Enkel hummus

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Enkel hummus

Hummus en en slags puré eller dipp som hovedsakelig er laget av kikerter. Kikertene moses sammen med blant annet olivenolje, tahini, sitronsaft og litt salt, til du har en luftig og myk konsistens. Retten har sin opprinnelse fra Midtøsten, og hvor den gjerne serveres sammen med pitabrød. Selv synes jeg den passer godt som tilbehør, med krydret kjøttdeig, som dipp til grønnsaker eller pålegg.

Har du ekstra god tid på å lage hummusen så anbefaler jeg deg å kjøpe tørre kikerter som du bløtlegger over natten, for deretter å koke de. Jeg kan anbefale deg å lese innlegget til Vidar, som driver bloggen Et kjøkken i Istanbul, om koking av kikerter. For min del så hadde jeg ikke denne gangen vært like flink til å planlegge, og brukte derfor hermetiske kikerter.

Hummus

0 fra 0 vurderinger
Type rett TilbehørKjøkken: MidtøstenNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter

Ingredienser

  • 2 bokser hermetiske kikerter (à 240 g)

  • 1-2 fedd hvitløk

  • 1/2 ts salt

  • 2-3 ss tahini

  • 1/2 ts malt spisskummen

  • 1/2 stk sitron

  • 0,75 dl olivenolje

  • 1 ss finhakket frisk persille

Fremgangsmåte

  • Hell kikertene over i et dørslag og skyll de godt i kaldt vann.
  • Ha kikerter, hvitløk, salt, tahini, spisskummen, saften av en halv sitron og olivenolje over i en foodprosessor eller matmølle (hakkefunksjonen til stavmikseren).
  • Kjøres sammen til en myk og luftig konsistens. Skrap ned fra sidene underveis ved behov. Blir hummusen veldig tykk kan du tilsette vann eller litt mer olivenolje.
  • Strø over litt finhakket persille, spisskummen eller paprikakrydder, og risle over litt olje rett før servering. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*