Rømmegrøt

Hjemmelaget rømmegrøt

Lurer du på hvordan du lager hjemmelaget rømmegrøt? Da kan jeg trøste deg med at det er mye enklere enn du tror. Ikke er det vanskelig og det tar heller ikke lang tid. Jeg har i gamle oppskrifter lest at det er litt av en jobb å røre ut alt fettet ut av grøten, men med denne metoden så var det jo kjempeenkelt.

Forrige helg dro den lille familien vår på hyttetur på Sjusjøen. Vi hadde ikke lagt noen spesielle planer for turen, og ønsket bare få et lite avbrekk fra den travle hverdagen og koble helt av. For meg er matlaging litt av kosen ved å være på hyttetur. Da har jeg tid til å lage akkurat det jeg har lyst til, og føler kreativiteten kommer tilbake til meg.

Etter en fin tur på Lunkefjell, på en ellers ganske kjølig dag, så var jeg ikke i tvil om at det skulle bli rømmegrøt til lunsj. Hjemmelaget rømmegrøt, med smør, sukker, kanel, servert med spekeskinke. Noe så fantastisk godt!

Hjemmelaget rømmegrøt serveres med en liten skje av smøret du tidligere kokte ut av grøten, sukker, kanel og oppskåret spekeskinke.

Håper det smaker!

Hjemmelaget rømmegrøt

  • 28. oktober 2017
  • 2 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Hjemmelaget rømmegrøt

Ingredienser

  • 2,5 dl seterrømme
  • 1 dl hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Steg 1
Kok rømmen i en tykkbunnet kasserolle i cirka 5 minutter.
Steg 2
Sikt i halvparten av melet og rør med en sleiv samtidig som du på medium varme koker opp rømmeblandingen. La det hele stå og småputre på veldig lav varme mens du rører med sleiven. Du vil etter hvert se at grøten sprekker og at massen begynner å svette smør. Smøret fjerner du ved hjelp av en skje, og har i en liten kopp eller skål ved siden av.
Steg 3
Ta kasserollen av platen. Sikt resten av melet i blandingen sammen med ca halvparten av melken. Visp det sammen til en klumpefri grøt. Spe i med resten av melken underveis, og sett grøten tilbake på platen.
Steg 4
La grøten koke i 5-10 minutter på lav varme. Ha i salt på slutten av koketiden.