Hjemmelaget spinatpesto

Hjemmelaget spinatpesto

Visste du at du kan lage pesto av spinat? Smaken er ikke så alt for ulik den tradisjonelle pestoen, men kanskje litt mildere i smak. Absolutt et godt alternativ og minst like god etter min smak.

Spinatpesto kan brukes på akkurat samme måte som den vanlige basilikumpestoen. Du kan enten blande den inn i pastaen, ha den på pizzaen, på brødskiven, blande den inn i salaten eller med kylling. Ja, det er egentlig bare fantasien som setter begrensningene.

Tips! Du kan også bytte ut basilikumbladene med bladpersille.

Noen utvalgte pestovarianter fra bloggen: Tradisjonell basilikumpesto, rød pesto av soltørkede tomater og avokadopesto.

Hjemmelaget spinatpesto

Hjemmelaget spinatpesto

Ingredienser

  • 100 gram spinat
  • 30 gram valnøtter
  • 30 gram parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 - 1 dl olivenolje
  • 8-10 basilikumsblader
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha spinat, parmesan, valnøtter, 1 fedd hvitløk, noen blader basilikum, sitronsaft og 0,5 dl olivenolje i en matmølle (alternativt stavmikser).
Steg 2
Kjør det sammen til at du har en klumpefri og gladd blanding, og spe eventuelt på med mer olivenolje dersom den er veldig tykk.
Steg 3
Smak til med salt og pepper