Hvalbiff med soppsaus

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Hvalbiff med soppsaus

Forrige helg serverte jeg hvalbiff med soppsaus og kokte grønnsaker. En utrolig god og lettvint middag, som bare skal nytes. Her er det å koke potetene som tar lengst tid, gitt at hvalkjøttet allerede er tint.

Hvalbiff er utrolig mørt kjøttstykke og trenger minimalt med varme i stekepannen. Faktisk er det en fordel å steke hvalbiffen minst mulig, for å unngå at den blir seig og hard. Hval kan også serveres rått, som sashimi, sushi eller carpaccio, såfremt kjøttet er nylig har tint og har blitt tatt godt vare på.

Jeg har tidligere servert hvalbiff med risotto og da jeg var i barnedåp i fjor laget jeg en hvalgryte til hele selskapet (på etterspørsel), som ble tatt veldig godt i mot.

Hval er et utrolig godt kjøtt, og er det behandlet riktig vil du ikke kjenne denne transmaken enkelt påstår det smaker av hval.

Stekt hvalbiff med soppsaus

Hvalbiff med soppsaus

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram hvalbiff

  • Salt og pepper

  • 1 ss olje

  • 3 ss smør

  • Soppsaus
  • 200 gram sjampinjonger

  • 1 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss smør

  • 1 dl fløte

  • 1 ss soyasaus

  • 2 dl utblandet kyllingbuljong

  • 1/4 ts tørket timian

  • 1/2 ss maisenna

  • Salt og pepper etter smak

  • Tilbehør
  • Poteter

  • Brokkoli

  • Gulrøtter

Fremgangsmåte

  • Kok potetene i usaltet vann. Det er de som tar lengst tid å koke.
  • Skjær hvalbiffen i serveringsstykker dersom den ikke allerede er oppskåret. Krydre dem med salt og pepper.
  • Lag soppsausen. Børst av soppen og skjær den i tynne skiver. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Stek soppen i en varm og tørr stekepanne, til væsken kommer ut av soppen og den har fordampet. Ha i smøret og sjalottløken og surr videre et lite minutt. Ha så i hvitløken og surr videre i et halv minutt.
  • Ha i fløten, soyasausen, kyllingbuljongen og den tørkede timianen. Bland maisennaen ut med en liten skvett kaldt vann, og spe den i sausen under omrøring. Kok opp sausen og hold den varm frem til servering. Smak deg frem med riktig mengde salt og pepper.
  • Skjær brokkolien i små buketter. Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Kok opp vann til grønnsakene.
  • Stek hvalkjøttet i litt olje i en varm stekepanne. Stek kjøttet et par minutter på den ene siden, avhengig av tykkelsen på biffstykkene, og snu dem på den andre siden. Ha smøret i stekepannen og øs det over hvalbiffen med en skje mens du steker hvalbiffen. La kjøttet steke 2-4 minutter på denne siden, avhengig av hvor rød du vil ha kjernen.
  • Legg de stekte biffstykkene over på en tallerken. La dem hvile i 5 minutter før servering.
  • Kok brokkolien og gulrøttene i 3-4 minutter mens kjøttet hviler.
  • Server stekt hvalbiff med soppsaus, kokte poteter og grønnsaker. Håper det smaker!

Notater

  • Retten kan lages glutenfri ved å velge en glutenfri soyasaus

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*