
Det er ikke bestandig alle oppskriftene blir like vellykket ved første forsøk og det er denne oppskriften på hjemmelaget vaniljeis med sjokolade et glimrende eksempel på. Første gangen pisket jeg kremen alt for lenge. Jeg syntes den aldri ble tykk nok før jeg plutselig hadde en smørje med smørklumper. Neste gang forsøkte jeg en variant med yoghurt i (som høres fantastisk godt ut), men isen ble alt for hard og full av krystaller. 3. gang derimot ble det en deilig vaniljeis med biter av sjokolade.
I oppskriften har jeg brukt søtet kondensert melk. Søtet kondensert melk må ikke forveksles med vikingmelk! Vikingmelk er også kondensert melk, men den er usøtet, noe som gjør at det vil være vanskelig å få til en myk iskrem uten bruk av iskremmaskin.
Serveringstips! Topp isen med noen ferske bær og litt hakket nonstop.
Fantastisk iskrem ! Min far lager også med kondensert melk, men bruker lett rømme istedenfor fløte. Har du oppskrift av pistasj iskrem basert på kondensert melk ? Ønsker gjerne 🙂
Takk for fin tilbakemelding 🙂 Det har jeg ikke enda, men det er et veldig godt tips 🙂 Nam!
Jeg syntes den var god og har lagd den mange ganger men den første blandet jeg det for lenge så det ble smør