Hunan beef

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Hunan beef

Denne kjappe og enkle oppskriften på Hunan beef er en klassisk kinesisk wok-oppskrift. Det finnes helt klart enda mer autentiske oppskrifter, men poenget med denne er at den er både kjapp og ingrediensene får du også kjøpt i de fleste matbutikkene. Med litt effektivitet på kjøkkenet vil jeg tro du kan lage denne på rundt 20 minutter.

Hunan beef kommer fra Hunan-provinsen i det sørlige Kina, og er en glimrende måte å vise frem de krydrede smakene og sprø grønnsakene som vokser i området.

Wok er vanligvis ikke min go-to oppskrift, da jeg synes de fort de kan bli litt smakløse og tørre. Men jeg føler oppriktig etter å ha spist denne woken at jeg kanskje burde gi woken en ny sjans, for dette var virkelig nydelig hverdagsmat. Jeg må samtidig nevne at jeg ikke fikk tak i babymais da jeg skulle lage denne woken, men har valgt å beholde den på ingredienslisten.

Hunan beef

4 fra 6 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: KinesiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 biffstrimler

  • Salt og pepper

  • 1 stk 1 brokkoli

  • 2 stilker 2 stangselleri

  • 1 stk 1 gulrot

  • 1 stk 1 spisspaprika

  • 5 stk 5 babymais

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • Hunan beef woksaus
  • 1 dl 1 utblandet oksebuljong/-kraft

  • 2 ss 2 soyasaus

  • 2 ss 2 østerssaus

  • 2 ts 2 riseddik

  • 1 ts 1 honning

  • 2 ts 2 sambal oelek eller shrirachasaus

  • 1/2 ss 1/2 maizena

  • Tilbehør
  • Ris

Fremgangsmåte

  • Kok risen etter anvisning på pakken. Det er sannsynligvis den som kommer til å ta lengst tid. Skyll/skrell og kutt opp grønnsakene; brokkoli i små buketter, stangseller i små skiver, gulrot og paprika i staver, babymaisen i biter og hvitløk finhakkes.
  • Ha en liten klunk med olje i en varm stekepanne eller wokpanne. Krydre biffstrimlene med salt og pepper og ha de i den varme olje. Stek gjerne kjøttet i to omganger, slik at du greier å ha nok høy varme på pannen til at kjøttet ikke blir kokt. Stekes i 3-4 minutter til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.
  • Ta kjøttet ut av pannen og legge det over på et fat.
  • Ha brokkoli, selleri, paprika og gulrot i pannen, sammen med litt mer olje. Stek i noen få minutter, til grønnsakene såvidt begynner å bli litt møre (men fortsatt har tyggemotstand). Tilsett så babymais, hvitløk og krydre med salt og pepper. Stek videre et lite minutt.
  • I en liten skål kan du røre sammen ingrediensene til hunan beef sausen.
  • Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med grønnsakene og hell over woksausen. La sausen koke i stekepannen i 1-2 minutter til den tykner, mens du rører jevnlig.
  • Server Hunan beef med kokt ris, mens grønnsakene fortsatt er sprø. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*