Ha kremfløte, kondensert melk, melis/sukrinmelis i en bolle, og pisk blandingen til en tykk krem. Bruker du sukrinmelis bør du bruke rundt 6 ss søtning, siden denne er mindre søt en vanlig melis. Når du skal piske dette til krem er det utrolig viktig at vikingmelken er iskald før du går i gang. Mitt første forsøk skyldtes rett og slett at jeg tok boksen med vikingmelk rett ut av kjøkkenskapet og da er det nemlig ikke mulig å stivpiske den. Det tar litt lengre tid å piske denne blandingen til krem enn med vanlig fløte. Jeg brukte rundt 6-7 minutter, men det vil variere fra kjøkkenmaskin til kjøkkenmaskin.

Mens du venter på at du skal få en tykk og fin krem har du passe tid til å hakke litt sjokolade. Bruk den sjokoladen du foretrekker, selv valgte jeg en mørk sjokolade. Og når kremen er ferdigpisket bruker du en slikkepott til å forsiktig vende sjokoladen inn med resten. Smak gjerne på kremen for å sjekke om den er søt nok. Utrolig god ikke sant!?

Hell krem over i ønske form (ca 1 liter). Jeg hadde en tom 1-liters isboks stående og den passet helt perfekt. Du kan også kle en liten brødform med plastfolie og bruke den hvis du ønsker. Sett isen i fryseren og la den stå i minst 4-5 timer.

Ved servering er det en liten fordel å ta den frem ca 20 minutter i forveien slik at den får temperert seg litt og blir litt mykere. Du kan enten bruke en isskje eller gjøre som  meg; ha den opp-ned på et fat og skjære den opp i skiver med en kniv eller kakespade.

Serveringstips! Topp isen med noen ferske bær og litt hakket nonstop.

Håper isen smaker!

 

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har noen tilbakemeldinger til denne oppskriften på hjemmelaget vaniljeis med sjokolade.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så følge meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg sender også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å være med på listen. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.