• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. februar 2021

Hjemmelaget ravioli med sopp

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Ravioli med sopp og soltørkede tomater

Ravioli er fylt pasta, eller pastaputer om du vil. Denne gangen har jeg laget en hjemmelaget variant, med fyll av spinat, sopp og soltørkede tomater. Dette ble en helt nydelig pastarett. Raviolien kokes i lettsaltet vann, eller du kan gjøre som meg og koke den i en god og smakfull grønnsaksbuljong.

Pastaen ble laget etter oppskriften på hjemmelaget pasta. Tar du deg ikke bryet med å lage pastaputer, så kan du også sjekke oppskrifter på pasta med laks og fløtesaus.

Ravioli med sopp, spinat og soltørkede tomater

Hjemmelaget ravioli med spinat, sopp og soltørkede tomater

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. februar 2021
  • 4 porsjoner
  • 1 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Ravioli med spinat, sopp og soltørkede tomater
Ingredienser
  • 1 porsjon pasta
  • Fyll
  • 150 gram sopp
  • 1 liten gul løk
  • 2 ts salt
  • 150 gram kremost
  • 8 soltørkede tomater
  • 65 gram spinat
  • 20 gram finrevet parmesan
  • 1/2 ts kvernet pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å lage pastaen. Se oppskrift på hjemmelaget pasta
Steg 2
Når pastadeigen er laget gjør du klart fyllet til raviolien.
Steg 3
Rens løk og finhakk den sammen med soppen. Surr sopp og løk i en gryte, til løken er blank og myk. Sett til side. Kutt opp soltørkede tomater og spinat.
Steg 4
Bland sammen kremost, løkblandingen, salt, soltørkede tomater, spinat, finrevet parmesan og pepper. Bruk en matmølle/hakkebolle eller foodprosessor til å kjøre det sammen til en finere masse. Oppbevar fyllet kjølig til du skal lage raviolien.
Steg 5
Sett opp pastamaskinen og ha pastadeigen over på et lett melet underlag. Der er også mulig å bruke et kjevle, men du sparer deg for mye arbeid med en pastamaskin. Form deigen til et rektangel. Bredden på rektangelet må være smalere enn rullene på pastamaskinen.
Steg 6
Still inn pastamaskinen på den tykkeste innstillingen og sveiv pastadeigen gjennom. Still pastamaskinen på en tynnere innstilling og pastaen sveiv pastaen gjennom på nytt. Brett inn sidene mot midten, still inn pastamaskinen på det tykkeste og sveiv pastaen gjennom på nytt. Sett pastamaskinen på et tynnere hakk for hver gang du sveiver gjennom pastaen. Fortsett å sveive pastaen gjennom til du har kommet til hakk 6. Nå har du et tynt og langt bånd.
Steg 7
Sett raviolifyllet i topper på den ene halvdelen av pastabåndene. Ha litt avstand mellom hver topp, siden du skal dele de opp etterpå.
Steg 8
Pensle pastabåndet med litt kaldt vann og brett den andre pastadelen over. Start med å klemme fyllet bittelitt ned med fingrene, klem så ut luften som har samlet seg rundt fyllet, før du så klemmer deigen god sammen.
Steg 9
Skjær ut pastaputene med en kniv, pizzahjul eller bruk et glass. Oppbevares på et melet brett til den er klar for koking.
Steg 10
Kok opp lettsaltet vann, og la raviolien koke i 3-4 minutter rett før servering. Selv valgte jeg å koke raviolien i grønnsaksbuljong, sammen med litt soltørkede tomater. Serveres i en skål med, eventuelt med litt av grønnsakskraften, og finhakket vårløk. Håper det smaker!

Stikkord

  • Pasta
  • ravioli

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Fiskeburger med syltet gulrot og rømmedressing
Ukemeny uke 7/2021

Relaterte innlegg

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Gnocchi
26. januar 2021

Gnocchi

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021

Det glade kjøkkens pizzasaus

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales