Hjemmelaget vaniljeis med sjokolade

Lages på: Mer enn 4 timer Nivå: Enkel
Hjemmelaget vaniljeis med sjokolade

Det er ikke bestandig alle oppskriftene blir like vellykket ved første forsøk og det er denne oppskriften på hjemmelaget vaniljeis med sjokolade et glimrende eksempel på. Første gangen pisket jeg kremen alt for lenge. Jeg syntes den aldri ble tykk nok før jeg plutselig hadde en smørje med smørklumper. Neste gang forsøkte jeg en variant med yoghurt i (som høres fantastisk godt ut), men isen ble alt for hard og full av krystaller. 3. gang derimot ble det en deilig vaniljeis med biter av sjokolade.

I oppskriften har jeg brukt søtet kondensert melk. Søtet kondensert melk må ikke forveksles med vikingmelk! Vikingmelk er også kondensert melk, men den er usøtet, noe som gjør at det vil være vanskelig å få til en myk iskrem uten bruk av iskremmaskin.

Serveringstips! Topp isen med noen ferske bær og litt hakket nonstop.

Hjemmelaget vaniljeis med sjokoladebiter

4.2 fra 22 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

1

liter
Tilberedning

20

minutter
Frysetid

4

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 dl kondensert melk

  • 3 dl kremfløte

  • 1 ts vaniljesukker

  • 50 gram mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  • Ha kremfløte, kondensert og vaniljesukker melk i en bolle, og pisk blandingen til en tykk krem. Når du skal piske dette til krem er det viktig at den kondenserte melken er kald før du går i gang.
  • Finhakk sjokoladen. Bruk den sjokoladen du foretrekker, selv valgte jeg en mørk sjokolade. Når kremen er ferdigpisket bruker du en slikkepott til å forsiktig vende sjokoladen inn med resten. Smak gjerne på kremen for å sjekke om den er søt nok. Utrolig god ikke sant?
  • Hell krem over i ønske form (ca 1 liter). Jeg hadde en tom 1-liters isboks stående og den passet helt perfekt. Du kan også kle en liten brødform med plastfolie og bruke den hvis du ønsker. Sett isen i fryseren og la den stå i minst 4-5 timer.
  • Ta frem iskremen noen minutter i forveien før servering. Du kan enten bruke en isskje eller gjøre som meg
  • Ha den opp-ned på et fat og skjære den opp i skiver med en kniv eller kakespade.
  • Håper vaniljeisen faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

3 Kommentarer

  1. Fantastisk iskrem ! Min far lager også med kondensert melk, men bruker lett rømme istedenfor fløte. Har du oppskrift av pistasj iskrem basert på kondensert melk ? Ønsker gjerne 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Takk for fin tilbakemelding 🙂 Det har jeg ikke enda, men det er et veldig godt tips 🙂 Nam!

  2. Mathilde

    Jeg syntes den var god og har lagd den mange ganger men den første blandet jeg det for lenge så det ble smør

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*