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • Rabarbrasyltetøy
 • 350 gram rabarbra

 • 150 gram jordbær

 • 175 gram sukker

 • 1/2 stk sitron

Fremgangsmåte

 • Skyll av rabarbra og jordbær. Fjerne eventuelle blader (hamsen) fra jordbærene og del de i 4, mens rabarbraen deles i skiver.
 • Ha rabarbra, jordbær og sukker i en kasserolle. La den gjerne stå på benken en times tid slik at bær og rabarbra begynner å safte seg.
 • Kok opp, og la syltetøyet koke i minimum 10 minutter, til rabarbraen er mør. Sannsynligvis trenger du å koke rabarbrasyltetøyet 30-60 minutter før konsistensen har blitt passe tykk, men dette vil variere. Rabarbrasyltetøyet vil få litt tykkere konsistens når det er helt avkjølt, men ikke så mye.
 • Skvis i saften av en halv sitron, og ha syltetøyet over på sterile syltetøyglass. Skru på lokket på glassene og la de avkjøle i romtemperatur før du setter de i kjøleskapet.

Notater

 • Tips for å øke holdbarheten! Kok opp en kasserolle vann med rene syltetøyglass i. La de ligge i det kokende vannet i cirka ett minutt. Hell ut vannet av glassene, og helle i rabarbrasyltetøyet mens glassene fortsatt er varme. Unngå mest mulig luft i glasset, og snu gjerne glasset opp ned  slik at luften må jobbe seg gjennom det varme syltetøyet. Avkjøl glasset i romtemperatur før det settes kaldt og mørk, i kjøleskap eller kjeller.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

 1. SOLBJØRG

  HEI,HEI, JEG LAGET SYLTETØYET I DAG MEN DA JEG HADDE RARBRASTILKER TIL OVERS BLE DET 500 GR, SÅ JEG TOK 200 GR JORDBÆR OG LITT MER SUKKER, LURER LITT PÅ OM JEG SKULLE BRUKE LITT KANEL,KARDEMOMME ?? BARE LURTE PÅ OM DET VAR LURT SÅ DET GJORDE JEG, VELDIG GODT .MED HILSEN FRA SOLBJØRG, PS,: VIL PRØVE SMULDREPAIEN I MORGEN SÅ JEG KOMMER TILBAKE,DS

  • Rolf-Anders Vollan

   Rabarbra og jordbær er en fin kombinasjon. Kan tenke meg at kanel gir en spennende smak, og kanskje ekstra god hvis det skal brukes som fyll i bakst eller på kjeks. Håper også smildrepaien falt i smak 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*