
Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg er svært glad i gryteretter. Faktisk har jeg til nå publisert over 40 ulike gryter på bloggen, og jeg har ingen planer stoppe med det første. Jeg har forøvrig samlet alle gryteoppskriftene mine på denne siden kalt gryter, ta gjerne en titt hvis du trenger litt mer inspirasjon.
Gryten det skal dreie seg om i dag er en hverdagsgryte med strimlet svin. Den er svært kjapp å lage, vil tippe du bruker cirka 20-25 minutter fra du går i gang og til at middagen står på bordet. I tillegg er det ikke noe krimskrams med gryten, og inneholder ordinære ingredienser som er lette å få tak i på butikken.
Siden det er en hverdagsgryte har jeg brukt lett crème fraîche istedenfor den mer fyldige varianten. Jeg synes ofte at gryter skal være litt tykke i konsistensen, og har derfor laget en jevning av hvetemel for å få den tykk nok (etter min smak). Her må du egentlig bare prøve deg litt frem.
Tips! Det er viktig at hvetemelet blandes ut med kald væske eller crème fraîche først, og ikke har melet rett i den varme gryten. Da risikerer du å få klumper som er vanskelige å bli kvitt.
Noen andre tips til gode hverdagsgryter:

Denne gryteretter med svinekjøtt har blitt en favoritt hos meg🥰 Enkel å lage og smaker helt nydelig 👌👌
Så hyggelig 🙂 Begynner å bli en stund siden forrige gang jeg laget den, men tror jaggu jeg må lage den til uken 🙂 Takk for påminnelse!
Utrolig god! 🤩La til 1-2 ss soyasaus i denne gryten da jeg syntes den manglet noe. Utrolig godt!
Så bra! Soyasaus er nok ikke så dumt 🙂