Hulkenpannekaker

Spinatpannekaker

Gjør litt ekstra stas på helgefrokosten, server grønne hulkenpannekaker! Ikke bare ser de utrolig kule ut, men er faktisk litt ekstra sunne. Grønnfargen kommer nemlig fra spinat, og selv om det kanskje ikke høres direkte fristende ut så kjenner du ingen forskjell på smaken!

Så enten du har barn som synes grønne pannekaker kan være spennende, eller bare er på jakt etter litt sunnere frokostpannekaker, lag hulkenpannekaker!

I oppskriften har jeg brukt fullkornshvetemel for å lage de litt grove, men du kan fint erstatte det med vanlig siktet hvetemel eller sammalt hvete om du ønsker.

Pannekaker med spinat

På bloggen begynner jeg å få et stort utvalg i pannekaker; alt fra veganske, proteinrike, glutenfrie, med eplesmak eller med gulrot. Ta gjerne en titt dersom du trenger mer pannekakeinspirasjon.

Håper disse grønne hulkenpannekakene blir en suksess!

Grønne pannekaker (spinatpannekaker)

  • 6. april 2019
  • 8-10 pannekaker
  • 45 min
  • Skriv ut
Hulkenpannekaker

Ingredienser

  • 4 egg
  • 1/2 boks vaniljekesam
  • 2 ss honning
  • 1 klype salt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss fullkornshvetemel eller sammalt hvete
  • 3-4 ss siktet hvetemel
  • 1 dl melk
  • 2 never (100 gram) spinat

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha alle ingrediensene med unntak av spinaten i en blender eller i en liten bolle. Kjør røren sammen enten med blenderen eller ved hjelpe av en stavmikser, til du har en jevn og klumpefri røre.
Steg 2
Tilsett et par never med spinat og kjør røren videre sammen til du har en jevn og fin røre. Ha i litt ekstra mel dersom røren virker tynn.
Steg 3
La røren svelle i cirka 20-30 minutter før du steker
Steg 4
Stek pannekakene i litt smør i en varm stekepanne.
Steg 5
Dersom pannekaken virker løs kan du tilsette litt mer mel. Legg pannekakene i stabler på en tallerken etter hvert som de blir ferdigstekte.