Honningstekte epler og svisker

Honningstekte epler og svisker

Honningstekte epler og svisker er for mange et selvskreven tilbehør til julemiddagen, og passer godt enten det er til ribbe, kalkun eller juletallerken. Selv synes jeg det litt søte og syrlige tilbehøret skjærer litt gjennom den litt fete ribben. Enkel tilbehør som lages på cirka 15 minutter.

Honningstekte epler og svisker

  • 20. desember 2020
  • 4 porsjoner
  • 15 min
  • Skriv ut
Honningglasserte epler og svisker

Ingredienser

  • 3 epler
  • 12 svisker
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • 1 ss honning
  • Flaksalt
  • Eventuelt ferske urter (rosmarin, persille eller timian)

Fremgangsmåte

Steg 1
Vask og del eplene opp i båter.
Steg 2
Stek eplebitene i litt smør, olje og honning i en varm panne, til eplene er møre.
Steg 3
Tilsett sviskene og surr videre i et par minutter. Dryss over litt flaksalt og eventuelt ferske urter før servering.