Rabarbrasyltetøy kan jeg ikke huske at jeg har noe personlig forhold til. Tror faktisk det først er i år at jeg virkelig har fått opp øynene for dette fantastisk gode syltetøyet. Den siste uken har jeg faktisk spist syltetøy stort sett hver dag, og jeg var nødt til å lage en ny batch igjen i går.
I dag deler jeg en oppskrift på hvordan man lager rabarbrasyltetøy med jordbær. Det er på ingen måte noe hokus pokus, for det meste av tiden skal det bare stå å koke på lav varme til syltetøyet har fått en passe tykke konsistens. Denne gangen nøt jeg rabarbrasyltetøy på nystekte vafler, absolutt helt nydelig!
I syltetøyet mitt har jeg også tilsatt jordbær. Jordbær og rabarbra passer fantastisk godt sammen, noe jeg også erfarte da jeg laget en smuldrepai med rabarbra og jordbær. Hvis du har litt rabarbra til overs kan jeg også anbefale denne panna cottaen med jordbær og rabarbrasaus, en fjorårets mest populære desserter hos oss. Jeg har også en variant uten jordbær om du ønsker, se oppskrift på rabarbrasyltetøy.
Håper rabarbrasyltetøyet går like fort unna hos deg som det gjorde hos meg!
HEI,HEI, JEG LAGET SYLTETØYET I DAG MEN DA JEG HADDE RARBRASTILKER TIL OVERS BLE DET 500 GR, SÅ JEG TOK 200 GR JORDBÆR OG LITT MER SUKKER, LURER LITT PÅ OM JEG SKULLE BRUKE LITT KANEL,KARDEMOMME ?? BARE LURTE PÅ OM DET VAR LURT SÅ DET GJORDE JEG, VELDIG GODT .MED HILSEN FRA SOLBJØRG, PS,: VIL PRØVE SMULDREPAIEN I MORGEN SÅ JEG KOMMER TILBAKE,DS
Rabarbra og jordbær er en fin kombinasjon. Kan tenke meg at kanel gir en spennende smak, og kanskje ekstra god hvis det skal brukes som fyll i bakst eller på kjeks. Håper også smildrepaien falt i smak 🙂