• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
21. januar 2020

Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kremet gryte med svinekjøtt

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg er svært glad i gryteretter. Faktisk har jeg til nå publisert over 40 ulike gryter på bloggen, og jeg har ingen planer stoppe med det første. Jeg har forøvrig samlet alle gryteoppskriftene mine på denne siden kalt gryter, ta gjerne en titt hvis du trenger litt mer inspirasjon.

Gryten det skal dreie seg om i dag er en hverdagsgryte med strimlet svin. Den er svært kjapp å lage, vil tippe du bruker cirka 20-25 minutter fra du går i gang og til at middagen står på bordet. I tillegg er det ikke noe krimskrams med gryten, og inneholder ordinære ingredienser som er lette å få tak i på butikken.

Siden det er en hverdagsgryte har jeg brukt lett crème fraîche istedenfor den mer fyldige varianten. Jeg synes ofte at gryter skal være litt tykke i konsistensen, og har derfor laget en jevning av hvetemel for å få den tykk nok (etter min smak). Her må du egentlig bare prøve deg litt frem.

Tips! Det er viktig at hvetemelet blandes ut med kald væske eller crème fraîche først, og ikke har melet rett i den varme gryten. Da risikerer du å få klumper som er vanskelige å bli kvitt.

Noen andre tips til gode hverdagsgryter:

  • Lettvint chili con carne
  • Kyllinggryte med kokosmelk
  • Fiskegryte med chorizo
  • Kylling curry

Hverdagsgryte med svin

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 21. januar 2020
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Hverdagsgryte med svin
Ingredienser
  • 500 gram strimlet svinekjøtt
  • Olje til steking
  • Salt og pepper
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • 1 rød paprika
  • 2-3 dl lett crème fraîche
  • Cirka 1 ss hvetemel til jevning
  • 2 dl utblandet buljong
  • 2 gulrøtter
  • 1 liten purreløk
  • Forslag til tilbehør
  • Pasta
Slik gjør du det
Steg 1
Krydre svinekjøttet med salt og pepper, og stek det kjapt i en gryte eller panne.
Steg 2
Samtidig som kjøttet steker kan du kutte opp paprika i strimler, mens hvitløk og chili finhakkes. Has så sammen med kjøttet når det nærmer seg ferdigstekt, og la det hele steke videre noen minutter.
Steg 3
Bland ut litt hvetemel med crème fraîche, som has i gryten sammen med utblandet buljong. Kok opp gryten under omrøring, og ha i oppskåret purreløk og gulrøtter.
Steg 4
La gryten koke i 10-15 minutter, smak til med salt og pepper. I mellomtiden kan du koke pasta om du ønsker å servere det til.
Steg 5
Server gryten med kokt pasta. Håper denne hverdagsgryten falt i smak!

Stikkord

  • gryter
  • gryterett

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ukemeny januar – en sunnere start på året
Ovnsbakt rosenkål med parmesan

Relaterte innlegg

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
38delinger