
Det er få ting som er så digg som en skikkelig saftig og smakfull hjortestek. Har du ikke hjort tilgjengelig er det så klart ikke noe i veien for å bruke annet viltkjøtt eller storfekjøtt. Hjortesteken serverte jeg med en deilig potet- og persillerotpuré, sammen med en hjemmelaget soppsaus.
Før jeg kommer til oppskriften, så vil jeg gi deg 3 tips på veien som forhåpentligvis vil gi deg et saftig resultat. Først og fremst er det en fordel at kjøttstykket er romtemperert før du begynner. Har du et kaldt kjøttstykke og kjører på med varme, så risikerer du at det ytterste kjøttet oppnår en høy temperatur mens kjernen fortsatt er rå. Tips nummer to er å bruke lav steketemperatur, gjerne 90-100 grader. Igjen så får du en jevnere steketemperatur tvers gjennom kjøttstykket, og du slipper at den ytterste delen får for høy temperatur. Siste tipset fra meg er å la kjøttet hvile i minst en halvtime etter at du har tatt det ut av ovnen. Da fordeler kjøttkraften seg i hele steken og siver ikke ut når du begynner å skjære i det.
Ble veldig rød og blodig ved denne fremgangsmåten. Tips for å få den medium stekt ?
Hei,
Hvor høy ble kjernetemperaturen? Ved 60 grader skal hjorten være medium stekt, mens 65-70 grader skal den være medium pluss. Kan det være at steketermometeret ikke stod i den tykkeste delen av kjøttet, og derfor viste for høy temperatur, for tidlig?