Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel

Kremet gryte med svinekjøtt

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg er svært glad i gryteretter. Faktisk har jeg til nå publisert over 40 ulike gryter på bloggen, og jeg har ingen planer stoppe med det første. Jeg har forøvrig samlet alle gryteoppskriftene mine på denne siden kalt gryter, ta gjerne en titt hvis du trenger litt mer inspirasjon.

Gryten det skal dreie seg om i dag er en hverdagsgryte med strimlet svin. Den er svært kjapp å lage, vil tippe du bruker cirka 20-25 minutter fra du går i gang og til at middagen står på bordet. I tillegg er det ikke noe krimskrams med gryten, og inneholder ordinære ingredienser som er lette å få tak i på butikken.

Siden det er en hverdagsgryte har jeg brukt lett crème fraîche istedenfor den mer fyldige varianten. Jeg synes ofte at gryter skal være litt tykke i konsistensen, og har derfor laget en jevning av hvetemel for å få den tykk nok (etter min smak). Her må du egentlig bare prøve deg litt frem.

Tips! Det er viktig at hvetemelet blandes ut med kald væske eller crème fraîche først, og ikke har melet rett i den varme gryten. Da risikerer du å få klumper som er vanskelige å bli kvitt.

Noen andre tips til gode hverdagsgryter:

Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 500 gram strimlet svinekjøtt

  • Olje til steking

  • Salt og pepper

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 chili

  • 1 rød paprika

  • 2-3 dl lett crème fraîche

  • Cirka 1 ss hvetemel til jevning

  • 2 dl utblandet buljong

  • 2 gulrøtter

  • 1 liten purreløk

  • Forslag til tilbehør
  • Pasta

Fremgangsmåte

  • Krydre svinekjøttet med salt og pepper, og stek det kjapt i en gryte eller panne.
  • Samtidig som kjøttet steker kan du kutte opp paprika i strimler, mens hvitløk og chili finhakkes. Has så sammen med kjøttet når det nærmer seg ferdigstekt, og la det hele steke videre noen minutter.
  • Bland ut litt hvetemel med crème fraîche, som has i gryten sammen med utblandet buljong. Kok opp gryten under omrøring, og ha i oppskåret purreløk og gulrøtter.
  • La gryten koke i 10-15 minutter, smak til med salt og pepper. I mellomtiden kan du koke pasta om du ønsker å servere det til.
  • Server gryten med kokt pasta. Håper denne hverdagsgryten falt i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*