Hjemmelaget ravioli med sopp

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels
Ravioli med sopp, spinat og soltørkede tomater

Ravioli er fylt pasta, eller pastaputer om du vil. Denne gangen har jeg laget en hjemmelaget variant, med fyll av spinat, sopp og soltørkede tomater. Dette ble en helt nydelig pastarett. Raviolien kokes i lettsaltet vann, eller du kan gjøre som meg og koke den i en god og smakfull grønnsaksbuljong.

Pastaen ble laget etter oppskriften på hjemmelaget pasta. Tar du deg ikke bryet med å lage pastaputer, så kan du også sjekke oppskrifter på pasta med laks og fløtesaus.

Hjemmelaget ravioli med sopp

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

1

time 

30

minutter
Koketid

4

minutter

Ingredienser

  • 1 porsjon pasta

  • Fyll
  • 150 gram sopp

  • 1 stk liten gul løk

  • 2 ts salt

  • 150 gram kremost

  • 8 stk soltørkede tomater

  • 65 gram spinat

  • 20 gram finrevet parmesan

  • 1/2 ts kvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å lage pastaen. Se oppskrift på hjemmelaget pasta
  • Når pastadeigen er laget gjør du klart fyllet til raviolien.
  • Rens løk og finhakk den sammen med soppen. Surr sopp og løk i en gryte, til løken er blank og myk. Sett til side. Kutt opp soltørkede tomater og spinat.
  • Bland sammen kremost, løkblandingen, salt, soltørkede tomater, spinat, finrevet parmesan og pepper. Bruk en matmølle/hakkebolle eller foodprosessor til å kjøre det sammen til en finere masse. Oppbevar fyllet kjølig til du skal lage raviolien.
  • Sett opp pastamaskinen og ha pastadeigen over på et lett melet underlag. Der er også mulig å bruke et kjevle, men du sparer deg for mye arbeid med en pastamaskin. Form deigen til et rektangel. Bredden på rektangelet må være smalere enn rullene på pastamaskinen.
  • Still inn pastamaskinen på den tykkeste innstillingen og sveiv pastadeigen gjennom. Still pastamaskinen på en tynnere innstilling og pastaen sveiv pastaen gjennom på nytt. Brett inn sidene mot midten, still inn pastamaskinen på det tykkeste og sveiv pastaen gjennom på nytt. Sett pastamaskinen på et tynnere hakk for hver gang du sveiver gjennom pastaen. Fortsett å sveive pastaen gjennom til du har kommet til hakk 6. Nå har du et tynt og langt bånd.
  • Sett raviolifyllet i topper på den ene halvdelen av pastabåndene. Ha litt avstand mellom hver topp, siden du skal dele de opp etterpå.
  • Pensle pastabåndet med litt kaldt vann og brett den andre pastadelen over. Start med å klemme fyllet bittelitt ned med fingrene, klem så ut luften som har samlet seg rundt fyllet, før du så klemmer deigen god sammen.
  • Skjær ut pastaputene med en kniv, pizzahjul eller bruk et glass. Oppbevares på et melet brett til den er klar for koking.
  • Kok opp lettsaltet vann, og la raviolien koke i 3-4 minutter rett før servering. Selv valgte jeg å koke raviolien i grønnsaksbuljong, sammen med litt soltørkede tomater. Serveres i en skål med, eventuelt med litt av grønnsakskraften, og finhakket vårløk. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*