Hjemmelaget waldorfsalat

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Waldorfsalat

Mange forbinder waldorfsalat med koldtbord, spekemat, julemat eller som tilbehør til kalkun. Men waldorfsalat er også et kjempegodt tilbehør til andre typer middagsretter, spesielt grillmat og litt magre retter som indrefilet av svin eller en deilig kjøttpudding med chorizo.

Waldorfsalat har visstnok sitt opphav fra Waldorf-Astoria Hotel i New York, i anledningen av et veldedighetsarrangement i 1896, hvor salaten ble utviklet/inspirert av hotellets hovmester Oscar Tschirky. Den originale oppskriften bestod av epler, stangselleri og majones, og så har den siden da utviklet seg og blitt laget i ulike varianter.

I mange oppskrifter på waldorfsalat så bruker man like mye majones som kremfløte. I min variant har jeg derimot kuttet litt ned på mengden majones. Jeg synes dette gjøre at salaten blir litt lettere og ikke får den kraftige majonessmaken som jeg synes kan bli litt for dominerende. Ofte bruker jeg ofte lettvarianten av majones også, men det er jo smak og behag.

Hjemmelaget waldorfsalat
Banner - Mat du blir glad av

Waldorfsalat

4.3 fra 22 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram druer

  • 3 stk røde epler

  • 1/2 stk sitron

  • 2 stilker stangselleri

  • 2 stk never valnøtter

  • 1/4 stk ananas

  • 1,5 dl majones

  • 2,5 dl kremfløte

  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte

  • Vask og del druene i to. Bruk gjerne steinfrie, alternativt bør du fjerne steinene etter hvert som du deler druene.
  • Fjern kjernehuset fra eplene og del de i små terninger. Ha epleterningene over i en bolle sammen med druene, og skvist over sitronsaft slik at du slipper at eplebitene blir brune.
  • Vask to små stilker med stangselleri. Jeg pleier ofte å dra over stangselleriet med en gulrotskreller, da får jeg fjernet noen av trådene, og den blir mye mildere i smaken etter min mening. Del de på langs et par ganger ganger, og kutt de i tynne skiver på tvers. Has sammen med epler og druer.
  • Grovhakk valnøttene og ha de sammen med resten.
  • Jeg synes waldorfsalaten blir ekstra god med fersk ananas. Skrell og del den i terninger (husk å skjære bort stilken inni). Alternativt bruk ferdigbiter med ananas eller del noen ananasringer i mindre biter. Has i bollen med de andre salatingrediensene.
  • Pisk kremfløte med litt sukker til myk krem, og vend inn majonesen. Her er det viktig at du ikke pisker kremen for mye, ellers vil du oppleve at waldorfsalaten vil bli tørr. Vend majoneskremen inn i salaten, og sett den kjølig frem til servering. Håper den faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*