Hjemmelaget spinatpesto

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Hjemmelaget spinatpesto

Visste du at du kan lage pesto av spinat? Smaken er ikke så alt for ulik den tradisjonelle pestoen, men kanskje litt mildere i smak. Absolutt et godt alternativ og minst like god etter min smak.

Spinatpesto kan brukes på akkurat samme måte som den vanlige basilikumpestoen. Du kan enten blande den inn i pastaen, ha den på pizzaen, på brødskiven, blande den inn i salaten eller med kylling. Ja, det er egentlig bare fantasien som setter begrensningene.

Tips! Du kan også bytte ut basilikumbladene med bladpersille.

Noen andre pestovarianter fra bloggen:

Håper oppskriften faller i smak.

Banner - Mat du blir glad av

Hjemmelaget spinatpesto

0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

1

glass
Tilberedning

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 100 gram 100 spinat

  • 30 gram 30 valnøtter

  • 30 gram 30 parmesan

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 – 1 dl olivenolje

  • 10 stk 10 basilikumsblader

  • 1 ss 1 sitronsaft

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Ha spinat, parmesan, valnøtter, 1 fedd hvitløk, noen blader basilikum, sitronsaft og 0,5 dl olivenolje i en matmølle (alternativt stavmikser). Du kan også bruke en morter.
  • Kjør det sammen til at du har en klumpefri og gladd blanding, og spe eventuelt på med mer olivenolje dersom den er veldig tykk. Smak til med salt og pepper
  • Ha spinatpestoen over i et glass eller krukke. Oppbevares kjølig frem til bruk.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*