Slik lager du hjemmelaget tomatsuppe

  1. Start med å koke egg i 10 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann og skrell dem.
  2. Mens eggene koker går du i gang med suppen. Rens løken, del chilien i to og fjern alle frøene som ligger på langs inni.
  3. Kutt opp løk og chili. Om bitene ikke blir så alt for små så har det ingenting å si, siden alt skal jevnes ut med ved hjelp av blender eller stavmikser til slutt.
  4. Surr løk og chili i olivenolje i 4-5 minutter på medium til lav varme. Løken skal ikke bli brun, men bli blank og myk.

    Jeg anbefaler å bruke en skikkelig god olivenolje når man først skal bruke olivenolje i mat. Det er stor forskjell på de billige merkene og de med litt kvalitet.

  5. Lag en lite hull i midten av kasserollen eller gryten slik at bunnen blir bar, og ha oppi et par spiseskjeer tomtatpure. La tomatpuréen frese et minutt eller to.
  6. TIlsett hermetiske tomater, grønnsakskraft (vann + buljongterning eller grønnsaksfond) og sukker. La koke videre i 5-10 minutter.
  7. Ta kokekaret av platen og hell suppen over i en blender (eller bruk en stavmikser). Tilsett fersk basilikum og kjør sammen suppen til at du har fått en helt jevn og klumpefri konsistens på suppen.
  8. Ha suppen tilbake i kasserollen. Smak til med salt og pepper.

Tomatsupppen serveres med biter av egg oppi, gjerne ved siden av et skikkelig godt brød ved siden av.

Håper det smaker!

Hjemmelaget tomatsuppe