Huevos rancheros

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Huevos rancheros

For én uke siden la jeg ut bilde av denne “cowboy-frokosten” på Instastory, og det kom inn flere hyggelige kommentarer. Jeg har aldri hatt spansk på skolen, og kunnskapene mine begrenser seg egentlig til Duolingo-appen på telefonen min, men har lært at huevos betyr egg og rancheros er vel en som driver en gård eller noe tilsvarende. Så da høres det jo ikke feil ut å kalle denne retten for meksikansk bondeegg.

Huevos rancheros kan enten serveres som en mettende frokost eller som en kjapp middag. Selv syntes jeg det av og til kan være et deilig avbrekk fra den vanlige brødmaten.

Andre eggeretter til frokost eller lunsj:

Håper du ble inspirert

Banner - Mat du blir glad av

Huevos rancheros

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: MeksikanskNivå: Enkel
Porsjoner

4

tortillas
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Tomatsalsa
  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 gul løk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • Olivenolje

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Grovkvernet pepper

  • 1 boks 1 chilibønner

  • Til servering
  • 4 stk 4 små tortillas

  • 4 stk 4 egg

  • 1 stk 1 avokado

  • Vårløk

  • Chilisaus

  • Koriander (valgfritt)

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å lage tomatsalsaen. Rens og del opp løk og chili i forholdsvis små biter. Du kan gjerne fjerne frøene fra chilien for å unngå at den blir for chilisterk. Surres i litt olivenolje til løken er myk og blank.
  • Tilsett en boks cherrytomater og la det hele koke i cirka 5-10 minutter. Ta kasserollen av platen og bruk en stavmikser eller blender til å lage en jevn tomatsalsa. Du kan gjerne beholde noen biter slik at det blir litt chunky. Smak til med salt og pepper.
  • Mens tomatsalsaen koker kan du gjerne gjøre klart resten. Del avokadoen i to, fjern steinen og skallet med en skje, og skjær den opp i skiver. Skyll og del vårløken opp i skiver.
  • Stek speileggene i en stekepanne.
  • Ha chilibønnene (eller andre bønner) i den ferdigkokte tomatsalsaen. Smak på den og ha i litt mer salt og pepper dersom du ønsker mer smak. Varm tortillaslefsene 20-30 sekunder i stekeovnen eller mikroen.
  • Ha tomatsalsa, speilegg, avokado, vårløk, chilisaus og koriander i nyvarmede tortillaslefser. Servér umiddelbart! Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*