• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
21. august 2017

Hjemmelaget tomatsuppe med egg

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelaget tomatsuppe

I dag har laget noe jeg tror dere alle har et forhold til, nemlig tomatsuppe med egg. Da snakker jeg ikke om posevarianten, men en hjemmelaget utgave som gjør de få minuttene ekstra det tar å lage den fra bunnen av verdt det.

Tomatsuppen er også naturlig vegetarvennlig, men det kan være verdt å ta en titt på ingredienslisten til grønnsaksbuljongen for å være på den sikre siden

Hjemmelaget tomatsuppe

Suppen serverte jeg sammen med kokte egg og nystekte rundstykker, en kjapp middag på under halvtimen som mettet godt. Hjemmelaget tomatsuppe kan også serveres som en forrett eller som tilbehør til eksempelvis pannekaker.

Håper oppskriften faller i smak!

Tomatsuppe med egg

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 21. august 2017
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Hjemmelaget tomatsuppe
Ingredienser
  • 1/2 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • Olivenolje
  • 2 ss tomatpurè
  • 800 gram hermetiske tomater
  • 7 dl grønnsakskraft
  • 1/2 ss sukker
  • 1/2 potte basilikum
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 4 egg
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å koke egg i 10 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann og skrell dem.
Steg 2
Mens eggene koker går du i gang med suppen. Rens løken, del chilien i to og fjern alle frøene som ligger på langs inni.
Steg 3
Kutt opp løk og chili. Om bitene ikke blir så alt for små så har det ingenting å si, siden alt skal jevnes ut med ved hjelp av blender eller stavmikser til slutt.
Steg 4
Surr løk og chili i olivenolje i 4-5 minutter på medium til lav varme. Løken skal ikke bli brun, men bli blank og myk.
Steg 5
Jeg anbefaler å bruke en skikkelig god olivenolje når man først skal bruke olivenolje i mat. Det er stor forskjell på de billige merkene og de med litt kvalitet.
Steg 6
Lag en lite hull i midten av kasserollen eller gryten slik at bunnen blir bar, og ha oppi et par spiseskjeer tomtatpure. La tomatpuréen frese et minutt eller to.
Steg 7
TIlsett hermetiske tomater, grønnsakskraft (vann + buljongterning eller grønnsaksfond) og sukker. La koke videre i 5-10 minutter.
Steg 8
Ta kokekaret av platen og hell suppen over i en blender (eller bruk en stavmikser). Tilsett fersk basilikum og kjør sammen suppen til at du har fått en helt jevn og klumpefri konsistens på suppen.
Steg 9
Ha suppen tilbake i kasserollen. Smak til med salt og pepper.

 

 

Stikkord

  • tomatsuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Shakshuka – Nydelig helgefrokost
Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

Relaterte innlegg

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Ungarsk gulasj
7. januar 2021
0 kommentarer

Ungarsk gulasj

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple
1. desember 2020
0 kommentarer

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales