Hjemmelaget rabarbrasyltetøy

Hjemmelaget rabarbrasyltøy

Rabarbrasyltetøy kan jeg ikke huske at jeg har noe personlig forhold til. Tror faktisk det først er i år at jeg virkelig har fått opp øynene for dette fantastisk gode syltetøyet. Den siste uken har jeg faktisk spist syltetøy stort sett hver dag, og jeg var nødt til å lage en ny batch igjen i går.

I dag deler jeg en oppskrift på hvordan man lager rabarbrasyltetøy. Det er på ingen måte noe hokus pokus, for det meste av tiden skal det bare stå å koke på lav varme til syltetøyet har fått en passe tykke konsistens. Denne gangen nøt jeg rabarbrasyltetøy på nystekte vafler, absolutt helt nydelig!

I syltetøyet mitt har jeg også tilsatt jordbær. Jordbær og rabarbra passer fantastisk godt sammen, noe jeg også erfarte da jeg laget en smuldrepai med rabarbra og jordbær. Hvis du har litt rabarbra til overs kan jeg også anbefale denne panna cottaen med jordbær og rabarbrasaus, en fjorårets mest populære desserter hos oss.

Håper rabarbrasyltetøyet går like fort unna hos deg som det gjorde hos meg!

Vafler med rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy med jordbær

Rabarbrasyltetøy med jordbær

Ingredienser

  • Rabarbrasyltetøy
  • 350 gram rabarbra
  • 150 gram jordbær
  • 150-175 gram sukker
  • 1/2 sitron

Fremgangsmåte

Steg 1
Skyll av rabarbra og jordbær. Fjerne eventuelle blader (hamsen) fra jordbærene og del de i 4, mens rabarbraen deles i skiver.
Steg 2
Ha rabarbra, jordbær og sukker i en kasserolle. La den gjerne stå på benken en times tid slik at bær og rabarbra begynner å safte seg.
Steg 3
Kok opp, og la syltetøyet koke i minimum 10 minutter, til rabarbraen er mør. Sannsynligvis trenger du å koke rabarbrasyltetøyet 30-60 minutter før konsistensen har blitt passe tykk, men dette vil variere. Rabarbrasyltetøyet vil få litt tykkere konsistens når det er helt avkjølt, men ikke så mye.
Steg 4
Skvis i saften av en halv sitron, og ha syltetøyet over på sterile syltetøyglass. Skru på lokket på glassene og la de avkjøle i romtemperatur før du setter de i kjøleskapet.