Hjemmelaget tacokrydder

Lages på: 5 minutter Nivå: Enkel
Tacokrydder

Har du forsøkt å lage hjemmelaget tacokrydder? Det er utrolig kjapt og enkelt, og du kan prøve deg frem til den smaken du liker aller best. I tillegg har du full kontroll på mengden salt i krydderet, som vi helst ikke skal ha for mye av. Det smaker kanskje ikke helt som Santa Maria, men det er heller ikke meningen.

I dette tacokrydderet har jeg brukt litt røkt paprika, som jeg synes setter en ekstra god smak på  krydderet. Det er ikke alle butikker som selger det, men jeg vet at blant annet Meny og noen andre butikker med stort utvalg pleier å ha det.

Beregn cirka 2 spiseskjeer hjemmelaget tacokrydder (og 0,5 dl vann) til cirka 500 gram kjøtt. Resten av krydderet oppbevares i et tett glass til neste gang du skal lage taco.

Lag tacokrydderet selv

Glad i taco? Her er noen tips til oppskrifter med tacokrydder:

Håper tacokrydderet faller i smak og blir hyppig brukt!

Hjemmelaget tacokrydder

4 fra 76 vurderinger
Nivå: Enkel
Porsjoner

4

middager
Tilberedning

5

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 ss 3 chilipulver

  • 2 ss 2 spisskummen

  • 1 ts 1 hvitløkspulver

  • 1 ts 1 løkpulver

  • 1 ts 1 røkt paprikapulver

  • 1 ts 1 oregano

  • 1/2 ts 1/2 koriander

  • 2 ts 2 salt

  • 1 ts 1 kvernet sort pepper

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle krydrene i en liten skål. Dersom du bruker hel spisskummen vil jeg anbefale å riste de noen minutter i en tørr og varm stekepanne, før du knuser de med en morter. Dette frigjør en fantastisk god aroma.
  • Ha tacokrydderet over i en lufttett boks eller glass. Oppbevares tørt og ved romtemperatur.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*