Hjortebiff med nøttesmør og karamelliserte gulrøtter

Lages på: 40-50 minutter Nivå: Middels
Hjortebiff med nøttesmør

Forrige helg serverte jeg en helt nydelig rett – hjortebiff med nøttesmør og karamelliserte gulrøtter. Gjett om jeg har gledet meg til å dele oppskriften med dere, og ser frem til neste gang jeg skal lage denne igjen.

Av og til så skulle jeg virkelig ønske at jeg kunne dele smaksopplevelsene mine med alle som leser oppskriftene mine. Eller det er jo det jeg forsøker å sikre meg, gjennom å skrive grundige og nøyaktige oppskrifter. Men likevel, så er jeg bestandig litt redd for at oppskriftene mine ikke faller i smak, eller at du opplever et mislykket resultat.

Så når du følger denne oppskriften på hjortebiff med nøttesmør og karamelliserte gulrøtter, så håper jeg virkelig at dette blir en like stor høydare som det ble hos meg.

Trenger du litt mer inspirasjon til hva du kan gjøre med hjortekjøttet? Hva med å byttet ut elgkjøttet i disse rettene, og lage en hvit pizza med hjort og granateple eller lage en deilig hjortegryte? Men aller mest så håper jeg at du tester ut denne oppskriften.

Hjortebiff med nøttesmør og karamelliserte gulrøtter

4 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 500 gram hjortebiff

  • 1 ss smør

  • 1 ss olje

  • Salt og pepper

  • Glaserte gulrøtter
  • 300 gram gulrøtter

  • 3 ss smør

  • 3 fedd hvitløk

  • fersk timian

  • 1 stk appelsin

  • 1 ss flytende honning

  • Salt og pepper

  • Nøttesmør
  • 75 gram smør

  • 40 gram hasselnøtter

  • 1/2 ss soyasaus

  • Forslag til tilbehør
  • Potetmos

  • Aspargesbønner

Fremgangsmåte

  • Legg frem bifftstykket på benken en halvtime før du går i gang med å lage maten, slik at kjøttet får temperert seg.
  • Sett ovnen på 150 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skal du servere potetmos til er det lurt med å å i gang med den. Jeg laget ikke potetmosen etter oppskrift, så om du trenger en oppskrift på potetmos så kan du jo eksempevis bruke denne oppskriften som et utgangspunkt på selve potetmosen. Så snart potetene er satt på kok kan du gå i gang med biffen.
  • Krydre biffen godt med salt og pepper. Varm opp stekepannen og ha i oljen. Legg biffen i stekepannen og ha i smøret. Stek den på høy varme, cirka 1 minutt på hver side, til du har en fin stekeskorpe. Legg biffstykkene over i en ildfastform, sett i et steketermometer og sett formen i ovnen. Jeg liker at biffen er ganske rød inni, og tar den derfor ut når kjernetemperaturen er rundt 54-55 grader. Ser du at kjernetemperaturen stiger veldig kjapt kan du skru ned temperaturen på stekeovnen. Når biffen er ferdigstekt tar du den ut av ovnen og lar den hvile på benken i cirka 10 minutter (eller mer) før servering.
  • Mens biffen står i ovnen går du i gang med gulrøttene. Skrell og del de opp i staver, på langs. Smelt smøret i en stor stekepanne og ha i knuste hvitløksfedd. Jeg knust de bare med knivbladet og hadde de rett i pannen. Ha i en kvast med fers timian og saften fra en hel appelsin. Legg i gulrøttene slik at de danner ett lag i pannen.
  • Plukk ut hvitløksfeddene, krydre gulrøttene med salt og pepper og ha over flytende honning. Legg på et lokk og la gulrøttene stå og putre på lav varme i cirka 15 minutter. Rist litt på pannen underveis. Fjern så lukket og la væsken redusere seg til du har lett klissede og karamelliserte gulrøtter igjen. Nå kan du også ha i eventuelle aspargesbønner om du ønsker.
  • Mens gulrøttene karamelliseres i pannen lager du klart nøttesmøret. Smelt smøret i en liten kasserolle på lav varme. Når det begynner å få en brunlig farge har du i grovknuste hasselnøtter. Skru ned på varmen og tilsett litt soyasaus.
  • Server hjortebiffen med hjemmelaget potetmos, nøttesmør og karamelliserte gulrøtter. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*