Enkel hummus

Hummus

Hummus en en slags puré eller dipp som hovedsakelig er laget av kikerter. Kikertene moses sammen med blant annet olivenolje, tahini, sitronsaft og litt salt, til du har en luftig og myk konsistens. Retten har sin opprinnelse fra Midtøsten, og hvor den gjerne serveres sammen med pitabrød. Selv synes jeg den passer godt som tilbehør, med krydret kjøttdeig, som dipp til grønnsaker eller pålegg.

Har du ekstra god tid på å lage hummusen så anbefaler jeg deg å kjøpe tørre kikerter som du bløtlegger over natten, for deretter å koke de. Jeg kan anbefale deg å lese innlegget til Vidar, som driver bloggen Et kjøkken i Istanbul, om koking av kikerter. For min del så hadde jeg ikke denne gangen vært like flink til å planlegge, og brukte derfor hermetiske kikerter.

Hummus

Hjemmelaget hummus

Ingredienser

  • 2 boks hermetiske kikerter (à 240 g)
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/2 ts salt
  • 2-3 ss tahini
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1/2 sitron
  • 0,75 dl olivenolje
  • 1 ss finhakket frisk persille

Fremgangsmåte

Steg 1
Hell kikertene over i et dørslag og skyll de godt i kaldt vann.
Steg 2
Ha kikerter, hvitløk, salt, tahini, spisskummen, saften av en halv sitron og olivenolje over i en foodprosessor eller matmølle (hakkefunksjonen til stavmikseren).
Steg 3
Kjøres sammen til en myk og luftig konsistens. Skrap ned fra sidene underveis ved behov. Blir hummusen veldig tykk kan du tilsette vann eller litt mer olivenolje.
Steg 4
Strø over litt finhakket persille, spisskummen eller paprikakrydder, og risle over litt olje rett før servering. Håper det smaker!